Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
 
1 από 29 Επόμενο >
H Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου σας προσκαλούν στην απονομή του "Βραβείο Αριστείας Άννυ Σ. Κωστοπούλου" την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, στις 6 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Το Βραβείο θα απονεμηθεί στον φοιτητή ή την φοιτήτρια του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών που αποφοίτησε το Ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 με τον υψηλότερο βαθμό Πτυχίου.
Με αφορµή τα 160 χρόνια από τη γέννηση του Edvard Munch (1863-1944), η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, η Νορβηγική Πρεσβεία και το Νορβηγικό Ινστιτούτο στην Αθήνα σας προσκαλούν σε µια συζήτηση γύρω από το έργο του νορβηγού ζωγράφου, που εκκινεί από την ταινία του Peter Watkins, Edvard Munch (1973). Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί την Τρίτη, 12 ∆εκεµβρίου 2023, και ώρα 19:00 στο Αµφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ. Προσκεκληµένοι οµιλητές Eamon O´Kane, Καθηγητής εικαστικών τεχνών στο Τµήµα Ζωγραφικής και Σχεδίου της Ακαδηµίας Τέχνης, Πανεπιστήµιο του Bergen (διαδικτυακή παρέµβαση, στα αγγλικά), Frode Sandvik, επιµελητής του µουσείου KODE, Bergen (διαδικτυακή παρέµβαση, στα αγγλικά), Μανταλίνα Ψωµά, επίκουρη καθηγήτρια, Τµήµα Εικαστικών Τεχνών, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Συντονισµός Ελεονώρα Βρατσκίδου, επίκουρη καθηγήτρια, Τµήµα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Christian Grotnes Halvorsen, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Νορβηγικής πρεσβείας στην Αθήνα. Θα προβληθεί απόσπασµα της ταινίας µε ελληνικούς υπότιτλους.
Την Πέμπτη 15/12/2022, 6.00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης), σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Χριστόπουλου "Ο εθνοκεντρικός λόγος στη νεοελληνική τέχνη". Ομιλητές: Ελεονώρα Βρατσκίδου, ιστορικός τέχνης, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ, Κώστας Ιωαννίδης, ιστορικός τέχνης, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ, Γιάννης Κονταράτος, ζωγράφος, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της ΑΣΚΤ.
Σ’ έναν κύκλο δύο εκδηλώσεων, με επίσημο καλεσμένο και κεντρικό ομιλητή τον Μάνθο Σαντοριναίο, Καθηγητή της ΑΣΚΤ (2000 – 2021), ιδρυτή του εργαστηρίου Πολυμέσων (2003-2021) και συν- διευθυντή του Ελληνογαλλικού Μάστερ «Τέχνη, εικονική πραγματικότητα και πολυχρηστικά συστήματα καλλιτεχνικής έκφρασης» μεταξύ ΑΣΚΤ και Πανεπιστημίου Paris-8 (2012-2020), και με τη συμμετοχή των ερευνητριών Δρ. Σταυρούλας Ζώη, μέλους ΕΔΙΠ ΑΣΚΤ, υπεύθυνης διδάσκουσας εργαστηρίου Πολυμέσων ΑΣΚΤ (επόπτης: Βασίλης Βλασταράς, Καθηγητής ΑΣΚΤ), Άννας Μελή, Δρ. ΑΣΚΤ, Κωνσταντίνας Βέτσιου, Υποψήφιας Διδάκτορος ΑΣΚΤ και Πέννυς Μηλιά, ποιήτριας, performer και ψυχοθεραπεύτριας, ο Κόμβος ΤΕΧΝΟ-ΛΟΓΙΑ στοχεύει στη διεύρυνση του διαλόγου γύρω από τις τεχνολογικές εφαρμογές στην τέχνη και στη συμμετοχή σε αυτόν το διάλογο όσο το δυνατόν περισσότερων μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας (διδακτικό προσωπικό, φοιτήτριες/φοιτητές κ.ά.) και επαγγελματιών του χώρου της Τέχνης και της Τεχνολογίας. Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 και Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, 19:00μμ, Αμφιθέατρο Νέας Βιβλιοθήκης ΑΣΚΤ. Συντονισμός, επιμέλεια: Δρ. Γιάννης Κουκουλάς, Συντονιστής Έργου Κόμβου ΤΕΧΝΟ-ΛΟΓΙΑ και Δρ. Σταυρούλα Ζώη, μέλος ΕΔΙΠ ΑΣΚΤ»
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (ΜΟΜus) σας καλούν στην παρουσίαση του καταλόγου της έκθεσης του Μανώλη Μπαμπούση "ο κήπος" την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, στις 18:30, στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, Αθήνα). Ο κατάλογος «ο κήπος» τεκμηριώνει την ευρύτητα της πορείας του Μανώλη Μπαμπούση, την οποία χαρακτηρίζει πρωτίστως η συνοχή των εικαστικών του προτάσεων. Στην παρουσίαση του καταλόγου θα απευθύνoυν χαιρετισμό οι: Νίκος Τρανός, Καθηγητής και Πρύτανης της ΑΣΚΤ και Μαρία Τσαντσάνογλου, Αν. Γενική Διευθύντρια MOMus & Διευθύντρια MOMUs-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη Για τον κατάλογο θα μιλήσουν οι: Θούλη Μισιρλόγλου, Αν. Διευθύντρια MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης & MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών Γιάννης Μπόλης, Επιμελητής της έκθεσης, Ιστορικός της Τέχνης, Προϊστάμενος Τμήματος Σύγχρονης Γλυπτικής, MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά και Μανώλης Μπαμπούσης. Πριν την παρουσίαση του καταλόγου «ο κήπος», στις 17:30,θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην ομότιτλη έκθεση που παρουσιάζεται στην Αίθουσα Νίκος Κεσσανλής της ΑΣΚΤ έως τις 8 Δεκεμβρίου 2022.
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία CITYLAB σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Δήμου Αθηναίων, τον Σύλλογο των Αθηναίων, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το CRISiS Lab Εργαστήριο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διεπιστημονικής Κριτικής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, την ΑΜΚΕ ΟΝΕΙΡΟΥΣ και με την υποστήριξη των εκδόσεων ΕΥΡΑΣΙΑ, του Συνδέσμου Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, οργανώνουν επταήμερο πλέγμα αλληλένδετων δράσεων για την πολιτιστική και κοινωνική σημασία του ύπνου. CITYLAB • 2022 • ΥΠΝΟΣ WORKSHOP 3-6 Οκτωβρίου 2022, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Τετραήμερο Διαθεματικό, Διεπιστημονικό και Διαπανεπιστημιακό Εργαστήριο με αντικείμενο τη διατύπωση καινοτόμων προτάσεων χωρικής και χρονικής διαχείρισης του ύπνου. ΣΥΜΠΟΣΙΟ 7-9 Οκτωβρίου 2022, Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138 Τριήμερο Επιστημονικό Συμπόσιο με διακεκριμένους ομιλητές από τα πεδία της Ιατρικής, της Αρχιτεκτονικής, της Τέχνης, της Κοινωνιολογίας, της Φιλοσοφίας, της Ψυχολογίας, του Αθλητισμού κ.ά. Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε πως στο φετινό αφιέρωμα θα τιμηθεί ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Φιλιππίδης, για το πλούσιο και σημαντικό διδακτικό, συγγραφικό και καλλιτεχνικό έργο του. Το θεματικό αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, 19:30 με 21:30. Είσοδος ελεύθερη. Δείτε το πρόγραμμα στα επισυναπτόμενα αρχεία.
Κάλεσμα για συμμετοχή φοιτητών και νέων επιστημόνων στο επταήμερο σύμπλεγμα αλληλένδετων δράσεων για την πολιτιστική και κοινωνική σημασία του ύπνου στα πλαίσια της διοργάνωσης του Επιστημονικού Συμποσίου και Διεπιστημονικού Εργαστηρίου CITYLAB • 2022 • ΥΠΝΟΣ. 3-6 Οκτωβρίου 2022, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Τετραήμερο Διαθεματικό, Διεπιστημονικό και Διαπανεπιστημιακό Εργαστήριο με αντικείμενο τη διατύπωση καινοτόμων προτάσεων χωρικής και χρονικής διαχείρισης του ύπνου. 7-9 Οκτωβρίου 2022, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. Τριήμερο Επιστημονικό Συμπόσιο με διακεκριμένους ομιλητές από τα πεδία της Ιατρικής,της Αρχιτεκτονικής, της Τέχνης, της Κοινωνιολογίας, της Φιλοσοφίας, της Ψυχολογίας, του Αθλητισμού κ.ά. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: City Lab
Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου και ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ, Νίκος Τρανός σας προσκαλούν στην συνολική παρουσίαση του προγράμματος «Save the dates – ένα οπτικοακουστικό αρχείο για την σύγχρονη τέχνη» την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 στις 12:30 στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256). Πρόκειται για το σύνολο των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών που δημιούργησε, επιμελήθηκε και παρουσίασε η Κατερίνα Ζαχαροπούλου σε διάρκεια 26 χρόνων (1995-1999, SevenX και 2000-2021, ΕΡΤ). Οι εκπομπές ψηφιοποιήθηκαν, τεκμηριώθηκαν και ταξινομήθηκαν ώστε να αποτελέσουν εργαλείο έρευνας και δημιουργικής εκπαιδευτικής αξιοποίησης, έχοντας ως αρχικό προορισμό και στέγη την Βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ. Μέγας Χορηγός: Οργανισμός ΝΕΟΝ. Χορηγός: Ίδρυμα Schwarz. Υποστήριξη: ΕΡΤ. Με την συμβολική υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ.
Οι εκδόσεις futura σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Δασκαλοθανάση: Ιστορία της τέχνης 1945–1975. Από τη μοντέρνα στη σύγχρονη τέχνη: Ζωγραφική – Γλυπτική – Αρχιτεκτονική. Ομιλητές: Λία Γυιόκα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης και του Πολιτισμού στο ΑΠΘ, Κύριλλος Σαρρής, εικαστικός, Τηλέμαχος Δουφεξής-Αντωνόπουλος, κολεκτίβα εργαζομένων οι Εκδόσεις των Συναδέλφων. Συντονιστής: Μιχάλης Παπαρούνης, εκδότης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ, καθηγητής Νίκος Τρανός. Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, ώρα: 19:30. Αίθουσα Giorgio de Chirico, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256 ,Αγ. Ι. Ρέντης, Αθήνα.
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ως εταίρος της εθνικής υποδομής ΑΠΟΛΛΩΝΙΣ που απαρτίζεται από τα δύο δίκτυα clarin:el και DARIAH-GR/ΔΥΑΣ και υποστηρίζει και προωθεί τις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες και τέχνες, και τη γλωσσική τεχνολογία και καινοτομία στην Ελλάδα, σας προσκαλεί σε Εκδήλωση-Συζήτηση με θέμα: «Η τέχνη και η ιστορία της σε ψηφιακό περιβάλλον», Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, Ώρα: 16:00-18:30. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσα από την εφαρμογή Microsoft Teams. Ο σύνδεσμος παρακολούθησης είναι: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3amwZ2FW97Z0-J_vPwFz7r2hAs7cM_VL-YMU_kJwn0SRA1%40thread.tacv2/1630917319894?context=%7b%22Tid%22%3a%22faab4f7a-99c8-4a31-b791-50812fa15afc%22%2c%22Oid%22%3a%22b87ce8eb-e3fd-4a74-9c02-1dec8c9e45b6%22%7d
 
1 από 29 Επόμενο >
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 13/03/2024
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 22/12/2023
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 05/12/2023
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών