Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
Το μυθιστόρημα «Ημέρες στο Οριέντε» δένει μεταξύ τους φαινομενικά ξένες ιστορίες έρωτα και μίσους, πολέμου και ειρήνης, απληστίας και αλτρουισμού, επιβολής και αντίστασης στη Λατινική Αμερική και στην Ελλάδα. Πίσω τους κρύβονται αγώνες αλτρουισμού και ατομισμού, αγώνες για την εκμετάλλευση της Αμαζονίας από τις εταιρείες πετρελαίου και ατόμων που θέλουν να διασώσουν το τροπικό δάσος. Άνθρωποι που έχουν ζήσει τις δικτατορίες της Χιλής και της Ελλάδας βρίσκονται τυχαία εκεί και ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους ντόπιους. Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στις 19:00. Πολυχρηστικό Αμφιθέατρο Νέας Βιβλιοθήκης ΑΣΚΤ.
Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30, η ομάδα του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος Μαθαίνοντας από την documenta σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανθρωπολογικής Έρευνας του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνει τη στρογγυλή τράπεζα με τίτλο Οι πολιτικές της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στo Πολυχρηστικό Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε φωτογράφους που βρίσκονται ήδη στη διαδικασία σχεδιασμού ή ανάπτυξης ενός πρότζεκτ, με στόχο την εξέλιξη ή ολοκλήρωσή του με την καθοδήγηση των δύο εισηγητών και την ενεργή συμμετοχή ολόκληρης της ομάδας. Διδάσκοντες: Γιώργος Καραηλίας, Γιώργος Πρίνος. Διάρκεια: 13 Μαρτίου 2017 – 12 Ιουνίου 2017. Σύνολο ωρών: 40 . Έναρξη: Δευτέρα 13 Μαρτίου. Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Δευτέρα, 18.00 – 22.00. Χώρος Διεξαγωγής: Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256
Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:00, η ομάδα του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος «Μαθαίνοντας από την documenta» σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανθρωπολογικής Έρευνας του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνει την στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Οι πολιτικές της επιμέλειας» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Αίθουσα Εκδηλώσεων, κτίριο ΔΕΣΚοι, Χαριλάου Τρικούπη 1 & Λαγουμιτζή.
Continuum στις 13-15 Δεκεμβρίου 2016. Μια σειρά από τελετουργίες θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας: Διαλέξεις, συναυλίες, performance, προβολές κτλ… Το Continuum στις 13-15 Δεκεμβρίου 2016 συνεχίζεται με τις παρακάτω δραστηριότητες και τη συμμετοχή: της ομάδας του προγράμματος «μια εκπαίδευση» της documenta 14, του μαθήματος «Εκλεκτικές Συγγένειες», της Pascale Criton και της Angela Melitopoulos
Γράφουμε λήμματα και ανακαλύπτουμε ψηφιακές και άλλες πηγές για την Υβριδική Τέχνη στη βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Ελάτε στο αμφιθέατρο πολλαπλών εκδηλώσεων, στο νέο κτίριο της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, για να συμμετέχετε στο Edit-a-thon που διοργανώνει η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. 17 Δεκεμβρίου 2016, 11:00-17:00.
Ο Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης σας προσκαλεί στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 16/12/2016, ώρες 10.00 - 14.00 στο Αμφιθέατρο "Άλκης Αργυριάδης" του Κεντρικού Πανεπιστημίου (Πανεπιστημίου 30)
O φωτογράφος Μανώλης Κασιμάτης σε συνεργασία με τον Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Μαργαρίτη, θα μιλήσουν και θα παρουσιάσουν φωτογραφικά και κινηματογραφικά καρέ του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας / Δ.Σ.Ε. 70 χρόνια από την ίδρυσή του. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από τις εκδόσεις του Δ.Σ.Ε. και στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν φωτογραφικά καρέ από τις κινηματογραφικές λήψεις του κινηματογραφικού συνεργείου του Δ.Σ.Ε. Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, 6.30 μ.μ. ΑΣΚΤ, αίθουσα «Ντε Κίρικο».
Το ‘Regarding Nicolas Calas’ είναι μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένη στον ποιητή και τεχνοκριτικό Νικόλαο Κάλας, έναν από τους λίγους Έλληνες διανοητές των οποίων το έργο έτυχε σημαντικής αναγνώρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει διεθνές συνέδριο, εικαστικές εγκαταστάσεις σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς και σειρά εργαστηρίων ανοιχτών και στο ευρύ κοινό. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε χώρους της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Το περιοδικό Ιστορία της τέχνης σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου τεύχους (#5, Καλοκαίρι 2016) που μόλις κυκλοφόρησε. Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016, ώρα: 20:00 στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, 105 53, Θησείο). Θα μιλήσουν: Νίκος Δασκαλοθανάσης, διευθυντής Σύνταξης, Μιχάλης Παπαρούνης, εκδόσεις futura. Θα ακολουθήσει συναυλία με μουσική για δύο φλάουτα. Παίζουν: Δημήτρης Δασκαλοθανάσης, Ηλιάνα Μιχοπούλου. Είσοδος ελεύθερη.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 16/01/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 08/12/2017
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών