Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
Παρουσίαση του Έργου Μικροπολιτικές Θορύβου του Λάμπρου Πηγούνη, συνθέτη και sound artist στο Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ. Συζητητής ο Πάνος Πανόπουλος, Ανθρωπολόγος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εκ μέρους της Α.Σ.Κ.Τ. προλογίζει η Ουρανία Αναστασιάδου, Εικαστικός, Υπεύθυνη της Μονάδας Προσβάσιμης Εκπαίδευσης της Α.Σ.Κ.Τ.
Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και ώρα 19:00, η ομάδα του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος Μαθαίνοντας από την documenta σε συνεργασία με το TWIXTLab διοργανώνει την συνάντηση με τίτλο Υποκειμενικότητες, κριτική, καλλιτεχνική πολιτική. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με δύο παράλληλες συζητήσεις, τις οποίες θα συντονίσουν ο Άρης Αναγνωστόπουλος και η Ελπίδα Ρίκου, ενώ ταυτόχρονα στο χώρο θα προβάλλονται τρία βίντεο. Το κοινό μπορεί να κινείται ανάμεσα στις διαφορετικές συζητήσεις και τα βίντεο. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή των ομιλητών και του κοινού.
Στο πλαίσιο του μαθήματος «Θεωρίες τοπίου και κήπου» και του προγράμματος ERASMUS+, καθώς και με αφορμή δύο τρέχουσες εκθέσεις στο Grand Palais (“Jardins”) και στο Musee d’Orsay (“Le paysage mystique de Monet a Kandinsky”), η Άντρη Μιχαήλ, καθηγήτρια Ιστορίας της Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης στο πανεπιστήμιο Jules Verne-Picardie (Amiens, Γαλλία), θα μιλήσει με θέμα «Κήποι και τοπία: μια ποιητική του χώρου» την Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, ώρα 15:00, στην αίθουσα Ντε Κίρικο.
Με αφορμή την επέτειο τριάντα χρόνων από το θάνατο του Αλέξανδρου Ιόλα, ο βιογράφος του Νίκος Σταθούλης, ανασύρει προσωπικές μνήμες απο τη συνεργασία του με τον Αλ. Ιόλα επικεντρωμένος στην τέχνη της εκμαίευσης που χαρακτήριζε το μεγάλο συλλέκτη, την κοινωνική απόρριψη, τις συγκρούσεις και την πορεία του ιδιοφυούς Αιγυπτιώτη. Καλλιτέχνες όπως οι M.Duchamp, Ντε Κίρικο, A. Warhol, R.Magritte, κ.α, στη σκηνή της διαλεκτικής αντιπαράθεσης. Την ομιλία θα προλογίσει ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ, Π. Χαραλάμπους. Συντονισμός ΑΣΚΤ : Γ. Μελανίτης ΑΣΚΤ, Tετάρτη 5 Απριλίου 2017, Aμφιθέατρο Βιβλιοθήκης, 6μμ.
Ο Eric Anderson καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης και του Σχεδίου στο Rhode Island School of Design στις ΗΠΑ και υπότροφος του ιδρύματος Fulbright στο Moυσείο Freud της Βιέννης θα εξετάσει τις μεταμορφώσεις των αντιλήψεων για τον σχεδιασμό στη Βιέννη της δεκαετίας του 1870 μέσα από τις νέες πρακτικές έκθεσης και παρουσίασης, τόσο στο Μουσείο Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της πόλης, όσο και στις προσωρινές εκθέσεις αντικειμένων, τις εορταστικές παρελάσεις, τις βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων και τα εσωτερικά σπιτιών. Τετάρτη, 5 Απριλίου στις 18.30, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Οδός Πατησίων 42, Κτίριο Τοσίτσα, “Αμφιθέατρο Χώρων”).
Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, οι εκδόσεις Gutenberg και το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής σας προσκαλούν την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο της νέας βιβλιοθήκης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, (Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης) στην παρουσίαση του τόμου πρακτικών του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην ΑΣΚΤ τον Μάϊο 2014 "Ελληνική Αρχιτεκτονική Στον 20ό και 21ο αιώνα: Ιστορία – Θεωρία – Κριτική". Συμμετέχουν οι: Παναγιώτης Χαραλάμπους, Εικαστικός, πρύτανης ΑΣΚΤ, Κώστας Τσιαμπάος, Επίκουρος Καθηγητής Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Γιώργος Ξηροπαΐδης, Καθηγητής Φιλοσοφίας ΑΣΚΤ, Κωσταντής Κίζης, Senior Lecturer Leeds School of Architecture, Σωκράτης Γεωργιάδης Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Ακαδημία Καλών Τεχνών Στουτγάρδης. Συντονίζει o επιμελητής του τόμου Ανδρέας Γιακουμακάτος, Καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΑΣΚΤ.
Στο πλαίσιο του προγράμματος συζητήσεων της έκθεσης «Past forward: Το παρελθόν αφορμή για νέες αφηγήσεις του παρόντος», το iset σας προσκαλεί στη συζήτηση με θέμα: «1960s/’70s: ελληνική εικαστική πρωτοπορία και η καταγραφή της στην Ιστορία της Τέχνης» Ομιλητές: • Νίκος Δασκαλοθανάσης, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, ΑΣΚΤ • Χάρις Κανελλοπούλου, ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια. Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης iset, 22 Μαρτίου 2017, 6:30μμ.
Στο πλαίσιο του προγράμματος συζητήσεων της έκθεσης Past Forward: Το παρελθόν αφορμή για νέες αφηγήσεις του παρόντος, το ISET Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης/Contemporary Greek Art Institute σας προσκαλεί στη συζήτηση με θέμα: "Εσωστρέφεια" / "Εξωστρέφεια": Πού τοποθετείται η ελληνική τέχνη; Ομιλητές: Δημήτρης Αληθεινός, ζωγράφος Ιλεάνα Τούντα, ιδιοκτήτρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Επιμέλεια-Συντονισμός: Χάρις Κανελλοπούλου - ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια της έκθεσης, Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2017.
Το μυθιστόρημα «Ημέρες στο Οριέντε» δένει μεταξύ τους φαινομενικά ξένες ιστορίες έρωτα και μίσους, πολέμου και ειρήνης, απληστίας και αλτρουισμού, επιβολής και αντίστασης στη Λατινική Αμερική και στην Ελλάδα. Πίσω τους κρύβονται αγώνες αλτρουισμού και ατομισμού, αγώνες για την εκμετάλλευση της Αμαζονίας από τις εταιρείες πετρελαίου και ατόμων που θέλουν να διασώσουν το τροπικό δάσος. Άνθρωποι που έχουν ζήσει τις δικτατορίες της Χιλής και της Ελλάδας βρίσκονται τυχαία εκεί και ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους ντόπιους. Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στις 19:00. Πολυχρηστικό Αμφιθέατρο Νέας Βιβλιοθήκης ΑΣΚΤ.
Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30, η ομάδα του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος Μαθαίνοντας από την documenta σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανθρωπολογικής Έρευνας του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνει τη στρογγυλή τράπεζα με τίτλο Οι πολιτικές της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στo Πολυχρηστικό Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 14/03/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 13/02/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 16/01/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών