Γρήγορη πρόσβαση
Πολιτιστική επικαιρότητα
Ειδήσεις από τον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.
Έτος:
Nέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2017. Η έκθεση: Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι από το 1987 επιχειρεί να συμβάλλει στην προσπάθεια των νέων καλλιτεχνών για πρόσβαση στον εικαστικό χώρο και να αναδείξει την καλύτερη τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή Ελλήνων δημιουργών ηλικίας έως και 35 ετών. Έως και την Κυριακή 30 Ιουλίου στο Μουσείο Μπενάκη – Κτήριο οδού Πειραιώς.
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν εγκαταστάσεις, γλυπτά, κείμενα-γλυπτά, βιντεοεγκαταστάσεις και ηχητικά έργα σε περίπου 90 διαφορετικά σημεία του Κήπου. Συμμετέχουν 26 διεθνώς αναγνωρισμένοι αλλά και νεότεροι καλλιτέχνες: Zbyněk Baladrán, Matthew Barney, Ναταλί Γιαξή, Jorge Galindo & Santiago Sierra, Douglas Gordon, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Amar Kanwar, William Kentridge, Φάνος Κυριάκου, Ανδρέας Λόλης, Τζένη Μαρκέτου, Κώστας Μπασάνος, Shirin Neshat, Tim Noble και Sue Webster, Ελένη Πανουκλιά, Νίκος Παπαδόπουλος, Ρένα Παπασπύρου, Ράνια Μπέλλου, Pipilotti Rist, Δανάη Στράτου, Μαρία Τζανάκου, Μαρία Τσάγκαρη, Nari Ward, Maaria Wirkkala. Επιμέλεια: Άννα Καφέτση. 6 Ιουλίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου στον Κήπο του Mεγάρου.
Οι τελειόφοιτοι του 12ου κύκλου σπουδών του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών (ΜΕΤ) της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, εγκαινιάζουν τη Πέμπτη 6 Ιουλίου και ώρα 18:00 την έκθεση των πτυχιακών τους εργασιών. Διάρκεια έκθεσης 7 – 14 Ιουλίου. Ώρες επισκεψιμότητας: 12:00-20:00 — Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ΜΕΤ, στην ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256.
Σκηνικός χώρος - Εικαστική εγκατάσταση για την θεατρική παράσταση «Thom Pain» (based on nothing). Πρόκειται για την πρώτη θεατρική συνεργασία του καλλιτέχνη που βασίζεται σε παλαιότερα έργα ( «περί τυφλότητας» «Ανοίκειες Οικειότητες», «Μετέωρο»). Η εικαστική εγκατάσταση θα είναι ανοιχτή στο κοινό τις ημέρες των παραστάσεων από την Παρασκευή 16/6 . Ώρες λειτουργίας εικαστικής εγκατάστασης: 18:00-20:00.
H έκθεση ερευνά τις ουτοπικές εφαρμογές και τεχνολογίες του μέλλοντός (τους) στους τομείς της Μουσικής (Ξενάκης, Λογοθέτης, Χρήστου, Μαμαγκάκης, Αδάμης,...), των Εικαστικών (Takis, Παντελής Ξαγοράρης, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Κωστής Τριανταφύλλου, Μίνως Αργυράκης,...), του Κινηματογράφου και της Αρχιτεκτονικής και της Πολεοδομίας. Μίνου Αργυράκη, Τάκη, Παντελή Ξαγοράρη, Βαλέριου Καλούτση, Γιώργου Ζογγολόπουλου, Θανάση Ρεντζή, Μάνθου Σαντοριναίου, Κωστή Τριανταφύλλου, Κωνσταντίνου Δοξιάδη, Γιάννη Χρήστου, Ιάννη Ξενάκη, Ανέστη Λογοθέτη και άλλων. Επιμέλεια Θανάσης Μουτσόπουλος, Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 – Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ρομάντζο.
Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, 20:30-22:00, Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας, εγκατάσταση και ηχητικό δρώμενο. Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, 20:30-22.30, Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας, εγκατάσταση, ηχητικό δρώμενο και συζήτηση. Συμμετέχοντες: Πάνος Χαραλάμπους, Άγγελος Κράλλης, Παναγιώτης Πανόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπίδης. Flatus Vocis είναι ο τίτλος μίας συλλογής βινυλίων που συνίσταται στην εκ νέου ανακάλυψη, στη διατήρηση, στην επανάχρηση και στην εκμετάλλευση αντικειμένων που χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης. Το ηχητικό δρώμενο βασίζεται σε ξεχασμένους, λογοκριμένους ή φθαρμένους δίσκους βινυλίου από ιδιώτες, οικογένειες, ομάδες και στιγμές ιστορικής σημασίας, προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των ίδιων των δίσκων που έχουν ανευρεθεί. Ο Πάνος Χαραλάμπους συλλαμβάνει μια παρέμβαση η οποία εμπεριέχει την περφόρμανς χρησιμοποιώντας τα πικάπ του για να παίξει διασωθέντες «παράνομους δίσκους» που είχαν λογοκριθεί την εποχή της χούντας στην Ελλάδα. Οι δίσκοι αυτοί συγκεντρώνουν την ιστορία του πολιτικού παρελθόντος και έχουν υποστεί μια διαδικασία εννοιολογικής και φυσικής γήρανσης, καθώς φέρουν σημάδια καταστροφής και ταλαιπωρίας σε μια εποχή ακραίας κοινωνικοπολιτικής και πολιτιστικής καταστολής.
Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά τεκμήρια του βίου και του έργου του καλλιτέχνη Φωκίωνα Ρωκ (1891–1945) από το προσωπικό του αρχείο, καθώς και έργα του γλύπτη από όλη την περίοδο του εικαστικού έργου του. Ο γλύπτης Φωκίων Ρωκ (Αργοστόλι 1891–Αθήνα 1945) αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό Έλληνα καλλιτέχνη των αρχών του 20ού αιώνα. Υπήρξε πολύ δραστήριος σε όλες τις καλλιτεχνικές και κοινωνικές εκδηλώσεις της εποχής του. Εργάστηκε ως έφορος και δάσκαλος στο Τμήμα Γλυπτικής της ΑΣΚΤ και συνέγραψε πλήθος άρθρα για θέματα της σύγχρονης τέχνης και επικαιρότητας σε πολλές εφημερίδες. Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης. 06 Ιουν 2017 - 28 Οκτ 2017.
Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί, στην Πειραιώς 260, τη μεγάλη έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης αφιερωμένη στους πρόσφυγες και τη μετανάστευση. Συμμετέχουν 26 φωτογράφοι –οι περισσότεροι από αυτούς ενεργοί φωτοδημοσιογράφοι– με περισσότερα από 160 έργα τους, που παρουσιάζουν τη δραματική ανθρώπινη περιπέτεια του ξεριζωμού από την πατρίδα και του ταξιδιού προς το άγνωστο. 22 Μαΐου – 19 Ιουλίου 2017
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης διοργανώνει για 22η χρονιά την Art Athina. Το 2017 σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Art Athina. Ο ανανεωτικός της χαρακτήρας είναι εμφανής σε κάθε πτυχή της και φιλοδοξεί να αντεπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις. Η Art Athina παρουσιάζεται 26-28 Μαΐου 2017 στο γήπεδο Tae Kwon Do Π. Φαλήρου. Kαλλιτεχνική Διευθύντρια: Σταματία Δημητρακοπούλου artathina.gr
Το Σπίτι της Κύπρου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Φαντασιακοί Χώροι, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Στρατή Πανταζή. Τα έργα του Γιάννη Βαρελά, της Ελένης Λύρα, της Ευσεβίας Μιχαηλίδου, του Ζάφου Ξαγοράρη, του Νίκου Παπαδόπουλου, του Ηλία Παπαηλιάκη, της Ρένας Παπασπύρου, της Νίνας Παππά, του Ανδρέα Σάββα και του Παντελή Χανδρή, αποτελούν τον προσωπικό χώρο που κατέχει και υπερασπίζεται ο δημιουργός του, όπως τον συνθέτει η φαντασία του, γοητευτικό και βιωμένο ως προς την θετικότητά του. Έως τις 23 Ιουνίου 2017.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 18/01/2018
Λήξη: 18/01/2018
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 16/01/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών