Γρήγορη πρόσβαση
Πολιτιστική επικαιρότητα
Ειδήσεις από τον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.
Έτος:
 
1 από 29 Επόμενο >
Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο INTEGRAL ΙI . Επιμέλεια: Δημήτριος Αντωνίτσης, Γαλήνη Λαζάνη, Ιλεάνα Τούντα. Παρουσιάζονται οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Ανδρεάδης, Δημήτρης Μπαμπούλης, Κώστας Μπασάνος, Σωκράτης Φατούρος, Δημήτρης Φούτρης, Κατερίνα Κομιανού, Κατερίνα Κότσαλα, Γιάννης Κουνέλλης, Γιώργος Λάππας, Ανδρέας Λόλης, Λουκάς Σαμαράς, Γιώργος Σταματάκης Γκαλερί Ιλεάνα Τούντα , 22 Νοεμβρίου – 13 Ιανουαρίου 2018.
Το Μουσείο Φρυσίρα παρουσιάζει την έκθεση του «3ου Βραβείου Ευρωπαϊκής Ζωγραφικής», που αποτελεί ήδη θεσμό στη σύγχρονη εικαστική σκηνή. Στον ανοιχτό διαγωνισμό που διεξήχθη, συμμετείχαν περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες, από τους οποίους επιλέχθηκαν οι 20 καλύτεροι για να εκθέσουν το έργο τους. Μουσείο Φρυσίρα, έως 31-12-17.
Τη νέα ατομική του έκθεση Το παιχνίδι, το «Φιδάκι» παρουσιάζει ο Τάσος Μαντζαβίνος στη γκαλερί Σκουφά. Στα ζωγραφικά έργα και τις κατασκευές των δύο τελευταίων χρόνων, ο θεατής συναντά τις θεματικές εμμονές του σημαντικού δημιουργού: καράβια, κάστρα, ναοί, φλάμπουρα, καβαλάρηδες, σκύλοι, δράκοι και δρακόφιδα προβάλλουν γύρω από τη μορφή του ζωγράφου ή απηχούν όψεις του ψυχισμού του. Η αποδοχή της μοναξιάς και η πρόσληψή της ως άλλη, μυστική δύναμη επικοινωνίας, είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά της τέχνης του Μαντζαβίνου. Τούτη τη φορά ο ζωγράφος «διασκεδάζει» τη μοναξιά μέσα από το παιχνίδι. Επιμέλεια: Γιώργος Μυλωνάς. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 9 Νοεμβρίου ως τις 4 Δεκεμβρίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017.
Το Photometria – International Photography Festival και η Πρεσβεία της Βραζιλίας της Αθήνας παρουσιάζουν την φωτογραφική έκθεση “In a window of Prestes Maia 911 Building”, του διακεκριμένου Βραζιλιάνου φωτογράφου Julio Bittencourt στο Casa Do Brazil (Βασιλίσσης Σοφίας 23, Αθήνα).Ο Julio Bittencourt γεννήθηκε το 1980 στη Βραζιλία και μεγάλωσε ανάμεσα στο Σάο Πάολο και την Νέα Υόρκη. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε γκαλερί και μουσεία σε όλο τον κόσμο και δουλειές του έχουν δημοσιευτεί περιοδικά όπως GEO, Stern, TIME, Le Monde, The Wall Street Journal, C Photo, The Guardian, The New Yorker, Esquire, French Photo, Financial Times, Los Angeles Times, and Leica World Magazine. Διάρκεια: 11 Οκτωβρίου – 10 Νοεμβρίου 2017 Καθημερινά: 10:00 – 15:00 Σαββατοκύριακα: κλειστά.
Αφετηρία της έκθεσης αποτελεί η μαγνητοσκοπημένη μαρτυρία της μητέρας της εικαστικού Κατερίνας Αθανασίου, η οποία τους τελευταίους μήνες της ζωής της, της περιέγραψε τα γεγονότα που βίωσε κατά τη διάρκεια της εξορίας της στη Γυάρο και στην Αλικαρνασσό (1967-1974). Η έκθεση περιλαμβάνει έργα της Αθανασίου (performance, επεξεργασμένες φωτογραφίες, σχέδια, αρχειακό υλικό, video και γλυπτά), για τις σχέσεις και την θεσιακότητα [....]Κατά κάποιο τρόπο προκαλεί μία «παραχάραξη» της ζωής και της αλήθειας της ανάλογη με εκείνη που υπέστη η ζωή της μητέρας της. Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα (Θησείο), Τετάρτη 4- 15 Οκτωβρίου 2017.
Το Σπίτι της Κύπρου ξεκινά το εικαστικό πρόγραμμά του για την περίοδο 2017-2018 με την έκθεση «+ άπτω», σε ιδέα και επιμέλεια πέντε γυναικών καλλιτεχνών. Οι καταξιωμένες εικαστικοί Βούλα Γουνελά, Βέρα Σιατερλή, Δήμητρα Σιατερλή, Μάγδα Ταμμάμ και Βίκυ Τσαλαματά συναντιούνται στον ίδιο χώρο, συνομιλούν και παρουσιάζουν το έργο τους με τίτλο «+ άπτω». Διάρκεια έκθεσης από τις 22 Σεπτεμβρίου ως τις 27 Οκτωβρίου. Συντονισμός: Μαρία Ραγιά.
«Κινέζικη ζωγραφική XIEYI: Αριστουργήματα από το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Εθνικού Μουσείου της Κίνας (NAMOC) που παρουσιάζεται στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), στο πλαίσιο του Έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών Ελλάδας – Κίνας. Η έκθεση χωρίζεται σε τρεις ενότητες – Ελεύθερο στιλ Ζωγραφικής, Εικονογραφία, Καλλιτεχνική Σύλληψη – και εκφράζει την επιδίωξη του NAMOC να προωθήσει την κουλτούρα και το ήθος του κινεζικού πολιτισμού. Τα έργα της έκθεσης αντικατοπτρίζουν τον πλούτο της κινεζικής τέχνης, τα σημεία της σύγχρονης εποχής καθώς και το ουμανιστικό πνεύμα που διατρέχει τα 5.000 χρόνια παράδοσης του κινεζικού πολιτισμού. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Νοεμβρίου 2017.
Η Galleria Giorgio Persano-Torino παρουσιάζει την έκθεση του Alfredo Romano, στην οποία συμπεριλαμβάνονται έργα από το τέλος της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα, όπως και ανέκδοτα έργα/εγκαταστάσεις ειδικά δημιουργημένα ώστε να αναπτύξουν ένα πολυδιάστατο μοναδικό διάλογο με τα εκθέματα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. 12 Σεπτεμβρίου 2017 έως 12 Νοεμβρίου 2017.
Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού συνεχίζουν το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού στην Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου και στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και σας προσκαλούν να επισκεφθείτε τη γλυπτοθήκη, την κατοικία και το εργαστήριο του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι.
Ο ΝΕΟΝ παρουσιάζει τον Αργεντινό καλλιτέχνη Adrián Villar Rojas και την εικαστική εγκατάσταση ‘The Theater of Disappearance’ Λόφος των Νυμφών, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 1η Ιουνίου – 24 Σεπτεμβρίου 2017. Ο Λόφος των Νυμφών και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών θα αποτελέσουν, για τέσσερις μήνες, το σημείο αναφοράς και δράσης, όπου ο Villar Rojas θα δημιουργήσει ένα νέο ‘σύμπαν’, ένα περιβάλλον ‘επιστημονικής φαντασίας’, αλλά και τόσο αληθινό που συνυπάρχει με το υπάρχον.Ο καλλιτέχνης επεξεργάζεται τη σχέση της ανθρώπινης ταυτότητας και, μέσα από μια αναθεωρητική προσέγγιση, δημιουργεί ένα άγνωστο περιβάλλον σε εξέλιξη, το οποίο διευρύνει τον ορίζοντα αίσθησης και κατανόησης. Για το περιβάλλον αυτό, χρησιμοποιεί οργανικά στοιχεία, βρώσιμα και αγρωστώδη φυτά, και δημιουργεί μια εύφορη ζώνη πολιτισμού σε αντιδιαστολή με μια άγονη, εμπόλεμη ζώνη. Στη ζώνη αυτή, εγκαταστάσεις και προθήκες αντικειμένων παραπέμπουν στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού και την κατανόηση του σύμπαντος, με σκοπό να υποδηλώνεται η χρονικότητα της ανθρώπινης παρουσίας στον πλανήτη.
 
1 από 29 Επόμενο >
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 24/11/2017
Λήξη: 24/11/2017
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 21/11/2017
Λήξη: 21/11/2017
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 21/11/2017
Λήξη: 21/11/2017
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών