Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
 
1 από 24 Επόμενο >
H ομάδα AVDP έχει τη χαρά να διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Χορού - ATHENS VIDEO DANCE PROJECT. To 9o AVDP θα λάβει χώρα στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών τον Ιανουάριο, 2019 (18, 19 και 20 Ιανουαρίου, 2019). Μία τριήμερη κινηματογραφική και χορευτική πρόταση για το κοινό, μία πλούσια γεύση από ελληνικές και ξένες δημιουργίες με ταινίες και ντοκιμαντέρ χορού, performances, παραστάσεις χορού και εργαστήρια παραστατικών τεχνών και videodance.
Οι εκδόσεις νήσος σας καλούν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2018, στις 7.00μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5) στην παρουσίαση του βιβλίου της Τζίνας Πολίτη: Το μυθιστόρημα και οι προϋποθέσεις του. Αλλαγές στην εννοιoλογική δομή των μυθιστορημάτων του 18ου και του 19ου αιώνα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Βίκυ Ιακώβου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Παναγιώτης Πούλος (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών), Έλενα Τζελέπη (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).
Η Σύγκλητος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών αναγνωρίζοντας το παγκοσμίου εμβέλειας έργο και την εξέχουσα προσωπικότητα του Γλύπτη Takis, αποφάσισε ομόφωνα την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την 17η Ιανουαρίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 6:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο De Chirico της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης.
Η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (ΕΕΙΤ) σας προσκαλεί στη διάλεξη του καθηγητή James Elkins με τίτλο «The End of Diversity in Writing about Art». Η διάλεξη αποτελεί μέρος της σειράς τακτικών διαλέξεων που διοργανώνει η ΕΕΙΤ με προσκεκλημένους ομιλητές ιστορικούς τέχνης διεθνούς κύρους. Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, 6.00 μ.μ. Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138 Η διάλεξη θα δοθεί στα αγγλικά. Είσοδος ελεύθερη.
Η δημοσιογράφος & κριτικός τέχνης Έφη Μιχάλαρου, συμπληρώνοντας 30 χρόνια στο χώρο της Δημοσιογραφίας (1988-2018), εκ των οποίων τα 25 από αυτά επικεντρώθηκε στη Σύγχρονη Τέχνη επιλέγει και παρουσιάζει 24 συνεντεύξεις - πορτρέτα. Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου ώρα 1:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης ΑΣΚΤ. Το βιβλίο θα προλογίσουν οι Ντένης Ζαχαρόπουλος, επιμελητής, ιστορικός τέχνης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Πινακοθήκης των Συλλογών και Μουσείων του ΟΠΑΝΔΑ, η Σάγια Τσαουσίδου, δημοσιογράφος και η Έφη Μιχάλαρου, δημοσιογράφος και κριτικός τέχνης, Διευθύντρια του Περιοδικού Τέχνης: dreamideamachine ART VIEW.
Ο καθηγητής ιστορίας, κριτικής ανάλυσης και θεωρίας της αρχιτεκτονικής στο Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Ανδρέας Γιακουμακάτος συνεχίζει τις ομιλίες του στο πολεοδομικό, αρχιτεκτονικό και κοινωνικό περιβάλλον έξι πόλεων, εξηγώντας τη διεθνή σημασία τους από πολιτισμική και αρχιτεκτονική άποψη. Επόμενη πόλη:Αθήνα: Μοντέρνα Πόλη και Αρχιτεκτονική, Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου 2018. Ακολουθεί το Τόκιο: Σύγχρονη Πόλη και Αρχιτεκτονική την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018. ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ. Απαιτείται προεγγραφή. Υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Οι Εκδόσεις Άγρα και το Βιβλιοπωλείο Πλειάδες σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της αναπληρώτριας καθηγήτριας της ΑΣΚΤ Φαίης Ζήκα "Απορία τέχνες και σκέψεις κατεργάζεται: φιλοσοφικές έρευνες στη σύγχρονη τέχνη" την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, ώρα 8.00 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Πλειάδες. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Αλεξάνδρα Μουρίκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια αισθητικής θεωρίας και αγωγής, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Κατερίνα Σχινά, κριτικός λογοτεχνίας, συγγραφέας και μεταφράστρια, Νίκος Δασκαλοθανάσης, καθηγητής ιστορίας της τέχνης ΑΣΚΤ, Γιάννης Κονταράτος, ζωγράφος, επίκουρος καθηγητής ΑΣΚΤ.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί από Παρασκευή 9 έως Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 σε τρεις διαφορετικούς χώρους: Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (9/11), Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (10/11), Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Κτίριο Παλαιάς Βουλής (11/11).37 ομιλητές από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα θα αναλύσουν μουσικολογικά και ιστορικά ζητήματα που σχετίζονται με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την καλλιτεχνική δημιουργία εκείνης της περιόδου σε ένα τριήμερο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: The Birth of Contemporary Europe: World War I, Music and the Arts” στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.
Παρουσίαση του νέου βιβλίου του σκηνογράφου Γιώργου Ζιάκα με τίτλο "Γιώργος Ζιάκας -Θέατρο, Κινηματογράφος, Ζωγραφική" (εκδόσεις Θεμέλιο) θα γίνει την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ., στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Το 9ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας έχει ετοιμάσει μεγάλο αφιέρωμα στο έργο του με τίτλο "Ζωγραφίζοντας την οθόνη: μία έκθεση/ένα βιβλίο/τέσσερις ταινίες".
Η Αυστριακή καλλιτέχνιδα Anja Ronacher θα μιλήσει για το έργο της στην Παλαιά Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών την Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου, στις 14:00. Η Anja Ronacher θα βρίσκεται στην Αθήνα τον Οκτώβριο στο πλαίσιο καλλιτεχνικής - επιστημονικής έρευνας στις αρχαιολογικές συλλογές και αρχεία της Αθήνας σε συνεργασία με την ελληνοαυστριακή επιμελητική ομάδα των Ελένη Μιχαηλίδη και Antonia Rahofer και με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα. (Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά).
 
1 από 24 Επόμενο >
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 17/01/2019
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 17/01/2019
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών