Γρήγορη πρόσβαση
Ανακοινώσεις
Όλα τα νέα και οι ανακοινώσεις της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Προβολή:
Έτος:
Σας ενημερώνουμε ότι όλες οι επιστροφές των βιβλίων ανανεώνονται αυτόματα από το σύστημα έως την Τετάρτη 31/03/2021. Αγνοήστε τυχόν αυτοματοποιημένα μηνύματα που αφορούν επιστροφές. Επίσης αυτή την περίοδο δε χρεώνονται πρόστιμα καθυστερήσεων.
Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης της ΑΣΚΤ υποστηρίζει την ελεύθερη, άμεση και διαρκή διαδικτυακή πρόσβαση σε επιστημονικό περιεχόμενο υιοθετώντας πλήρως την Διακήρυξη του Βερολίνου για την Ανοικτή Πρόσβαση στη γνώση αλλά και όσες πρωτοβουλίες και προσπάθειες καταβάλλονται τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με την “Ανοικτή Πρόσβαση” είναι δυνατή η διαδικτυακή πρόσβαση σε ψηφιακό επιστημονικό περιεχόμενο (άρθρα, πρακτικά συνεδρίων, δεδομένα, κ.ά.) χωρίς την πλειοψηφία των περιορισμών που σχετίζονται με πνευματικά δικαιώματα. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τα επισυναπτόμενα αρχεία.
Αγαπητά μέλη της ΑΣΚΤ, η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΜΟ.ΔΙ.Π.Α.Β.) κάθε χρόνο διοργανώνει έρευνα με ερωτηματολόγια για την αξιολόγηση των υπηρεσιών των ελληνικών ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών. Παρακαλούμε αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας για τη συμπλήρωση του παρακάτω ερωτηματολογίου ανώνυμα, προκειμένου να μας βοηθήσετε να αξιολογήσουμε και να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας. Η συγκεκριμένη έρευνα απευθύνεται στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, που συμμετείχαν το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 στα σεμινάρια εκπαίδευσης χρηστών της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης της ΑΣΚΤ. Για να συμπληρώσετε το Ερωτηματολόγιο για την Αξιολόγηση Σεμιναρίων Εκπαίδευσης Φοιτητών ακολουθείστε τον σύνδεσμο: https://mopab.seab.gr/demandSurveys/index.php/545638/lang-el
Αγαπητά μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών θα εξυπηρετεί το κοινό της, ενεργοποιώντας τη διαδικασία του δανεισμού κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού. Παρακαλούμε διαβάστε την επισυναπτόμενη ανακοίνωση για περισσότερες πληροφορίες.
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών θα παραμείνει κλειστή, μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, στο πλαίσιο μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού και σύμφωνα με τις τελευταίες κυβερνητικές οδηγίες. Ως εκ τούτου οι υπηρεσίες διαμορφώνονται ως εξής: • Υπηρεσία Δανεισμού/Διαδανεισμού: αναστολή της υπηρεσίας έως τις 12/01/2021. Δεν θα πραγματοποιούνται δανεισμοί / διαδανεισμοί, επιστροφές (αγνοήστε τις αυτοματοποιημένες υπομνήσεις μέσω e-mail), και διαγράφονται οι οικονομικές επιβαρύνσεις (πρόστιμα). • Οι επιστροφές των βιβλίων ανανεώνονται αυτόματα έως τις 12/01/2021. • Οι εγγραφές των νέων μελών στη Βιβλιοθήκη θα γίνονται κατόπιν ηλεκτρονικού αιτήματος στο e-mail: daneismos@asfa.gr • Η Υπηρεσία επιστροφής συγγραμμάτων “Εύδοξος” θα λειτουργεί μόνο κατόπιν ραντεβού στο 2104801-208 ή 204 ή στο e-mail library@asfa.gr • Η Υπηρεσία διανομής συγγραμμάτων “Εύδοξος”, δεν θα λειτουργήσει για αυτό το εξάμηνο. • Η κατάθεση εργασιών (πτυχιακών/μεταπτυχιακών/ διδακτορικών) θα γίνεται ηλεκτρονικά ή με ταχυδρομική αποστολή. • Οι βεβαιώσεις μη οφειλής υλικού θα διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία στο 2104801204 ή e-mail στο daneismos@asfa.gr • Υποστηρίζονται οι εξ’ αποστάσεως ηλεκτρονικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες απομακρυσμένης πρόσβασης.
Σας ενημερώνουμε πως το τεχνικό ζήτημα που αφορούσε την σύνδεση απομακρυσμένης πρόσβασης στις συνδρομητικές ηλεκτρονικές πηγές αποκαταστάθηκε για τους υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows. Για υπολογιστές Mac υπάρχει ακόμα τεχνικό πρόβλημα και κάνουμε προσπάθειες να αποκατασταθεί.
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών θα παραμείνει κλειστή έως 7 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού και σύμφωνα με τις τελευταίες κυβερνητικές οδηγίες. Ως εκ τούτου οι υπηρεσίες μας διαμορφώνονται ως εξής: • Υπηρεσία Δανεισμού/Διαδανεισμού: αναστολή της υπηρεσίας έως τη Δευτέρα 7/12/2020. Δεν θα πραγματοποιούνται δανεισμοί / διαδανεισμοί, επιστροφές (αγνοήστε τις αυτοματοποιημένες υπομνήσεις μέσω e-mail), και διαγράφονται οι οικονομικές επιβαρύνσεις (πρόστιμα). • Οι επιστροφές των βιβλίων ανανεώνονται αυτόματα έως τη Δευτέρα 7/12/2020. • Οι εγγραφές των νέων μελών στη Βιβλιοθήκη θα γίνονται κατόπιν ηλεκτρονικού αιτήματος στο e-mail: daneismos@asfa.gr • Η Υπηρεσία επιστροφής συγγραμμάτων “Εύδοξος” θα λειτουργεί μόνο κατόπιν ραντεβού στο 2104801-208 ή 204 ή στο e-mail library@asfa.gr • Η Υπηρεσία διανομής συγγραμμάτων “Εύδοξος”, δεν θα λειτουργήσει για αυτό το εξάμηνο. • Η κατάθεση εργασιών (πτυχιακών/μεταπτυχιακών/ διδακτορικών) θα γίνεται ηλεκτρονικά ή με ταχυδρομική αποστολή. • Οι βεβαιώσεις μη οφειλής υλικού θα διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία στο 2104801204 ή e-mail στο vtsigkouni@asfa.gr • Η ετήσια εκπαίδευση των πρωτοετών φοιτητών για τη χρήση της Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί με τηλεκπαίδευση. Εντός του μήνα θα ανακοινωθεί η πρόσκληση συμμετοχής. • Υποστηρίζονται οι εξ’ αποστάσεως ηλεκτρονικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες απομακρυσμένης πρόσβασης.
Σας ενημερώνουμε ότι έχει προγραμματιστεί ενημέρωση για τη χρήση της Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ μέσω τηλεδιάσκεψης στην πλατφόρμα TEAMS. Θα πραγματοποιηθεί στις εξής ημερομηνίες: Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στις 12:00 -13:00 για τους πρωτοετείς Μεταπτυχιακούς φοιτητές του Εικαστικού Τμήματος και του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας Τέχνης. Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 12:00-13:00 για τους πρωτοετείς φοιτητές του Εικαστικού Τμήματος. Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 12:00-13:00 για τους πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας Τέχνης. Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 12:00-13:00 για το ευρύτερο κοινό της ακαδημαϊκής κοινότητας. Καλούμε όλα τα μέλη να συμμετέχουν, έτσι ώστε να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες και τις δυνατότητες ψηφιακής πρόσβασης σε πηγές πληροφόρησης αυτήν την περίοδο. Διαβάστε όλη την ανακοίνωση για να δείτε τις συνδέσεις.
thumb
Αντιμετωπίζουμε προσωρινά τεχνικό πρόβλημα με το VPN και προσπαθούμε για την επίλυσή του.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει ενεργοποιηθεί δοκιμαστική περίοδος πρόσβασης (trial) μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2020 στη συλλογή των ηλεκτρονικών περιοδικών του εκδοτικού οίκου De Gruyter για όλα τα μέλη του Συνδέσμου HEAL-Link. O έλεγχος πρόσβασης, όπως και για τις υπόλοιπες πηγές του Συνδέσμου, γίνεται με αναγνώριση ΙΡ διευθύνσεων. Η συλλογή ηλεκτρονικών περιοδικών του De Gruyter παρέχει πρόσβαση σε περισσότερους από 400 peer-reviewed τίτλους περιοδικών σε κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες καθώς και σε θετικές επιστήμες, ιατρική κ.ά.. Τον οδηγό πρόσβασης μπορείτε να τον δείτε εδώ
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 18/12/2023
Λήξη: 31/12/2023
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 12/12/2023
Λήξη: 12/12/2023
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 14/12/2022
Λήξη: 14/12/2022
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών