Γρήγορη πρόσβαση
Mουσεία και Πινακοθήκες
Mουσεία και Πινακοθήκες | Γενικοί κατάλογοι | Αίθουσες Τέχνης
Γλώσσα:
Εμφάνιση κατά:
 
thumb
Γλώσσες: Ελληνικά
Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, είναι ένα από τα εθνικά μουσεία της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων. Διαθέτει περισσότερα από 25,000 αντικείμενα, οργανωμένα σε συλλογές, τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο έως τον 20ό αιώνα.
thumb
Γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά
Το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ δημιουργήθηκε το 1983 στην Αθήνα από τον διεθνώς αναγνωρισμένο συλλέκτη σύγχρονης τέχνης Δάκη Ιωάννου. Το ΔΕΣΤΕ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διοργανώνει εκθέσεις και επιμελείται εκδόσεις οι οποίες διερευνούν τη σχέση μεταξύ τέχνης και πολιτισμού στη σύγχρονη εποχή.
thumb
Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ελληνικά
Η ιστοσελίδα της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου έχει διπλό σκοπό: αφενός να σκιαγραφήσει το ιστορικό και την ταυτότητα του μουσείου περιγράφοντας εν συντομία τις συλλογές του, και αφετέρου να ενημερώνει τους επισκέπτες του διαδικτύου για τις ποικίλες δραστηριότητές του.
thumb
Γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά
Οι συλλογές του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι επιλεκτικού και όχι εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα, που αναδεικνύουν πρωτοποριακές τάσεις και κριτικές αναζητήσεις του καλλιτεχνικού παρόντος αλλά και του ιστορικού του βάθους...
thumb
Γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά
Ο διαδικτυακός τόπος του Κέντρου Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης.
thumb
Γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά
Στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ανήκει εκτός από τη συλλογή Κωστάκη που απαρτίζεται από 1275 έργα τέχνης σημαντικών καλλιτεχνών της ρωσικής πρωτοπορίας, ένας σημαντικός αριθμός έργων ζωγραφικής και γλυπτικής Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (περίπου 200) που δωρήθηκαν από τον Ο.Π.Π.Ε.Θ 97 και μεμονωμένους καλλιτέχνες.
thumb
Γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά
Η συλλογή του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ξεπερνά τα 1800 έργα ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και μέρος της παρουσιάζεται πάντα στις νέες του πτέρυγες.
Γλώσσες: Ελληνικά
Το Μουσείο στεγάζει στις μόνιμες συλλογές του περισσότερα από 4000 κοσμήματα και μικρογλυπτά από 50 συλλογές, σχεδιασμένες από τον ιδρυτή του Ηλία Λαλαούνη αλλά προστίθενται στις μόνιμες συλλογές κοσμήματα, μικρογλυπτά και έργα διακοσμητικών τεχνών από τον ελληνικό και άλλους πολιτισμούς.
thumb
Γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι αφιερωμένο στη μελέτη και προβολή των αρχαίων πολιτισμών του Αιγαίου και της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κυκλαδική τέχνη της 3ης π.Χ. χιλιετίας.
thumb
Γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά, Ισπανικά
Το Μουσείο Μπενάκη με τις εκτεταμένες ενότητες των εκθεμάτων του, που καλύπτουν περισσότερους από έναν πολιτισμικούς τομείς, αλλά και τη γενικότερη λειτουργία του, που εξυπηρετεί περισσότερες από μία κοινωνικές ανάγκες, προσφέρει ένα μοναδικό ίσως υπόδειγμα σύνθετης δομής μέσα στο ευρύτερο πλέγμα των μουσειακών ιδρυμάτων της Ελλάδας.
 
Τελευταίες καταχωρήσεις
Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ελληνικά
Γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά
Γλώσσες: Ελληνικά
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών