Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
Στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον συμβασιούχο διδάσκοντα κ. Παναγιώτη Πάγκαλο με θέμα «Αρχιτεκτονική και Ολοκληρωτισμός», την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ., στo Αμφιθέατρο «GIORGIO DE CHIRICO» (Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης). Από την Πρυτανεία της ΑΣΚΤ.
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου (ώρα 17:30), εκδήλωση στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος στον Ταύρο, ως κατάληξη της περιοδικής έκθεσης «Art_in_the_archive: ίχνη και σιωπές» που φιλοξενείται στο Αρχείο.
Το FACE TO PHASE, έργο που συνυπογράφουν η Τζένη Αργυρίου και ο Βασίλης Γεροδήμος, φιλοδοξεί να μετατοπίσει έστω και λίγο τον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε την εμπειρία μίας έκθεσης ως θεατές. Φέρνει στο φως την πορεία των έργων τέχνης από την άφιξή τους στον εκθεσιακό χώρο μέχρι την αναχώρησή τους. Σε χρόνο συμπιεσμένο το FACE TO PHASE παρουσιάζει μπροστά στα μάτια του κοινού τα έργα 21 καλλιτεχνών, προσπαθώντας παράλληλα να σχολιάσει τις έννοιες του εφήμερου και της ματαιότητας που διατρέχουν τη δημιουργική διαδικασία. ΑΣΚΤ. Αίθουσα "Νίκος Κεσσανλής" - Πειραιώς 256 - Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 19.00. Διάρκεια έκθεσης: 14.10.2017 Ώρα έναρξης: 19:00 Διάρκεια παρουσίασης: 19:00 - 23:00.
Το 4ο πανελλήνιο Συνέδριο/Εργαστήριο για την πόλη, την αρχιτεκτονική και την τέχνη Citylab•2017 με γενικό τίτλο «ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ» και ειδικό θέμα εργαστηρίου «Τα διαρκή στοιχεία της Αθήνας», διοργανώνεται από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού έργου ROCK [Regeneration and Optimisation of Cultural Heritage in Creative and Knowledge Cities / Horizon 2020 Innovative Action, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών. ΑΣΚΤ (Αίθουσα De Chirico & Παλαιά Βιβλιοθήκη), Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, από την 5η έως την 8η Οκτωβρίου 2017.
Στo πλαίσιο της έκθεσης «Η Εποχή του Διαστήματος» που έχει επιμεληθεί ο Θανάσης Μουτσόπουλος στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΡΟΜΑΝΤΖΟ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου στις 19:00 εκδήλωση, με αφορμή το έργο του Μάνθου Σαντοριναίου «Χαμένες Μνήμες». Στην εκδήλωση αυτή ο Μάνθος Σαντοριναίος προσκαλεί τον Αστροφυσικό και Επίτιμο Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλο, για ένα διάλογο με αφορμή τα βήματα τόσο στη Γη όσο και στη Σελήνη ως πηγή στοχασμού και αισιοδοξίας.
Το Ερευνητικό Εργαστήριο Προηγμένων Διεπιστημονικών Εφαρμογών στη Συντήρηση - Ανάδειξη Εικαστικών Έργων & Βιβλιακού-Αρχειακού Υλικού ARTICON σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης (ΙΔΒΕ) του ΤΕΙ Αθήνας, διοργανώνει το 3ο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα. Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η διερεύνηση του ρόλου των υλικών και της τεχνικής εφαρμογής τους σε σχέση με την πρόθεση των δημιουργών και τη λειτουργία του έργου τέχνης. Η δράση, η οποία εστιάζει στην σύγχρονη ελληνική εικαστική δημιουργία, από την μεταπολεμική περίοδο μέχρι σήμερα, αποσκοπεί στην εξοικείωση του κοινού με την εις βάθος ανάγνωση και ερμηνευτική προσέγγιση της τέχνης, μέσα από μια συνθετική εκπαιδευτική διαδικασία στην οποία περιλαμβάνονται θεωρητικές διαλέξεις, πειραματικές εφαρμογές και επισκέψεις σε εργαστήρια καταξιωμένων καλλιτεχνών.
Το περιοδικό Ιστορία της τέχνης με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του #6ου τεύχους του (καλοκαίρι 2017) σας προσκαλεί σε εκδήλωση με τίτλο: Λαϊκή και λόγια τέχνη: πεδίο διαλόγου για την ιστορία της τέχνης; Θα μιλήσουν: Παναγιώτης Τουρνικιώτης, καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Ελεονώρα Βρατσκίδου, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Technische Universität Berlin. Συντονιστής: Νίκος Δασκαλοθανάσης, διευθυντής σύνταξης. Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, ώρα 19:30, στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134).
Παρουσίαση του βιβλίου REVIEW 17 και multimedia προβολές με έργα των συμμετεχόντων του σεμιναρίου "Φωτογραφία: θεωρίες και δημιουργικές πρακτικές" από το πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στη φωτογραφία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών / ΕΛΚΕ. Τριάντα επτά συμμετέχοντες του σεμιναρίου «Φωτογραφία: Θεωρίες και Δημιουργικές Πρακτικές Ι και ΙΙ» παρουσιάζουν δείγματα δουλειάς τους που παράχθηκαν μέσα στη χρονιά. Τρίτη 13 Ιουνίου, ώρα: 20.00, στο Φουαγιέ του Θεάτρου της ΑΣΚΤ.
Την Παρασκευή 02.06 στις 14:00 στο αμφιθέατρο De Chirico θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της Ingeborg Reichle, Ph.D. (Humboldt), Professor and Chair, Department of Media Theory, University of Applied Arts, Vienna, με τίτλο:‘Bio Art on Display’. Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας Erasmus και την ΑΣΚΤ και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης, με τη φιλοξενία των μαθημάτων ‘Κριτικές Προσεγγίσεις στην Ιστορία της Τέχνης: o θεσμός του Μουσείου’ (διδάσκουσα Α. Κανιάρη, Επ. Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, ΑΣΚΤ) και ‘Θεωρίες τοπίου και κήπου’ (διδάσκουσα Φ. Ζήκα, Επ. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Τέχνης, ΑΣΚΤ). Η καθηγήτρια Reichle θα μιλήσει επίσης στον κύκλο ομλιών με θέμα τη φιλοξενία ('The artist as host') στο νέο αμφιθέατρο της νέας βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ την ίδια ημέρα (18:00-20:30).
Σάββατο 20 Μαΐου 2017, 12:00-14:00 (Α.Σ.Κ.Τ.) και 15:00-17:00 (Ε.Μ.Σ.Τ.). Σημείο Συνάντησης Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256 Εκθεσιακός Χώρος “Εργοστάσιο/Νίκος Κεσσανλής”. Ώρα Έναρξης της Ξενάγησης 12:00. https://vimeo.com/217921877
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 14/03/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 13/02/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών