Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
Με αφορμή το διεθνές συνέδριο «Το Μπάουχαους και η Ελλάδα» που οργανώνεται από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών Στουτγάρδης από 30 Μαΐου έως 1η Ιουνίου 2019, ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης παρουσιάζει έκθεση μαθητικών έργων στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Στην έκθεση παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα από Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας και από όλες τις ειδικότητες του Τομέα. Τα έργα δημιουργήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2018-2019 στα πλαίσια σχετικής εκπαιδευτικής δράσης του 6ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής.
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και η Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών Στουτγάρδης, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της σχολής του Μπάουχαους στη Βαϊμάρη, οργανώνουν διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Το Μπάουχαους και η Ελλάδα». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς στις 30 Μαΐου - 1 Ιουνίου 2019.
Τα σεμινάρια με θέμα «Ιστορίες Εκθέσεων από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα» και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα τα πλαισιώσουν, θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις που θα αφορούν τις περιοδικές εκθέσεις τέχνης με ιδιαίτερη εστίαση στις σύγχρονες θεωρητικές και ιστορικές προσεγγίσεις. Θα δοθεί η δυνατότητα στους προσκεκλημένους εισηγητές, που ασχολούνται με το θέμα, να παρουσιάσουν την έρευνα τους αλλά και σ’ ένα ευρύτερο κοινό να ενημερωθεί και να συζητήσει για τις εικαστικές εκθέσεις και την ιστορία τους. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον Σταθμό της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Ύδρα (υπό την αιγίδα της ΑΣΚΤ και σε συνεργασία με το σωματείο ΥΔΡΑ 21).
Το Εργαστήριο Διεπιστημονικών Ερευνών στη Συντήρηση – Ανάδειξη Εικαστικών Έργων, Βιβλιακού & Αρχειακού Υλικού ΑRTICON της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αρχείων, διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα : «Αρχεία καλλιτεχνών – Προβληματισμοί και προοπτικές για τη διαχείριση και την προστασία τους». Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών "Λεωνίδας Ζέρβας" Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα.
Διεθνής Συνάντηση/Συνέδριο «Περιπατητικές Πρακτικές / Περιπατητική Τέχνη / Περιπατητικά Σώματα». Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, και ώρα 18.30, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα De Chirico της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών η παρουσίαση των Διεθνών Συναντήσεων/Συνεδρίου «Περιπατητικές Πρακτικές / Περιπατητική Τέχνη/ Περιπατητικά Σώματα». Τη διαδικασία συντονίζει διεθνής καλλιτεχνική/επιστημονική επιτροπή και οργανώνεται από το 1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και το the Milenaprinciple/Made of Walking.
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και η Εταιρία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ROCK - Regeneration and Optimisation of Cultural heritage in creative and Knowledge cities, το οποίο χρηματοδοτείται από το Horizon 2020, διοργανώνουν την επιστημονική συνάντηση Citylab 2019_a: Το Μέλλον της Αθήνας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, Αθήνα) την Τρίτη 14 Μαΐου 2019, 18:00-21:00.
Στόχος της ημερίδας είναι να τεθεί σε συζήτηση η κατάσταση που ισχύει σήμερα σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας της Τέχνης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση και να διατυπωθούν σκέψεις και προτάσεις αναφορικά με το ρόλο και τη λειτουργία του. Πιο αναλυτικά, οι εισηγήσεις θα εστιάσουν στο μάθημα της Ιστορίας της Τέχνης όπως διδάσκεται σήμερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, βαθμίδες και δομές της εκπαίδευσης, ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα, σχολικά εγχειρίδια, υποχρεωτικός και προαιρετικός χαρακτήρας του μαθήματος). Θα γίνει επίσης αναφορά στη συνεισφορά του μαθήματος σε ζητούμενα της εκπαίδευσης όπως ο οπτικός γραμματισμός και σε διδακτικές πρακτικές όπως η οικείωση της γνώσης μέσα από τις εικαστικές τέχνες. Δευτέρα 13 Μαΐου 2019. Αμφιθέατρο Νέας Βιβλιοθήκης.
Το Επιγραφικό Μουσείο, στο πλαίσιο της δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», προγραμματίζει ανοιχτή συζήτηση/Ημερίδα με θέμα : «Οι Κήποι του Μουσείου και η λειτουργία τους στην πόλη», την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, στις 12.00 μ. Η δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2012 και σκοπός της είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.
Το Περιοδικό Τέχνης www.dreamideamachine.com σας προσκαλεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 στις 13:00, στο Αμφιθέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, όπου η εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου και η δημοσιογράφος και κριτικός τέχνης Έφη Μιχάλαρου, με αφορμή τα βιβλία τους, που έχουν ως κοινό άξονα συνεντεύξεις ανθρώπων της τέχνης, κάποιοι από τους οποίους συμπεριλαμβάνονται και στα δύο βιβλία, συνομιλούν για την αξία των βιβλίων ως αρχειακό υλικό και εργαλεία έρευνας στο μέλλον. Επίτιμος προσκεκλημένος είναι ο Ντένης Ζαχαρόπουλος-Επιμελητής, Ιστορικός Τέχνης, Ακαδημαϊκός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πινακοθήκης, των Συλλογών και Μουσείων του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Χαιρετισμό θ’ απευθύνει ο Πρύτανης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Πάνος Χαραλάμπους. Είσοδος ελεύθερη.
Διάλεξη από τη Διευθύντρια του Μουσείου «Συλλογή Art Brut» (Aκατέργαστη Τέχνη) της Λωζάνης με θέμα την Art Brut καθώς και τη σχέση της με τη Σύγχρονη Τέχνη. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 στο αμφιθέατρο De Chirico και ώρα 18.30. Η διάλεξη θα γίνει στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 24/03/2021
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 24/02/2021
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 24/02/2021
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών