Γρήγορη πρόσβαση
Ανακοινώσεις
Όλα τα νέα και οι ανακοινώσεις της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Προβολή:
Έτος:
 
1 από 29 Επόμενο >
Σας ενημερώνουμε ότι στον ημιόροφο της Βιβλιοθήκης υπάρχει αίθουσα σεμιναρίων και προβολών. Η αίθουσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους φοιτητές για ομαδική μελέτη ή θέαση οπτικοακουστικού υλικού ( 5 άτομα και πάνω). Όποια/ος θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή την αίθουσα πρέπει να κάνει κράτηση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης της Βιβλιοθήκης ή να στείλει e-mail στο: audiovisualasfa@gmail.com. Απαραίτητα στοιχεία για την κράτηση είναι: ονοματεπώνυμο, αριθμός μητρώου (για φοιτητές/τριες), κινητό τηλέφωνο, ώρα κράτησης (π.χ. από 11:00- 13:00) και σύνολο ατόμων. Το διδακτικό προσωπικό μπορεί να κάνει χρήση της αίθουσας και όταν η Βιβλιοθήκη είναι κλειστή. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι πλέον μπορείτε να χρησιμοποιείτε για μελέτη και το χώρο ανάγνωσης του 2ου ορόφου.
Η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή: Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη & Μ. Τετάρτη (2, 3 & 4 Απριλίου 2018) καθώς και Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή μετά το Πάσχα (11, 12 & 13 Απριλίου 2018) με ωράριο λειτουργίας: 8.30 π.μ. - 15.00 μ.μ. Η υπηρεσία του διαδανεισμού δε θα λειτουργεί από 30//03/18 έως 16/04/18. Σας ευχόμαστε καλές γιορτές.
Η Βιβλιοθήκη εξασφάλισε δοκιμαστική περίοδο πρόσβασης ενός μήνα (19/03/18 - 18/04/2018) στη βιβλιογραφική βάση ARTbibliographies Modern. Η ΑRTbibliographies Modern είναι η μόνη εξειδικευμένη βιβλιογραφική βάση για την έρευνα της σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης και χρησιμοποιείται από σπουδαστές και ερευνητές σε όλο τον κόσμο για να εντοπίσουν βιβλιογραφία σχετική με την την μοντέρνα τέχνη. Περιέχει περιλήψεις άρθρων από περιοδικά τέχνης, βιβλία, καταλόγους εκθέσεων και διδακτορικών διατριβών. Για πρόσβαση ανοίξτε το συνοδευτικό PDF και ακολουθήστε το σύνδεσμο.
Μέσω της Ενιαίας μηχανής αναζήτησης ηλεκτρικών πηγών του HEAL-Link μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στα ηλεκτρονικά περιοδικά (τρέχοντα και παλαιοτέρων ετών) σε επίπεδο άρθρου, καθώς και στα ηλεκτρονικά βιβλία. Ταυτόχρονα, εάν επιλέξετε σύνθετη αναζήτηση έχετε την δυνατότητα περιορισμού των αποτελεσμάτων μέσω πολλαπλών φίλτρων μεταδεδομένων. Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση γίνεται μέσω της IP διεύθυνσης του ιδρύματος (απαιτείται VPN για απομακρυσμένη πρόσβαση).
Ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Πάνος Χαραλάμπους σας προσκαλεί στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 12:00 στο αμφιθέατρο De Chirico στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης. Θα προβληθεί βίντεο 15 λεπτών και θα ακολουθήσει ομιλία με τίτλο: Η "αεικινησία" του ελληνικού μοντερνισμού.
Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/asktlibrary/
Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου οι διοικητικές υπηρεσίες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών δε θα λειτουργήσουν και δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις εγκαταστάσεις της οδού Πειραιώς 256. Από την Πρυτανεία.
Παρακολουθήστε το JSTOR Tutorial Video για πιο αποτελεσματικές αναζητήσεις στο JSTOR.
Το ΕΚΤ παρουσιάζει τα δύο καινούρια αποθετήρια του: το αποθετήριο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας ΤΕΧΝΗ και το αποθετήριο του Ιστορικού Αρχείου του Προσφυγικού Ελληνισμού. Και τα δύο αποθετήρια ανήκουν σε φορείς της Θεσσαλονίκης και αναδεικνύουν και φωτίζουν πτυχές της πολιτιστικής παραγωγής της πόλης. Στο αποθετήριο ΤΕΧΝΗ διατίθενται μέχρι στιγμής 182 τεκμήρια που αναδεικνύουν 6 δεκαετίες πολιτιστικής δραστηριότητας της πόλης, όπως αυτή αναδύεται μέσα από το αρχείο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας ΤΕΧΝΗ. Το Ιστορικό Αρχείο του Προσφυγικού Ελληνισμού (Ι.Α.Π.Ε.) του Δήμου Καλαμαριάς ενσωματώνει, τεκμηριώνει και παρουσιάζει μέσω του διαδικτύου αμιγώς αρχειακό υλικό που αφορά το μεγάλο προσφυγικό ρεύμα της Μικρασιατικής Καταστροφής και της Ανταλλαγής Πληθυσμών από τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη. Στο αποθετήριο διατίθενται προφορικές μαρτυρίες προσφύγων πρώτης γενιάς και έχει αρχίσει να εισάγεται αξιόλογο αρχειακό και φωτογραφικό υλικό που αποτελείται από δημόσια αρχεία και ιδιωτικές συλλογές.
Πλατφόρμα ανοικτής πρόσβασης για τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Υποστηρίζει την έκδοση ακαδημαϊκών περιοδικών από διάφορες ανθρωπιστικές επιστήμες ενώ διαθέτει και το δικό της διεπιστημονικό περιοδικό. Ξεκίνησε σαν διεθνές δίκτυο ακαδημαϊκών, βιβλιοθηκαρίων, προγραμματιστών και εκδοτών το 2013, και έχει δεχθεί δωρεές από το Andrew W. Mellon Foundation. Ενδιαφέρει τους ερευνητές των Τμημάτων Φιλολογίας, Φιλοσοφίας, Θεατρικών Σπουδών, Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, κ.ά.. Περισσότερα: Open Library of Humanities
 
1 από 29 Επόμενο >
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 23/04/2018
Λήξη: 23/04/2018
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 20/04/2018
Λήξη: 20/04/2018
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 26/03/2018
Λήξη: 26/03/2018
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών