Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
Οι εκδόσεις Ευρασία σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ναυσικάς Λιτσαρδοπούλου "Τα συναισθήματα και το υψηλό. Η αντίληψη της έκφρασής τους στην ιστορική ζωγραφική του Rembrandt" τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, ώρα 19:00 στο ΜΟΝΚ (Καρόρη 4, πλατεία Αγ. Ειρήνης). Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Κώστας Ιωαννίδης, Επίκουρος καθηγητής της ΑΣΚΤ, Ηλίας Μαγκλίνης, δημοσιογράφος-συγγραφέας, Φώτης Παπαθανασίου, Γενικός Διευθυντής, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης Φαίδων-Γρηγόριος Κυδωνιάτης.
Το ΣΤ' Συνέδριο Ιστορίας της Τέχνης, μια διοργάνωση της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης (ΕΕΙΤ), θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Κτήριο οδού Πειραιώς) από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019. Το φετινό συνέδριο, με θέμα Περίοδοι Κρίσης και Αλλαγές Παραδείγματος, εστιάζει στην εννοιολόγηση των όρων «αλλαγή παραδείγματος» και «κρίση» και στους τρόπους με τους οποίους σχετίζονται διαφόρων ειδών κρίσεις με επιστημολογικές τομές ή γενικότερες μεταβολές στον τρόπο αντίληψης και ερμηνείας ιστορικών στιγμών, περιόδων και μοντέλων. Οι ανακοινώσεις του συνεδρίου θα επιχειρήσουν να διερευνήσουν τις σχέσεις αυτές μέσα από την εξέταση των καλλιτεχνικών πρακτικών, των θεσμών, του ιστορικού και κριτικού λόγου, όπως εκδηλώνονται σε διαφορετικές περιόδους της ιστορίας της τέχνης.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού η Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, πρόγραμμα «ΑΛΚΥΟΝΗ: Εθνική Πρωτοβουλία προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού», σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν την έκθεση «Ο δρόμος της φύσης», Νέοι καλλιτέχνες δημιουργούν για τον Μητρικό Θηλασμό, στον Εκθεσιακό χώρο της Σχολής «Νίκος Κεσσανλής», 1-7 Νοεμβρίου 2019.
Oι Εκδόσεις της Εστίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Mαρσέλ Προυστ Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο Τόμος VII: Ο ανακτημένος χρόνος. Ομιλητές: Βασίλης Κάλφας Καθηγητής φιλοσοφίας (ΑΠΘ), Παντελής Μπουκαλάς Συγγραφέας-δημοσιογράφος Παναγιώτης Πούλος Αν. Καθηγητής (ΑΣΚΤ), Πρόεδρος του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης. Συντονιστής: Νικόλας Χριστοδούλου Διευθυντής εξετάσεων και πιστοποιήσεων Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα Γαλλίας στην Ελλάδα. Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 στις 19.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.
Διάλεξη της αναπληρώτριας καθηγήτριας και αντιπρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κας Φαίης Ζήκα με θέμα: «Ο κήπος: Μεταξύ φύσης και τέχνης» στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή, οδός Βασ. Σοφίας 79 Αθήνα.
Tην Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης, ο James Putnam, ανεξάρτητος επιμελητής, συγγραφέας και Senior Research Fellow στο University of the Arts London και College of Fashion θα μιλήσει για το πρόφατο επιμελητικό και συγγραφικό του έργο με έμφαση στο project του Gavin Turk History of Αrt (2017) καθώς και για την έκθεση Transformer (2019) που επιμελήθηκε στο πλαίσιο της 58ης Biennale της Βενετίας για το ίδρυμα Gervasutti. Κοινό στοιχείο ανάμεσα στα επιμελητικά του projects είναι η υπονόμευση σαφών ορίων ανάμεσα στις εικαστικές τέχνες, τη χειροτεχνία, τη μόδα, το φιλμ, το θέατρο, τη μουσική και το χορό. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Αμφιθέατρο νέας βιβλιοθήκης, ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256, Tετάρτη 23 Οκτωβρίου, 5:00
Το Συμπόσιο Εικαστικής Ψυχοθεραπείας, διοργανώνεται από το Κ.Τ.Ψ. με την ευκαιρία του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του στις 9 & 10/11/19 στη Σχολή Μωραΐτη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, θεματικά στρογγυλά τραπέζια, βιωματικά εργαστήρια, θεματικά εργαστήρια, εποπτείες κλινικού περιεχομένου, βιντεοπροβολές καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα.
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ROCK - Regeneration and Optimisation of Cultural heritage in creative and Knowledge cities, το οποίο χρηματοδοτείται από το Horizon 2020, διοργανώνουν το Συμπόσιο Εργαστήριο ‘‘Citylab 2019_b: Φόβος –Αρχιτεκτονική – Τέχνη’’, 25-29 Σεπτεμβρίου 2019, στο κτίριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης).
Στο πλαίσιο των σεμιναρίων με θέμα «Ιστορίες Εκθέσεων από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα» και των παράλληλων εκδηλώσεων που τα πλαισιώνουν, θα γίνει δημόσια συζήτηση με τους διοργανωτές και τον Asad Raza καθώς και παρουσίαση της δουλειάς του. Ο Asad Raza (γεν. Buffalo, Η.Π.Α, κάτοικος Νέας Υόρκης και Λειψίας), συνδυάζει στα έργα του εμπειρίες ανθρώπων μαζί με άλλα έμβια όντα και αντικείμενα. Εξερευνά επίσης συχνά την ιδέα του διαλόγου. Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ, στις 19:30 (τηλ. 210-4833825). Είσοδος ελεύθερη, στα αγγλικά.
Οι εκδόσεις Σμίλη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Μπαμπούση: "Βρέθηκε το μέλλον". Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Αποστόλης Αρτινός, επιμελητής εκθέσεων, Δημήτρης Γλυφός, ποιητής, Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας. Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στις 20:00 στο Polis Art Cafe (Αίθριο Στοάς Βιβλίου).
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 13/03/2024
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 22/12/2023
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 05/12/2023
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών