Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
 
1 από 28 Επόμενο >
Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο εγκαινιάζεται μια νέα σειρά διαλέξεων με θέμα «Οι λειτουργίες του κήπου» από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Θεωρίας της Τέχνης Φαίη Ζήκα. O κήπος είναι μια προσπάθεια σύνδεσης του ανθρώπου με την φύση, με πολλαπλές λειτουργίες: αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, φιλοσοφικό στοχασμό, καλλιέργεια και προγραμματισμό, ψυχαγωγία και αισθητική... Πέμπτη 22/10 Ο κήπος ως ιδιωτικός και δημόσιος χώρος - Τετάρτη 25/11 Ο κήπος ως τέχνη, Ώρα: 19.00.
H διεθνής έκθεση Platforms Project για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, έχει ως αντικείμενο την από κοινού αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα εικαστικά ερωτήματα και την ενδεικτική χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης, όπως αυτή παράγεται σήμερα στα πλαίσια ομαδικών πρωτοβουλιών νέων καλλιτεχνών στο διεθνές περιβάλλον της τέχνης. Το Platforms Project δημιουργεί μια νέα άποψη στη θέαση της τέχνης, μέσω του διαδικτυακού art fair, του Platforms Project Net. Το Platforms Project Net θα δώσει την ευκαιρία στο ευρύ φιλότεχνο κοινό, να έρθει σε επαφή με τα έργα και τους καλλιτέχνες των ομάδων, μέσα από μια ψηφιακή έκθεση. Ο θεατής θα μπορεί να ζήσει μια νέα εμπειρία μπαίνοντας στη σελίδα του Platforms Project για 15 μέρες, από τις 14 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2020. Μέσω μιας ψηφιακής κάτοψης του εκθεσιακού χώρου “Νίκος Κεσσανλής” της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με τις πλατφόρμες τοποθετημένες στα ψηφιακά τους περίπτερα, ο θεατής θα μπορεί πατώντας κλικ πάνω στο αριθμό και το όνομα της πλατφόρμας ,να δει έργα που θα εκθέτει κάθε καλλιτέχνης της ομάδας ( video-art, ζωγραφική, φωτογραφία, installations κτλ).
Βασικοί εισηγητές: Στάθης Βαλούκος, συγγραφέας του βιβλίου: Ο νέος ελληνικός κινηματογράφος, Γιάννης Σολδάτος, συγγραφέας του βιβλίου: Ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν με μαρτυρίες και αρκετοί δημιουργοί του ΝΕΚ, όπως οι: Γιώργος Σταμπουλόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Κώστας Φέρρης, Λάκης Παπαστάθης, Θόδωρος Μαραγκός, Δημήτρης Σταύρακας, Σταύρος Κωνστανταράκος. Αμφιθέατρο Νέας Βιβλιοθήκης ΑΣΚΤ, Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 12.00 μ.μ..
Το πρόγραμμα Erasmus+ @postasis: Virtual Artistic Laboratory, που συντονίζει η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, πραγματοποιεί την τελευταία Πολλαπλασιαστική Εκδήλωσή του στις 23, 24 και 25 Ιανουαρίου 2020, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, στους χώρους του εργαστηρίου Πολυμέσων-Υπερμέσων και στη Νέα Βιβλιοθήκη Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, περιλαμβάνεται ένα αφιέρωμα στον Παντελή Ξαγοράρη.
Ομιλητές: Νίκος Δασκαλοθανάσης (ΑΣΚΤ), Τύμπας Αριστοτέλης (ΕΚΠΑ), Γιάννης Παπαθεοδώρου (Πανεπιστήμιο Πατρών), συντονίστρια: Φαίη Ζήκα (ΑΣΚΤ). Το βιβλίο του επ. καθηγητή της ΑΣΚΤ Κ. Ιωαννίδη είναι ασχολείται με τα κείμενα που γράφτηκαν για τη φωτογραφία στο γύρισμα του 19ου προς τον 20ό αιώνα. Εξετάζει πώς αντιμετωπίζουν τις φωτογραφικές εικόνες ως αντικείμενα που μέσω της μορφής τους παραπέμπουν σε κάτι πολύ πέρα από αυτά: σε αξίες, νοήματα και συναισθήματα που θα έπρεπε να αφορούν όλους τους ανθρώπους. Εξετάζει ακόμη τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς, η οποία δεν πιστεύει ότι αξίες, νοήματα και συναισθήματα μπορούν να εγγραφούν στην επιφάνεια μιας φωτογραφίας, καθώς αυτή απλώς και μόνο αποτυπώνει πιστά ό,τι βλέπει ένα μηχανικό μάτι. Θέμα του βιβλίου είναι με λίγα λόγια οι πρώτες εμπεριστατωμένες συζητήσεις που διεξάγονται στην ελληνική γλώσσα για τη φωτογραφία ως τέχνη, συζητήσεις συνήθως απρόσμενα επίκαιρες. Αμφιθέατρο Νέας Βιβλιοθήκης, Παρασκευή 20-12-2019, ώρα 19:00.
Η ημερίδα για την Καλλιτεχνική Έρευνα διοργανώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος "Η καλλιτεχνική έρευνα στην Ελλάδα από την δεκαετία του 1990 έως τα χρόνια της κρίσης", της ανθρωπολόγου και εικαστικού Ελπίδας Ρίκου και της ιστορικού τέχνης και υποψήφιας διδάκτορος ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου Κατερίνας Κωνσταντίνου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες για το 2019. Ιστορικοί τέχνης, ανθρωπολόγοι, θεωρητικοί, επιμελητές και καλλιτέχνες συζητούν για την καλλιτεχνική έρευνα στην Ελλάδα, τα χαρακτηριστικά της, τις τάσεις της, τη θέση της στις εκθέσεις και την καλλιτεχνική εκπαίδευση, αλλά και τις μετατοπίσεις των ερευνητικών πρακτικών προς νέες μορφές έρευνας. Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, 10:30 -20:30, Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256.
Η ARTWORKS διοργανώνει την Τετάρτη 04/12 και ώρα 13:00-15:30 στο Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εργαστήριο για την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών (προστασία, χρήση και εκμετάλλευση των δικαιωμάτων). Το εργαστήριο θα διεξαχθεί από τη Μαρίνα Μαρκέλλου.  Η Μαρίνα Μαρκέλλου είναι Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής, Postdoc Research Associate στον Δημόκριτο, καθώς και εντεταλμένη διδασκαλίας στο Τμήμα Μέσων, Επικοινωνίας και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.  Όσοι/ες φοιτητές/τριες ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν, παρακαλούνται να προσέλθουν στο Αμφιθέατρο τη μέρα και ώρα που υποδεικνύονται. Τετάρτη 4/12, 13:00-15:30 @Αμφιθέατρο Νέας Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256
Οι εκδόσεις Ευρασία σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ναυσικάς Λιτσαρδοπούλου "Τα συναισθήματα και το υψηλό. Η αντίληψη της έκφρασής τους στην ιστορική ζωγραφική του Rembrandt" τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, ώρα 19:00 στο ΜΟΝΚ (Καρόρη 4, πλατεία Αγ. Ειρήνης). Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Κώστας Ιωαννίδης, Επίκουρος καθηγητής της ΑΣΚΤ, Ηλίας Μαγκλίνης, δημοσιογράφος-συγγραφέας, Φώτης Παπαθανασίου, Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης Φαίδων-Γρηγόριος Κυδωνιάτης.
Το ΣΤ' Συνέδριο Ιστορίας της Τέχνης, μια διοργάνωση της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (ΕΕΙΤ), θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Κτήριο οδού Πειραιώς) από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019. Το φετινό συνέδριο, με θέμα Περίοδοι Κρίσης και Αλλαγές Παραδείγματος, εστιάζει στην εννοιολόγηση των όρων «αλλαγή παραδείγματος» και «κρίση» και στους τρόπους με τους οποίους σχετίζονται διαφόρων ειδών κρίσεις με επιστημολογικές τομές ή γενικότερες μεταβολές στον τρόπο αντίληψης και ερμηνείας ιστορικών στιγμών, περιόδων και μοντέλων. Οι ανακοινώσεις του συνεδρίου θα επιχειρήσουν να διερευνήσουν τις σχέσεις αυτές μέσα από την εξέταση των καλλιτεχνικών πρακτικών, των θεσμών, του ιστορικού και κριτικού λόγου, όπως εκδηλώνονται σε διαφορετικές περιόδους της ιστορίας της τέχνης.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού η Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, πρόγραμμα «ΑΛΚΥΟΝΗ: Εθνική Πρωτοβουλία προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού», σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν την έκθεση «Ο δρόμος της φύσης», Νέοι καλλιτέχνες δημιουργούν για τον Μητρικό Θηλασμό, στον Εκθεσιακό χώρο της Σχολής «Νίκος Κεσσανλής», 1-7 Νοεμβρίου 2019.
 
1 από 28 Επόμενο >
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 15/01/2021
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 16/12/2020
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 16/12/2020
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών