Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
«Η Δημοκρατία στην παραλία - Μικρό δοκίμιο για το μπικίνι» το βιβλίο του Ηλία Καφάογλου, των εκδόσεων Πόρτες παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ. Μιλούν ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Άγγελος Βλάχος, ο Βασίλης Μπογιατζής, η Αλεξία - Σοφία Παπαζαφειροπούλου και η Έφη Φαλίδα. Προλογίζει ο πρύτανης της ΑΣΚΤ Πάνος Χαραλάμπους και συντονίζει η Σίσσυ Παπαθανασίου. Πειραιώς 256. Στις 7.30 μ.μ.
Η 4 η Συνάντηση των Αρχαιολογικών Διαλόγων διεξάγεται στην Αθήνα με θέμα: «Πόλεις /Αστικό Τοπίο» από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2018. Στο πλαίσιο της Συνάντησης περίπου 30 συνεδρίες και στρογγυλά τραπέζια με 150 ανακοινώσεις, πληθώρα αστικών δράσεων και περιπάτων, εργαστηρίων και in situ καλλιτεχνικών έργων δίνουν δημόσιο χαρακτήρα στον διάλογο που έχει ξεκινήσει όλους τους προηγούμενους μήνες προετοιμασίας της συνάντησης. Αθήνα, Κήπος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136, Θησείο.
Με το πολυεπίπεδο πρόγραμμά του το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει μια ευρεία γκάμα Εκθέσεων, Προβολών, Live Performances, Workshops και Διεθνών Αφιερωμάτων που παρουσιάζουν έργα τέχνης τα οποία φέρουν τα χαρακτηριστικά του ψηφιακού μέσου και στοχάζονται πάνω στη γλώσσα και την αισθητική του. Εκθέσεις-Προβολές-Performances-Workshops-Webart-Διαδραστικές Εγκαταστάσεις-Animation-Digital Image, Applications από και με διεθνείς καλλιτέχνες (24 – 27/5/2018).
Ο Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, κος Κωνσταντίνος Κανταρτζής, PhD, με την ευγενική υποστήριξη του Τμήματος Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: Η Τέχνη της Πρόληψης και η Πρόληψη στην Τέχνη. Θα συζητηθούν θέματα πρόληψης, όπως ο εμβολιασμός, η προφύλαξη από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, η αντηλιακή προστασία. Θα διερευνηθεί, επίσης, ο ρόλος της τέχνης και της εκπαίδευσης στον τομέα της πρόληψης. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στις 14:00 στο Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης της Α.Σ.Κ.Τ.. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Το Δίκτυο «Ακούγοντας Φωνές» (Hearing Voices Network) είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που δημιουργήθηκε από και για ανθρώπους που ακούνε φωνές ή έχουν παρόμοιες ασυνήθιστες εμπειρίες, καθώς και από φίλους, συγγενείς και εργαζόμενους που θέλουν να εκφράζουν έμπρακτα τις έντονες ενστάσεις τους για τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα ψυχικής υγείας. Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, 11 και 12 Μαΐου 2018 .
Ανοιχτό εργαστήριο διάρκειας 2 ημερών. Με τη συμμετοχή σπουδαστών του σεμιναρίου Ερευνητικής Μεθοδολογίας, με την επίβλεψη της Χριστίνας Σγουρομύτη (ΑΣΚΤ), καθώς και του σεμιναρίου Ways of doing, modes of acting, το οποίο διευθύνει η Βανέσσα Θεοδωροπούλου στη Σχολή Καλών Τεχνών της Angers (Ecole supérieure d’art et design TALM-Angers, Γαλλία). Προσκεκλημένη καλλιτέχνης: Myriam Lefkowitz. Σάββατο 12 Μαίου 14:00 - 18:00. Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (ΚΣΤΘ), Αποθήκη Β1 (Λιμάνι Θεσσαλονίκης)
Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, το Nostos Tanztheatr και το TWIXTlab σας προσκαλούν την Τετάρτη 9 Μαΐου, στις 13:00 στην Παλαιά Βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256) σε εκδήλωση με θέμα "Το Σώμα ως πολεμικός στόχος". Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος, "Άνθρωποι εν κινήσει" (Διδάσκουσ Άντα Διάλλα, Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ).
Η τέχνη οφείλει να είναι προσβάσιμη για όλους, να ενώνει, να ανοίγει νέους κόσμους και να καταρρίπτει στερεότυπα. Το Κύμα απαντά στην ανάγκη των περιθωριοποιημένων κοινωνικών ομάδων για έκφραση και συμμετοχή. Με όχημα τον σύγχρονο χορό και το χοροθέατρο στοχεύει να δημιουργήσει νέα πρότυπα σχετικά με την αναπηρία δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες συμμετοχής και εκπαίδευσης.
Με τη ομιλία «Επανάσταση τώρα» της αμερικανίδας Susan Buck-Morss, καθηγήτριας Πολιτικής Φιλοσοφίας και Κοινωνικής Θεωρίας στο Graduate Center της Νέας Υόρκης και ομότιμης καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Cornell, συνεχίζεται την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 7 μ.μ.ο κύκλος διαλέξεων «Θεωρία στο Μέγαρο: φιλοσοφία, κριτική, ιστορία» του Μegaron Plus. Επιμέλεια κύκλου: Κώστας Δουζίνας καθηγητής και ιδρυτής του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών του Κολεγίου Μπέρκμπεκ. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30. Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά.
20 Εικαστικοί και 11 Θεωρητικοί φοιτητές των μεταπτυχιακών τμημάτων της Σχολής παρουσιάζουν: OPENSTUDIOS 2018. Φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Εικαστικών Τεχνών, αλλά για πρώτη φορά σε συνεργασία με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, ανοίγουν για τρεις ημέρες την πόρτα του εργαστηρίου τους στο κοινό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των φοιτητών, για μια από κοινού σύμπραξη των δύο μεταπτυχιακών τμημάτων της Σχολής, η οποία έχει σκοπό να δημιουργήσει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ της καλλιτεχνικής διεργασίας και της επιμελητικής πρακτικής. Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνώn, Διάρκεια: 3-5 Μαΐου 2018, Εγκαίνια: 03 Μαΐου, 18:00 - 22:00. Ώρες λειτουργίας: 04/05 Μαΐου: 12:00 - 20:00.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 18/12/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 13/11/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 29/10/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών