Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
 
1 από 26 Επόμενο >
Το Εργαστήριο Διεπιστημονικών Ερευνών στη Συντήρηση – Ανάδειξη Εικαστικών Έργων, Βιβλιακού & Αρχειακού Υλικού ΑRTICON της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αρχείων, διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα : «Αρχεία καλλιτεχνών – Προβληματισμοί και προοπτικές για τη διαχείριση και την προστασία τους». Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών "Λεωνίδας Ζέρβας" Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα.
Διεθνής Συνάντηση/Συνέδριο «Περιπατητικές Πρακτικές / Περιπατητική Τέχνη / Περιπατητικά Σώματα». Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, και ώρα 18.30, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα De Chirico της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών η παρουσίαση των Διεθνών Συναντήσεων/Συνεδρίου «Περιπατητικές Πρακτικές / Περιπατητική Τέχνη/ Περιπατητικά Σώματα». Τη διαδικασία συντονίζει διεθνής καλλιτεχνική/επιστημονική επιτροπή και οργανώνεται από το 1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και το the Milenaprinciple/Made of Walking.
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και η Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ROCK - Regeneration and Optimisation of Cultural heritage in creative and Knowledge cities, το οποίο χρηματοδοτείται από το Horizon 2020, διοργανώνουν την επιστημονική συνάντηση Citylab 2019_a: Το Μέλλον της Αθήνας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, Αθήνα) την Τρίτη 14 Μαΐου 2019, 18:00-21:00.
Στόχος της ημερίδας είναι να τεθεί σε συζήτηση η κατάσταση που ισχύει σήμερα σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας της Τέχνης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση και να διατυπωθούν σκέψεις και προτάσεις αναφορικά με το ρόλο και τη λειτουργία του. Πιο αναλυτικά, οι εισηγήσεις θα εστιάσουν στο μάθημα της Ιστορίας της Τέχνης όπως διδάσκεται σήμερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, βαθμίδες και δομές της εκπαίδευσης, ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα, σχολικά εγχειρίδια, υποχρεωτικός και προαιρετικός χαρακτήρας του μαθήματος). Θα γίνει επίσης αναφορά στη συνεισφορά του μαθήματος σε ζητούμενα της εκπαίδευσης όπως ο οπτικός γραμματισμός και σε διδακτικές πρακτικές όπως η οικείωση της γνώσης μέσα από τις εικαστικές τέχνες. Δευτέρα 13 Μαΐου 2019. Αμφιθέατρο Νέας Βιβλιοθήκης.
Το Επιγραφικό Μουσείο, στο πλαίσιο της δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», προγραμματίζει ανοιχτή συζήτηση/Ημερίδα με θέμα : «Οι Κήποι του Μουσείου και η λειτουργία τους στην πόλη», την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στις 12.00 μ. Η δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2012 και σκοπός της είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.
Το Περιοδικό Τέχνης www.dreamideamachine.com σας προσκαλεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στις 13:00, στο Αμφιθέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, όπου η εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου και η δημοσιογράφος και κριτικός τέχνης Έφη Μιχάλαρου, με αφορμή τα βιβλία τους, που έχουν ως κοινό άξονα συνεντεύξεις ανθρώπων της τέχνης, κάποιοι από τους οποίους συμπεριλαμβάνονται και στα δύο βιβλία, συνομιλούν για την αξία των βιβλίων ως αρχειακό υλικό και εργαλεία έρευνας στο μέλλον. Επίτιμος προσκεκλημένος είναι ο Ντένης Ζαχαρόπουλος-Επιμελητής, Ιστορικός Τέχνης, Ακαδημαϊκός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πινακοθήκης, των Συλλογών και Μουσείων του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Χαιρετισμό θ’ απευθύνει ο Πρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Πάνος Χαραλάμπους. Είσοδος ελεύθερη.
Διάλεξη από τη Διευθύντρια του Μουσείου «Συλλογή Art Brut» (Aκατέργαστη Τέχνη) της Λωζάνης με θέμα την Art Brut καθώς και τη σχέση της με τη Σύγχρονη Τέχνη. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στο αμφιθέατρο De Chirico και ώρα 18.30. Η διάλεξη θα γίνει στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.
Διάλεξη της Πατρίτσια Κολαΐτη Δρ. Γλωσσολογίας, Πανεπιστήμιο Λονδίνου (UCL), Ερευνήτριας Marie Curie, Πανεπιστήμιο Βrighton. Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντη.
Το 3ο Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της φιλοσοφικής ομάδας Gavagai σε συνεργασία με τους εξωτερικούς της συνεργάτες. Το συνέδριο έχει ως βασικό στόχο την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών κλάδων και παραδόσεων της φιλοσοφίας, όπως και την ανάδειξη της έρευνας που διεξάγεται εντός και εκτός πανεπιστημίου. Για αυτό το λόγο, το συνέδριο απευθύνεται όχι μόνο σε προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες, αλλά και σε νέους/ες ερευνητές/τριες εκτός πανεπιστημιακού χώρου, αλλά και σε μαθητές/τριες που θέλουν να αναδείξουν το ενδιαφέρον τους για το αντικείμενο. Αμφιθέατρα Giorgio de Chirico και Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256. 12-14 Απριλίου 2019.
Η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (ΕΕΙΤ), σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης» του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, έχουν τη χαρά να φιλοξενούν τον καθηγητή Mark Crinson, Καθηγητή Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στο Birkbeck, University of London, στο πλαίσιο των τακτικών ομιλιών/σεμιναρίων που διοργανώνει η ΕΕΙΤ με προσκεκλημένους ιστορικούς της τέχνης διεθνούς κύρους. Αμφιθέατρο Νέας Βιβλιοθήκης, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 στις 7 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Η διάλεξη θα δοθεί στα αγγλικά.
 
1 από 26 Επόμενο >
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 10/05/2019
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 06/05/2019
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 03/05/2019
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών