Γρήγορη πρόσβαση
Πολιτιστική επικαιρότητα
Ειδήσεις από τον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.
Έτος:
 
1 από 36 Επόμενο >
Στο Platforms Project 2019 συμμετέχουν 800 καλλιτέχνες και 116 εθελοντές. Από την Πέμπτη 16 Μαΐου έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στη μεγαλύτερη έως τώρα διοργάνωσή στην επτάχρονη πορεία της έκθεσης. Στην ΑΣΚΤ, για δεύτερη χρονιά φέτος, η έβδομη διεθνής εικαστική έκθεση Platforms Project φέρνει κοντά ανεξάρτητες εικαστικές πλατφόρμες απ’ όλο τον κόσμο και το αθηναϊκό κοινό, σε μία προσπάθεια χαρτογράφησης της εικαστικής δράσης αλλά και εικαστικών και θεωρητικών ερωτημάτων που τίθενται διεθνώς. 60 πλατφόρμες από 17 χώρες θα συρρεύσουν στην Αθήνα για τέσσερις ημέρες, ως το αποκορύφωμα του παγκόσμιου δικτύου που έχει οικοδομηθεί, συνεργάζεται και επικοινωνεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το Platforms Project είναι μία διεθνής έκθεση ανεξάρτητων καλλιτεχνών που δρουν ομαδικά, στοχεύοντας στη δημιουργία δίαυλων επικοινωνίας και συνεργασίας, ανταλλαγής πρότζεκτ και προώθησης καλλιτεχνών διεθνώς. Platforms
Το Σπίτι της Κύπρου, υπό την αιγίδα του Γ´ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, με διευθυντή τον Καθηγητή, Μάριο Σπηλιόπουλο, διοργανώνει έκθεση με θέμα, «Ποίηση και ζωγραφική: Τίτος Πατρίκιος», σε επιμέλεια και παρακολούθηση της Αν. Καθηγήτριας, Ερατούς Χατζησάββα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 και ώρα 20:00-22:30, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2 Α Σύνταγμα. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 13 Ιουνίου 2019.
Τα εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή» σε συνεργασία με την γκαλερί CITRONNE σας προσκαλούν τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 και ώρα 20:00 στα εγκαίνια της έκθεσης Γιώργος Λάππας - Αφροδίτη Λίτη: Παράλληλες Οπτικές. Την έκθεση θα προλογίσει η Τατιάνα Σπινάρη - Πολλάλη, επιμελήτρια της έκθεσης. Θα ακολουθήσει συνομιλία ανάμεσα στην Αφροδίτη Λίτη, Καθηγήτρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και τη Μαργαρίτα Πουρνάρα, δημοσιογράφο της εφημερίδας «Καθημερινή». Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, Ελληνογερμανική Αγωγή, Παλλήνη.
Από την Τετάρτη 8 έως και την Κυριακή 19 Μαΐου, στο νεοκλασικό κτήριο του Πολυχώρου Trii Art θα πραγματοποιηθεί ένα δεκαήμερο δράσεων, με επίκεντρο τη φωτογραφική έκθεση "Υεμένη-Πρόσωπα. Η Ευδαίμων Αραβία πριν τον εμφύλιο". Η έκθεση περιλαμβάνει 150 φωτογραφίες που τράβηξε ο εθνομουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας, ταξιδεύοντας το 2000 σε διάφορες περιοχές της Υεμένης. Στόχος της έκθεσης και των δράσεων που θα τη συνοδέψουν είναι να ευαισθητοποιήσουν τους επισκέπτες και το κοινό για τη σημερινή κατάσταση της Υεμένης, όπου (σύμφωνα με τις επίσημες εκθέσεις του ΟΗΕ) μαίνεται η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.
Ο Γιάννης Γουρζής, ο Νίκος Ζήβας και ο Μίλτος Πεταλάς παρουσιάζουν στην Zivasart Gallery την εικαστική έκθεση τους με τίτλο «Φάκελος Ντα Βίντσι – Κλοπή Στο Εργαστήρι Του Λεονάρντο».εις φίλοι, σύγχρονοι ζωγράφοι και χαράκτες, ανακαλύπτουν ένα χωροχρονικό κενό μέσω του οποίου εκπληρώνουν ένα όνειρό τους: Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο εισέρχονται στο εργαστήρι του ινδάλματός τους Λεονάρντο Ντα Βίντσι και βρίσκονται ανάμεσα στα περίφημα έργα και τα σχέδιά του, ίσως και άλλων που δεν είναι ως σήμερα γνωστά. Αφού εξερευνούν εκστασιασμένοι τον χώρο στο τέλος οικειοποιούνται, κλέβουν όσα σχέδια τους εντυπωσιάζουν και επιστρέφουν μ’ αυτά στο παρόν, όπου δημιουργούν τα δικά τους έργα, ως εικαστικά σχόλια των έργων του θρυλικού Λεονάρντο. 500 χρόνια μετά το θάνατό του, η Zivasart Gallery, παρουσιάζει αυτά τα έργα των τριών φίλων (Γιάννης Γουρζής, Νίκος Ζήβας, Μίλτος Πεταλάς) με σχέδια, χαρακτικά και υαλογραφήματα.
Μια έκθεση με θέμα τη διαφορετικότητα. Συμμετέχουν: Άγγελος Αντωνόπουλος, Δημήτρης Ζουρούδης, Γιώργος Λάππας, Αφροδίτη Λίτη, Μιχάλης Μανουσάκης, Κυριάκος Μορταράκος, Ξενής Σαχίνης, Γιώργος Σκυλογιάννης, Τάκης Ζερβέδας - Μάκης Φάρος, Γιάννης Φωκάς, Γιώργος Χαρβαλιάς, Γρηγορία Βρυττιά , Όλγα Ζιρώ, Βίκυ Μπέτσου, Σπυριδούλα Πολίτη. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 3 Απριλίου - 10 Μαΐου 2019.
Φιλοσοφία της παρούσας έκθεσης είναι η επαναπροσέγγιση και ανάδειξη βασικών παραμέτρων, που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν όψεις κι εκδοχές της νεότερης και σύγχρονης εικαστικής παραγωγής, οι οποίες αποτελούν εκτός των άλλων, κορυφαίους πυλώνες της ανθρωποκεντρικής μας ζωγραφικής. Τα έργα των δύο καλλιτεχνών φυσικά και διαφέρουν μεταξύ τους, όσον αφορά στο εκφραστικό τους ύφος, στην ιδιωματική γραφή και στις αναγωγές τους, όπως αναφέρει η επιμελήτρια της έκθεσης και ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά. Roma Gallery, Διάρκεια έκθεσης: 21 Μαρτίου - 4 Μαΐου 2019.
Το εκθεσιακό αφιέρωμα του Μουσείου Μπενάκη στα 50 χρόνια δημιουργίας του Δημοσθένη Σκουλάκη (1957-2009), είναι μια αναδρομή, η οποία συμπεριλαμβάνει αντιπροσωπευτικά δείγματα από το ευρύ φάσμα της καλλιτεχνικής του πορείας. Η έκθεση σχεδιάστηκε με πρωταρχικό σκοπό να αναδείξει την ιστορική εξέλιξη και εικαστική διαδρομή του καλλιτέχνη, εντοπίζοντας, διερευνώντας και αποκαλύπτοντας τις συγγένειες, τις συνδέσεις και τη συνοχή έργων, προερχόμενων από διαφορετικές ενότητες και χρονικές περιόδους. Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. Διάρκεια: 28 Φεβρουαρίου – 5 Μαΐου 2019.
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σχολιάζει: Ζωγραφικές προτάσεις για ρούχα στο θέατρο και τον κινηματογράφο εξέθεσα πρώτη φορά με τα κοστούμια του Μεγαλέξανδρου στη Αίθουσα Τέχνης Αθηνών το 1980. Στη τωρινή μου έκθεση στη γκαλερί «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου» παρουσιάζω τις μακέτες για δυο ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Η Άλλη Θάλασσα», η τελευταία ταινία του που σταμάτησε σχεδόν στο ξεκίνημά της και «Το Λιβάδι που Δακρύζει» [...]. Αίθουσα τέχνης «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου», 07.03.2019 - 06.04.2019.
Μια ξεχωριστή προσέγγιση της ζωγραφικής του Νίκου Χουλιαρά, μέσα από μια σειρά έργων, που έχει επιλέξει ο αδερφός του, Γλύπτης και Ομ.Καθηγητής της ΑΣΚΤ, Γιώργος Χουλιαράς, παρουσιάζει η Evripides Art Gallery στην έκθεση «ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ. Οι ζωγραφιές της επόμενης μέρας – Ξαναβλέποντας την ζωγραφική του», η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι και θα διαρκέσει έως τις 16 Μαρτίου 2019. Πρόκειται, για την πρώτη έκθεση με ζωγραφικά έργα του Νίκου Χουλιαρά, τριάμισι χρόνια από τον θάνατό του, το 2015, μέσα από την οποία ξαναζωντανεύει η Ζωγραφική ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της μεταπολεμικής γενιάς, που διακρίθηκε ως ζωγράφος, ποιητής, πεζογράφος, συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής.
 
1 από 36 Επόμενο >
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 10/05/2019
Λήξη: 10/05/2019
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών