Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
Πώς διαμορφώνεται η πολιτική μας φαντασία σε σχέση με τις επαναστατικές δυνατότητες του μέλλοντος; Το ερώτημα αυτό θα διατρέξει τις αναζητήσεις και τις δράσεις του τριημέρου Τέχνη – Επανάσταση – Ουτοπία που θα πραγματοποιηθεί στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών 24, 25 και 26 Νοεμβρίου. Έναν αιώνα από το 1917, από τη στιγμή που η Επανάσταση στη Ρωσία, αναδιαμόρφωσε σε παγκόσμια κλίμακα τον τρόπο που σκέφτηκαν οι άνθρωποι γύρω από το μέλλον τους η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, το περιοδικό Historein/Ιστορείν, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, και το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ προσκαλούν σε ένα πολυτροπικό συμβάν που θα συναρθρώσει την ιστορία, την ιστορία της τέχνης, τις εικαστικές τέχνες, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και την κριτική θεωρία.
Στο πλαίσιο του προγράμματος "Διάλογοι" και με αφορμή την έκθεση "Evressis #1", το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής τέχνης σας προσκαλεί σε εκδήλωση-συζήτηση την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 στις 6:00 μμ. Ομιλητές: Κωνσταντίνος Βασιλείου: Διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Άρης Μαυρομμάτης: Μαθηματικός - Θεωρητικός της Τέχνης. Επιστημονικός Σύμβουλος στο Μουσείο Ηρακελιδών, διδάσκει στο Δια Βίου Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η Εταιρεία Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (ΕΕΙΤ) με αφορμή τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Γιόχαν Γιοάχιμ Βίνκελμαν (1717-1768), διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Προσεγγίσεις στο έργο του Βίνκελμαν». Η εκδήλωση πραγματοποιείται το Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί Στο Αμφιθέατρο «Τζόρτζιο ντε Κίρικο» – ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256), με ελεύθερη είσοδο. Στόχος της διοργάνωσης είναι να διερευνηθούν και να συζητηθούν ζητήματα όπως οι: Αισθητικές και ιδεολογικές προϋποθέσεις των αντιλήψεων του Βίνκελμαν για την τέχνη της αρχαιότητας, «αναγνώσεις» του έργου του, καθώς και η συμβολή του στο πεδίο της αρχαιολογίας και της ιστορίας της τέχνης. Ομιλητές: Νίκος Δασκαλοθανάσης, Δημήτρης Πλάντζος, Άρης Σαραφιανός.
Το ACTOPOLIS | Η τέχνη της δράσης είναι ένα εγχείρημα του Goethe-Institut και του πολιτιστικού ιδρύματος Urbane Künste Ruhr. Η έκθεση στην Αθήνα πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Εγκαίνια: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, 19:00, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256), Εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής». Διάρκεια έκθεσης: 3 – 16/11/2017.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον συμβασιούχο διδάσκοντα κ. Παναγιώτη Πάγκαλο με θέμα «Αρχιτεκτονική και Ολοκληρωτισμός», την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ., στo Αμφιθέατρο «GIORGIO DE CHIRICO» (Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης). Από την Πρυτανεία της ΑΣΚΤ.
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου (ώρα 17:30), εκδήλωση στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος στον Ταύρο, ως κατάληξη της περιοδικής έκθεσης «Art_in_the_archive: ίχνη και σιωπές» που φιλοξενείται στο Αρχείο.
Το FACE TO PHASE, έργο που συνυπογράφουν η Τζένη Αργυρίου και ο Βασίλης Γεροδήμος, φιλοδοξεί να μετατοπίσει έστω και λίγο τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε την εμπειρία μίας έκθεσης ως θεατές. Φέρνει στο φως την πορεία των έργων τέχνης από την άφιξή τους στον εκθεσιακό χώρο μέχρι την αναχώρησή τους. Σε χρόνο συμπιεσμένο το FACE TO PHASE παρουσιάζει μπροστά στα μάτια του κοινού τα έργα 21 καλλιτεχνών, προσπαθώντας παράλληλα να σχολιάσει τις έννοιες του εφήμερου και της ματαιότητας που διατρέχουν τη δημιουργική διαδικασία. ΑΣΚΤ. Αίθουσα "Νίκος Κεσσανλής" - Πειραιώς 256 - Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19.00. Διάρκεια έκθεσης: 14.10.2017 Ώρα έναρξης: 19:00 Διάρκεια παρουσίασης: 19:00 - 23:00.
Το 4ο πανελλήνιο Συνέδριο/Εργαστήριο για την πόλη, την αρχιτεκτονική και την τέχνη Citylab•2017 με γενικό τίτλο «ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ» και ειδικό θέμα εργαστηρίου «Τα διαρκή στοιχεία της Αθήνας», διοργανώνεται από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού έργου ROCK [Regeneration and Optimisation of Cultural Heritage in Creative and Knowledge Cities / Horizon 2020 Innovative Action, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών. ΑΣΚΤ (Αίθουσα De Chirico & Παλαιά Βιβλιοθήκη), Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, από την 5η έως την 8η Οκτωβρίου 2017.
Στo πλαίσιο της έκθεσης «Η Εποχή του Διαστήματος» που έχει επιμεληθεί ο Θανάσης Μουτσόπουλος στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΡΟΜΑΝΤΖΟ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου στις 19:00 εκδήλωση, με αφορμή το έργο του Μάνθου Σαντοριναίου «Χαμένες Μνήμες». Στην εκδήλωση αυτή ο Μάνθος Σαντοριναίος προσκαλεί τον Αστροφυσικό και Επίτιμο Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο, για ένα διάλογο με αφορμή τα βήματα τόσο στη Γη όσο και στη Σελήνη ως πηγή στοχασμού και αισιοδοξίας.
Το Ερευνητικό Εργαστήριο Προηγμένων Διεπιστημονικών Εφαρμογών στη Συντήρηση - Ανάδειξη Εικαστικών Έργων & Βιβλιακού-Αρχειακού Υλικού ARTICON σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης (ΙΔΒΕ) του ΤΕΙ Αθήνας, διοργανώνει το 3ο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα. Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η διερεύνηση του ρόλου των υλικών και της τεχνικής εφαρμογής τους σε σχέση με την πρόθεση των δημιουργών και τη λειτουργία του έργου τέχνης. Η δράση, η οποία εστιάζει στην σύγχρονη ελληνική εικαστική δημιουργία, από την μεταπολεμική περίοδο μέχρι σήμερα, αποσκοπεί στην εξοικείωση του κοινού με την εις βάθος ανάγνωση και ερμηνευτική προσέγγιση της τέχνης, μέσα από μια συνθετική εκπαιδευτική διαδικασία στην οποία περιλαμβάνονται θεωρητικές διαλέξεις, πειραματικές εφαρμογές και επισκέψεις σε εργαστήρια καταξιωμένων καλλιτεχνών.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 19/06/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 14/06/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 22/05/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών