Γρήγορη πρόσβαση
Ψηφιακές συλλογές ΑΣΚΤ
Η συλλογή της βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ περιλαμβάνει ψηφιοποιημένα βιβλία, περιοδικά και χαρακτικά από την έντυπη συλλογή της. Η συλλογή της πινακοθήκης περιλαμβάνει τα ψηφιοποιημένα έργα των αποφοίτων της ΑΣΚΤ.

Ψηφιακή συλλογή Βιβλιοθήκης ΑΣΚΤ

Η ψηφιακή βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο βιβλίων και περιοδικών τέχνης καθώς και περίπου 500 χαρακτικά. Υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης στο πλήρες κείμενο των βιβλίων και των περιοδικών. Η πρόσβαση στο πλήρες κείμενο είναι ελεύθερη μέσω του τοπικού και ασύρματου δικτύου της ΑΣΚΤ. Ελεύθερης πρόσβασης είναι μόνο οι τίτλοι που είναι ελεύθεροι πνευματικών δικαιωμάτων ή τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην ΑΣΚΤ.

Πινακοθήκη ΑΣΚΤ

Η ψηφιακή συλλογή της πινακοθήκης περιλαμβάνει σπουδαστικά έργα που κατατέθηκαν από τους αποφοίτους ως δείγμα της πτυχιακής τους εργασίας ή διακρίθηκαν στις διαδικασίες εξετάσεων ή βραβεύτηκαν σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Περιλαμβάνει επίσης έργα σημαντικών καλλιτεχνών προερχόμενα από δωρεές και ένα μεγάλο αριθμό αντιγράφων, ανάγλυφων και ζωγραφικών έργων της Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, που πραγματοποιήθηκαν από φοιτητές σε εκπαιδευτικές αποστολές με την επίβλεψη των καθηγητών τους, σε περιοχές όπως το Πήλιο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Σκύρο, κατά το διάστημα 1950-1960.

Save the dates -ένα οπτικοακουστικό αρχείο για τη σύγχρονη τέχνη

Περιλαμβάνει το σύνολο των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών που δημιούργησε, επιμελήθηκε και παρουσίασε η Κατερίνα Ζαχαροπούλου σε διάρκεια 26 χρόνων (1995-1999, SevenX και 2000-2021, ΕΡΤ). Οι εκπομπές ψηφιοποιήθηκαν, τεκμηριώθηκαν και ταξινομήθηκαν ώστε να αποτελέσουν εργαλείο έρευνας και δημιουργικής εκπαιδευτικής αξιοποίησης.

 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών