Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
Διάλεξη της Πατρίτσια Κολαΐτη Δρ. Γλωσσολογίας, Πανεπιστήμιο Λονδίνου (UCL), Ερευνήτριας Marie Curie, Πανεπιστήμιο Βrighton. Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντη.
Το 3ο Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της φιλοσοφικής ομάδας Gavagai σε συνεργασία με τους εξωτερικούς της συνεργάτες. Το συνέδριο έχει ως βασικό στόχο την επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών κλάδων και παραδόσεων της φιλοσοφίας, όπως και την ανάδειξη της έρευνας που διεξάγεται εντός και εκτός πανεπιστημίου. Για αυτό το λόγο, το συνέδριο απευθύνεται όχι μόνο σε προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες, αλλά και σε νέους/ες ερευνητές/τριες εκτός πανεπιστημιακού χώρου, αλλά και σε μαθητές/τριες που θέλουν να αναδείξουν το ενδιαφέρον τους για το αντικείμενο. Αμφιθέατρα Giorgio de Chirico και Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256. 12-14 Απριλίου 2019.
Η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (ΕΕΙΤ), σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θεωρία και Ιστορία της Τέχνης» του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, έχουν τη χαρά να φιλοξενούν τον καθηγητή Mark Crinson, Καθηγητή Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στο Birkbeck, University of London, στο πλαίσιο των τακτικών ομιλιών/σεμιναρίων που διοργανώνει η ΕΕΙΤ με προσκεκλημένους ιστορικούς της τέχνης διεθνούς κύρους. Αμφιθέατρο Νέας Βιβλιοθήκης, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 στις 7 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Η διάλεξη θα δοθεί στα αγγλικά.
Τη Δευτέρα 8 Απριλίου στις 6:00 ο Christopher Hudson, εκδότης στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης ΜοΜΑ και η διακεκριμένη Αμερικανίδα εικονογράφος και συγγραφέας Ellen Weinstein θα δώσουν διάλεξη στο Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών ανοιχτή στο κοινό με θέμα την εικονογράφηση βιβλίων. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με τη συνεργασία και τη στήριξη της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, θα βραβευτούν τρία έργα φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών που συμμετείχαν σε εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν από τους διδάσκοντες στην Α.Σ.Κ.Τ με θέμα το βιβλίο ως αντικείμενο τέχνης (artists’ books). Τα έργα των 45 περίπου φοιτητών θα παρουσιαστούν σε έκθεση, η οποία εγκαινιάζεται την ίδια ημέρα (Δευτέρα 8 Απριλίου στις 6:30 μ.μ.) και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της ΑΣΚΤ. Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 7:00 μ.μ.
Tην Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 7.30 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου «Τόποι και νόστος - Η ζωγραφική του Χρόνη Μπότσογλου» του Χρήστου Γ. Λάζου, εκδόσεις Εστία. Για το βιβλίο, θα μιλήσουν ο Διονύσης Καψάλης (συγγραφέας - διευθυντής ΜΙΕΤ), ο Αλέκος Λεβίδης (ζωγράφος) και ο συγγραφέας. Την εκδήλωση θα παρακολουθήσει ο Χρόνης Μπότσογλου. Felios collection, Φωκίωνος Νέγρη 16.
Το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, 5:00 μμ έως 9:00 μμ, στο αμφιθέατρο της νέας βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης στον Χρήστο Παπουτσάκη, με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατό του (8/3/2009). Στο χώρο θα λειτουργήσει παζάρι περιοδικών και τόμων του «Αντί» και βιβλίων των εκδόσεων «Πολύτυπο» του Χ. Παπουτσάκη και των εκδόσεων των "Φίλων του περιοδικού Αντί".
Οι εκδόσεις University Studio Press σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: «Η τέχνη του εικοστού αιώνα» το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, στις 11:00 π.μ. στην Στοά του Βιβλίου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Μιλτιάδης Παπανικολάου, Ομότιμος Καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, Μάνος Στεφανίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, Γιάννης Μεταξάς, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής Ακαδημίας.
Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό Τέχνες Ι: Ελληνικές Εικαστικές Τέχνες, Επισκόπηση Ελληνικής Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας. Είσοδος ελεύθερη. Μουσείο Ακρόπολης, Αθήνα 4,5 & 6 Απριλίου 2019.
Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ανοιχτές Συλλογές» της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζει την έκθεση «Τόποι της φαντασίας, της απόλαυσης και της πνευματικής αναζήτησης, βιβλία-έργα τέχνης, βιβλία καλλιτεχνών». Τα βιβλία καλλιτεχνών που παρουσιάζονται στην έκθεση ανήκουν στην Ειδική Συλλογή της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και έχουν δημιουργηθεί στο εργαστήριο της Τέχνης του Βιβλίου της ΑΣΚΤ. Βιβλιοθήκη ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256, 1 - 29 Μαρτίου 2019.
Το βιβλίο της Χριστίνας Νάκου παρουσιάζει μια δημιουργική μέθοδο για παιδιά Δημοτικού, προκειμένου να προσεγγίσουν την Ιστορία της τέχνης, με δημιουργικό τρόπο. Μέσα από τις σελίδες του, τα παιδιά καλούνται να γνωρίσουν σημαντικά έργα τέχνης, ξεκινώντας από τις προϊστορικές σπηλαιογραφίες, την αρχαία Ελλάδα, την αρχαία Κίνα, τις Ινδίες, την ανακάλυψη της τυπογραφίας, τις νεκρές φύσεις των Ολλανδών ζωγράφων κ.ά. και φθάνοντας μέχρι την περίοδο της ανακάλυψης της Αμερικής από τους Ευρωπαίους. Στο βιβλίο παρέχονται με λεπτομέρειες τεχνικές οδηγίες, ώστε το παιδί, με την βοήθεια ενός ενήλικα, να μπορέσει να πειραματιστεί με διάφορα υλικά και να δημιουργήσει τα δικά του έργα, χρησιμοποιώντας τις διαφορετικές τεχνικές που προτείνουν τα έργα κάθε εποχής. Στην παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν η Χριστίνα Νάκου, η Ειρήνη Γιαννημάρα και η Χριστίνα Ντεπιάν. Αίθουσα "Τζόρτζιο Ντε Κίρικο" Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, ώρα: 19.00.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 13/03/2024
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 22/12/2023
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 05/12/2023
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών