Γρήγορη πρόσβαση
Πολιτιστική επικαιρότητα
Ειδήσεις από τον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.
Έτος:
Ο Μανώλης Μπαμπούσης, με τον αμφίσημο τίτλο How to repair a tear, παρουσιάζει μια πολυμεσική ασπρόμαυρη εγκατάσταση, η οποία αρθρώνεται σε διαφορετικά έργα στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Το φωτογραφικό έργο του Μανώλη Μπαμπούση, τα τελευταία 45 χρόνια υπερασπίζει την αντικειμενική και ευκρινή εικόνα-tableau με μια κριτική προσέγγιση και ευαισθησία γύρω από νοήματα θεσμών και εξουσίας, περιβάλλοντος και απώλειας ενάντια στην ψευδή και σκηνοθετημένη εικόνα των διαφορετικών μύθων των καιρών μας, όπου όλο και περισσότερο η ίδια η τέχνη γίνεται παράγωγο ενός fake news. Εκφράζει τη δυσπιστία του για τις προσεγγίσεις που ευνοούν περισσότερο το story telling, και λιγότερο την αγωνία του καλλιτέχνη για τη μορφή του έργου του. Διερωτάται αν η δημιουργία γίνεται με ή χωρίς concept today, αν χρειάζεται ένα πρόσχημα η έκθεση / μια αγκαλιά το τέλος της ημέρας; Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Πέμπτη: 15:00-20:00, Τετάρτη-Παρασκευή: 12:00-20:00, Σάββατο: 12:00-16:00
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης διοργανώνει την 24η Art Athina, τη μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα, στις 14-16 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ζάππειον Μέγαρο. H έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, ο οποίος και θα την εγκαινιάσει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 19.30.
O NEON σας προσκαλεί στα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης φωτογραφίας που αναθέτει στον φωτογράφο Πάνο Κοκκινιά τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου στις 7μμ. Η έκθεση Stock Images εντάσσεται στο πρόγραμμα Έργο στην Πόλη 2019, στο πλαίσιο του οποίου ο ΝΕΟΝ αναθέτει σε έναν καλλιτέχνη κάθε χρόνο τη δημιουργία έργου που εκτίθεται σε δημόσιο χώρο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η έκθεση, σε επιμέλεια της Shoair Mavlian, Διευθύντριας του Photoworks, θα παρουσιάσει διαφορετικές απόψεις της πόλης που ενυπάρχουν στον ιστό της. Στο πνεύμα της αστικής εξερεύνησης, η έκθεση θα εγκατασταθεί σε έναν εγκαταλειμμένο χώρο γραφείων στο κέντρο του λεγόμενου «εμπορικού τριγώνου» επί της οδού Σοφοκλέους 4, έναν χώρο ανέγγιχτο από τότε που χρησιμοποιήθηκε για τελευταία φορά πριν από μία δεκαετία.
Οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών (Μ.Ε.Τ.) σας προσκαλούν στην παρουσίαση των διπλωματικών τους εργασιών που θα πραγματοποιηθεί στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο κτίριο του Μ.Ε.Τ. Φοιτητές που συμμετέχουν: Αντώνης Καπνίσης, Χαρά Κεράστα, Παναγιώτης Λιανός, Θάνος Μακρής, Ρενάτα Μεθενίτη, Άννα Παπαθανασίου, Εύη Ρουμάνη, Στέλλα Ν.Χρίστου. Εγκαίνια: Πέμπτη 4 Ιουλίου, 20.30. Διάρκεια έκθεσης: 5-6 Ιουλίου, 17.00-21.00.
Art Athina Summer Pop Up: μια διεθνής καλοκαιρινή έκθεση στην «καρδιά» της πόλης, που λειτουργεί ως προάγγελος της φθινοπωρινής Αrt Athina 2019. Στο κτίριο επί της οδού Αιόλου 48-50 και μέσα στους άδειους χώρους γραφείων, γκαλερί από την Ελλάδα, τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία και την Αυστρία, θα προϊδεάσουν τους επισκέπτες για την φουάρ του Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας από έναν καλλιτέχνη. Συνολικά, στο Art Athina Summer Pop Up συμμετέχουν 34 ελληνικές γκαλερί και έξι από το εξωτερικό. Kappatos Gallery 19 – 23 Ιουνίου 2019.
Οι τελειόφοιτοι της Σχολής Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας παρουσιάζουν τις εικαστικές τους προτάσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να ενημερωθεί για τις νέες καλλιτεχικές πράξεις και να νοιώσει τον παλμό της Σχολής. Φέτος για πρώτη φορά θα παρουσιάζουν σε ανοιχτές διαλέξεις και οι φοιτητές του ΘΙΣΤΕ. Εγκαίνια: Παρασκευή 14/06/19 στις 19:00. Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο και Κυριακή 12:00 - 20:00, Δευτέρα - Τετάρτη: 10:00 - 20:00. Πειραιώς 256. Είσοδος ελεύθερη.
Το εργαστήριο Γυψοτεχνίας-Χαλκοχυτικής της ΑΣΚΤ παρουσιάζει στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης ομαδική έκθεση με τίτλο «Προσωπείο και Βλέμμα», στην οποία θα παρουσιαστούν τα έργα που πραγματοποίησαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του εργαστηρίου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Αφορμή των έργων στάθηκαν δύο ασκήσεις που αποτέλεσαν τα θέματα επεξεργασίας εκείνης της χρονιάς και έφεραν τους τίτλους «Η μάσκα μου» και «Το βλέμμα». Μέσα από τις ασκήσεις, οι φοιτητές διερεύνησαν τη σχέση του προσώπου τους με το αντίγραφό του και το προσωπείο καθώς και τον ρόλο του βλέμματος στην γλυπτική απεικόνιση ενός ανθρώπινου προσώπου και παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για τα εικαστικά και τεχνικά ζητήματα που τους τέθηκαν. Επιμέλεια έκθεσης και καταλόγου: Μάρκος Γεωργιλάκης, Γλύπτης - Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΣΚΤ. Σχεδιασμός έκθεσης Ηρώ Μανδηλαρά, Πανεπιστημιακή υπότροφος ΑΣΚΤ.
Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο σε συνεργασία με το Εργαστήριο Νωπογραφίας και Τεχνικής των Φορητών Εικόνων της Α.Σ.Κ.Τ. εγκαινιάζει μια εκπαιδευτική και εκθεσιακή συνεργασία, με βάση την οποία τα έργα των φοιτητών που παράγονται στο Εργαστήριο θα εκτίθενται ανά διετία στον χώρο περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου. Εγκαίνια: Πέμπτη 6 Ιουνίου, 2019 / 19:30-22:30 / Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο. Διάρκεια: 06/06/2019- 02/09/2019.
Στο Platforms Project 2019 συμμετέχουν 800 καλλιτέχνες και 116 εθελοντές. Από την Πέμπτη 16 Μαΐου έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στη μεγαλύτερη έως τώρα διοργάνωσή στην επτάχρονη πορεία της έκθεσης. Στην ΑΣΚΤ, για δεύτερη χρονιά φέτος, η έβδομη διεθνής εικαστική έκθεση Platforms Project φέρνει κοντά ανεξάρτητες εικαστικές πλατφόρμες απ’ όλο τον κόσμο και το αθηναϊκό κοινό, σε μία προσπάθεια χαρτογράφησης της εικαστικής δράσης αλλά και εικαστικών και θεωρητικών ερωτημάτων που τίθενται διεθνώς. 60 πλατφόρμες από 17 χώρες θα συρρεύσουν στην Αθήνα για τέσσερις ημέρες, ως το αποκορύφωμα του παγκόσμιου δικτύου που έχει οικοδομηθεί, συνεργάζεται και επικοινωνεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το Platforms Project είναι μία διεθνής έκθεση ανεξάρτητων καλλιτεχνών που δρουν ομαδικά, στοχεύοντας στη δημιουργία δίαυλων επικοινωνίας και συνεργασίας, ανταλλαγής πρότζεκτ και προώθησης καλλιτεχνών διεθνώς. Platforms
Το Σπίτι της Κύπρου, υπό την αιγίδα του Γ´ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, με διευθυντή τον Καθηγητή, Μάριο Σπηλιόπουλο, διοργανώνει έκθεση με θέμα, «Ποίηση και ζωγραφική: Τίτος Πατρίκιος», σε επιμέλεια και παρακολούθηση της Αν. Καθηγήτριας, Ερατούς Χατζησάββα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 και ώρα 20:00-22:30, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2 Α Σύνταγμα. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 13 Ιουνίου 2019.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 13/03/2024
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 22/12/2023
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 18/12/2023
Λήξη: 31/12/2023
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών