Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
 
1 από 24 Επόμενο >
Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ανοιχτές Συλλογές» της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζει την έκθεση «Τόποι της φαντασίας, της απόλαυσης και της πνευματικής αναζήτησης, βιβλία-έργα τέχνης, βιβλία καλλιτεχνών». Τα βιβλία καλλιτεχνών που παρουσιάζονται στην έκθεση ανήκουν στην Ειδική Συλλογή της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και έχουν δημιουργηθεί στο εργαστήριο της Τέχνης του Βιβλίου της ΑΣΚΤ. Βιβλιοθήκη ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256, 1 - 29 Μαρτίου 2019.
Το βιβλίο της Χριστίνας Νάκου παρουσιάζει μια δημιουργική μέθοδο για παιδιά Δημοτικού, προκειμένου να προσεγγίσουν την Ιστορία της τέχνης, με δημιουργικό τρόπο. Μέσα από τις σελίδες του, τα παιδιά καλούνται να γνωρίσουν σημαντικά έργα τέχνης, ξεκινώντας από τις προϊστορικές σπηλαιογραφίες, την αρχαία Ελλάδα, την αρχαία Κίνα, τις Ινδίες, την ανακάλυψη της τυπογραφίας, τις νεκρές φύσεις των Ολλανδών ζωγράφων κ.ά. και φθάνοντας μέχρι την περίοδο της ανακάλυψης της Αμερικής από τους Ευρωπαίους. Στο βιβλίο παρέχονται με λεπτομέρειες τεχνικές οδηγίες, ώστε το παιδί, με την βοήθεια ενός ενήλικα, να μπορέσει να πειραματιστεί με διάφορα υλικά και να δημιουργήσει τα δικά του έργα, χρησιμοποιώντας τις διαφορετικές τεχνικές που προτείνουν τα έργα κάθε εποχής. Στην παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν η Χριστίνα Νάκου, η Ειρήνη Γιαννημάρα και η Χριστίνα Ντεπιάν. Αίθουσα "Τζόρτζιο Ντε Κίρικο" Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, ώρα: 19.00.
Οι εκδόσεις Πατάκη και το Βιβλιοπωλείο Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του E. H. Gombrich: Τέχνη και ψευδαίσθηση. Μελέτη για την ψυχολογία της εικαστικής αναπαράστασης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ομ. καθ. Ιστορίας της Τέχνης, διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης - Ανδρέας Παππάς, επιμελητής εκδόσεων, μεταφραστής - Παναγιώτης Πούλος, αναπληρωτής καθηγητής φιλοσοφίας και αισθητικής στην ΑΣΚΤ. Βιβλιοπωλείο Πατάκη, Ακαδημίας 65, Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στι 19:00.
Το Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών σας προσκαλεί στη δημόσια υποστήριξη της διδακτορικής διατριβής της Χριστίνας Δημακοπούλου με τίτλο: «Θεσμική μεταρρύθμιση και καλλιτεχνική αλλαγή: Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και η ιστορία της νεοελληνικής τέχνης, 1910-1937» [επιβλέπων: Νίκος Δασκαλοθανάσης] που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 11:30 στο αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης.
Από την Κλασική στη Μοντέρνα Γλυπτική. Με αφετηρία την έκθεση του Γ. Ζογγολόπουλου ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης και της Θεωρίας του Πολιτισμού στο Πολυτεχνείο Κρήτης, Θανάσης Μουτσόπουλος, εγκαινιάζει έναν κύκλο διαλέξεων για την πορεία της τέχνης στον δημόσιο χώρο. Η δημόσια τέχνη στην Αθήνα μοιάζει με αδύνατη υπόθεση, συμπιεσμένη ανάμεσα στις αιώνιες μαρμάρινες προτομές και τις ανεξέλεγκτες επιγραφές στους τοίχους των πολυκατοικιών της. Τετάρτη 13/02, 19.00 - 21.00. Έναρξη προεγγραφής για το κοινό Πέμπτη 07/02 στις 12.00. Τετάρτη 27/02, 19.00-21.00 Η Τέχνη στον Δημόσιο Χώρο. Έναρξη προεγγραφής για το κοινό Πέμπτη 21/02 στις 12.00. Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα
Το ανοιχτό αναγνωστήριο είναι ένα πρόγραμμα παρουσιάσεων, μέσα από το οποίο απευθείνεται ανοικτή πρόσκληση σε μελετές και φιλότεχνους για να γνωρίσουν αποσπάσματα από το πλούσιο αρχείο του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, έτσι όπως θηρασυρίζεται για κάθε καλλιτέχνη. Διάρκεια: 26 Ιανουαρίου - 16 Φεβραουαρίου 2019.
H ομάδα AVDP έχει τη χαρά να διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Χορού - ATHENS VIDEO DANCE PROJECT. To 9o AVDP θα λάβει χώρα στην Αθήνα, σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών τον Ιανουάριο, 2019 (18, 19 και 20 Ιανουαρίου, 2019). Μία τριήμερη κινηματογραφική και χορευτική πρόταση για το κοινό, μία πλούσια γεύση από ελληνικές και ξένες δημιουργίες με ταινίες και ντοκιμαντέρ χορού, performances, παραστάσεις χορού και εργαστήρια παραστατικών τεχνών και videodance.
Οι εκδόσεις νήσος σας καλούν την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2018, στις 7.00μ.μ. στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5) στην παρουσίαση του βιβλίου της Τζίνας Πολίτη: Το μυθιστόρημα και οι προϋποθέσεις του. Αλλαγές στην εννοιoλογική δομή των μυθιστορημάτων του 18ου και του 19ου αιώνα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Βίκυ Ιακώβου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Παναγιώτης Πούλος (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών), Έλενα Τζελέπη (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας).
Η Σύγκλητος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών αναγνωρίζοντας το παγκοσμίου εμβέλειας έργο και την εξέχουσα προσωπικότητα του Γλύπτη Takis, αποφάσισε ομόφωνα την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την 17η Ιανουαρίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 6:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο De Chirico της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης.
Η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (ΕΕΙΤ) σας προσκαλεί στη διάλεξη του καθηγητή James Elkins με τίτλο «The End of Diversity in Writing about Art». Η διάλεξη αποτελεί μέρος της σειράς τακτικών διαλέξεων που διοργανώνει η ΕΕΙΤ με προσκεκλημένους ομιλητές ιστορικούς τέχνης διεθνούς κύρους. Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, 6.00 μ.μ. Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138 Η διάλεξη θα δοθεί στα αγγλικά. Είσοδος ελεύθερη.
 
1 από 24 Επόμενο >
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 18/03/2019
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 05/03/2019
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 20/02/2019
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών