Γρήγορη πρόσβαση
Ανακοινώσεις
Όλα τα νέα και οι ανακοινώσεις της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Προβολή:
Έτος:
Η Βιβλιοθήκη καλεί τους πρωτοετείς φοιτητές & φοιτήτριες του Εικαστικού Τμήματος να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο της Βιβλιοθήκης την Τετάρτη 1/11/2017 ώρα 11:00 – 13:00. Η παρακολούθησή του θα σας βοηθήσει στην ευχερέστερη και αποτελεσματικότερη χρήση της Βιβλιοθήκης και των υπηρεσιών της: να χρησιμοποιείτε τον ηλεκτρονικό κατάλογο, να εντοπίζετε τα βιβλία στα ράφια, να αναγνωρίζετε τα διαφορετικά είδη πηγών πληροφόρησης και τα εργαλεία έρευνας.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και οι διοικητικές υπηρεσίες επί της οδού Πατησίων 42, καθώς και η Βιβλιοθήκη επί της οδού Πειραιώς 256 θα παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή 27η Οκτωβρίου. Από την Πρυτανεία της ΑΣΚΤ.
Το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00 - 16:00. Σάββατο & Κυριακή: κλειστά.
Η Βιβλιοθήκη καλεί τους πρωτοετείς φοιτητές & φοιτήτριες του Θεωρητικού Τμήματος να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο της Βιβλιοθήκης την Τετάρτη 17/10/2017 ώρα 10:00 – 12:00 (στο πλαίσιο του μαθήματος Νεότερη Ευρωπαϊκή Ιστορία). Η παρακολούθησή του θα σας βοηθήσει στην ευχερέστερη και αποτελεσματικότερη χρήση της Βιβλιοθήκης και των υπηρεσιών της: να χρησιμοποιείτε τον ηλεκτρονικό κατάλογο, να εντοπίζετε τα βιβλία στα ράφια, να αναγνωρίζετε τα διαφορετικά είδη πηγών πληροφόρησης και τα εργαλεία έρευνας.
Το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης είναι: Δευτέρα - Παρασκευή 8.30 - 15.00. Σαββάτο και Κυριακή κλειστά.
Το Getty Research Portal είναι μια δωρεάν πλατφόρμα αναζήτησης μιας εκτεταμένης συλλογής ψηφιακού υλικού της ιστορίας της τέχνης προερχόμενη από διάφορα συνεργαζόμενα ινστιτούτα και οργανισμούς (Avery Architectural & Fine Arts Library at Columbia University, the Biblioteca de la Universidad de Málaga, the Frick Art Reference Library, the Heidelberg University Library, the Institut national d'histoire de l'art, members of the New York Art Resources Consortium, and the Thomas J. Watson Library at the Metropolitan Museum of Art). Χρήσιμο εργαλείο για τους ιστορικούς τέχνης και τους φοιτητές που τους δίνει την δυνατότητα να ερευνήσουν και να κατεβάσουν ψηφιοποιημένο υλικό και σπάνια βιβλία τέχνης, αρχιτεκτονικής και γενικότερα πολιτιστικό υλικό μέσω μιας συγκεντρωτικής πλατφόρμας: Getty research portal . Περισσότερες πληροφορίες: Getty Research Portal
Ανακοινώνεται ότι οι Διοικητικές Υπηρεσίες της ΑΣΚΤ (σε όλες τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος) θα παραμείνουν κλειστές από την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 έως και την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017. Από την Πρυτανεία.
Με μία υπαίθρια ηχητική εγκατάσταση (ρεμπέτικα τραγούδια εποχής) και μία μεγάλη επιγραφή «Χαίρετε», που μόλις παρουσιάστηκε στο Κάσελ, ο εικαστικός Ζάφος Ξαγοράρης, ανασύρει από τη λήθη μία ιστορία κομβικής σημασίας, που αφορά την εκπαίδευση και τη μνήμη. Το 1916, εν μέσω του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο γερμανικός στρατός αιχμαλώτισε 7.000 Έλληνες στρατιώτες που πέρασαν από τον σταθμό και τους μετέφερε στο στρατόπεδο του Γκέρλιτς, στα σύνορα με την Πολωνία, όπου παρέμειναν τρία χρόνια σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αιχμαλώτου-φιλοξενουμένου. Οι στρατιώτες μεταφέρθηκαν εκεί με το σκεπτικό ότι η Ελλάδα θα συμμαχούσε με τις αντι-Γερμανικές δυνάμεις, αλλά επρόκειτο για μια φιλόξενη διαμονή, όπου οι κρατούμενοι εξέδιδαν τη δική τους ελληνική εφημερίδα και ηχογραφούσαν τη μουσική τους. Zafos Xagoraris | ''The Welcoming Gate'', 2017 Metal, acrylic on canvas and sound installation | 750 x 720 x 50cm http://u-in-u.com/…/documenta-14…/fast-tour/zafos-xagoraris/ . Παράλληλα ένα σημαντικό μέρος της συλλογής του ΕΜΣΤ ταξιδεύει στην Γερμανία, για να γίνει μέρος του προγράμματος της documenta 14 στο Κάσελ (10/6-17/9/17). Η έκθεση ΑΝΤΙΔΩΡΟΝ του ΕΜΣΤ καταλαμβάνει ολόκληρο το εμβληματικό κτήριο του Fridericianum. Συμμετέχουν 82 καλλιτέχνες: Ανδρέας Αγγελιδάκης, Αλέξης Ακριθάκης, Νίκος Αλεξίου, Δημήτρης Αληθεινός, Τζανίν Αντονί, Στήβεν Αντωνάκος, Ευγενία Αποστόλου, Αθανάσιος Αργιανάς, Κώστας Βαρώτσος, Κωστής Βελώνης, Μπίλ Βιόλα, Βαγγέλης Βλάχος, Κωνσταντίνος (Ντίκος) Βυζάντιος, Κάρλος Γκαραϊκόα, Κέντελ Γκιρς, Δανιήλ, Γιώργος Δρίβας, Χάρις Επαμεινώνδα, Κοκέν Έργκουν, Ειρήνη Ευσταθίου, Έμιλι Ζασίρ, Θόδωρος, γλύπτης, Βλάσης Κανιάρης, Γκιουλσούν Καραμουσταφά, Νίκος Κεσσανλής, Κιμσούτζα, Πιότρ Κοβάλσκι, Πάνος Κοκκινιάς, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Γιόσεφ Κοσούτ, Γιάννης Κουνέλλης, Γιώργος Λαζόγκας, Γιώργος Λάππας, Ανζ Λετσία, Μαρία Λοϊζίδου, Ανδρέας Λόλης, Στάθης Λογοθέτης, Ντάνις Μάτες, Γιάννης Μίχας, Μπερτίγ Μπάκ, Μανώλης Μπαμπούσης, Αντρέα Μπάουερς, Λίντα Μπένγλις, Χρόνης Μπότσογλου, Γιάννης Μπουτέας, Άνταμ Μπρούμπεργκ και Όλιβερ Σαναρίν, Νίκος Ναυρίδης, Μπία Ντάβου, Παντελής Ξαγοράρης, Γιώργος Ξένος, Μαρία Παπαδημητρίου, Ηλίας Παπαηλιάκης, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Ρένα Παπασπύρου, Ναυσικά Πάστρα, Αιμιλία Παπαφιλίππου, Παύλος, Πέντρο Καμπρίτα Ρέϊς, Γουάλιντ Ράαντ, Όλιβερ Ρέσλερ, Λουκάς Σαμαράς, Γιώργος Σαπουντζής, Άλαν Σεκούλα, Βασίλης Σκυλάκος, Χριστιάνα Σούλου, Άσπα Στασινοπούλου, Τάκις, Δημήτρης Τζαμουράνης, Θανάσης Τότσικας, Νίκος Τρανός, Κώστας Τσόκλης, Στέφανος Τσιβόπουλος, Στέλιος Φαϊτάκης, Γιάν Φάμπρ, Παντελής Χανδρής, Τζοάνα Χατζηθωμάς και Ζορέϊγε Χαλίλ, Γιώργος Χατζημιχάλης, Μόνα Χατούμ, Γκάρι Χιλ, Χρύσα, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Αλέξανδρος Ψυχούλης
Τα «Κείμενα» είναι μία εβδομαδιαία εκπομπή προβολής ταινιών υπό την επιμέλεια της Hila Peleg και του Βασίλη Μπούρικα, την οποία παρουσιάζει η Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (ΕΡΤ) και οργανώνει η documenta 14. Το πρόγραμμα της εκπομπής «Κείμενα» επικεντρώνεται στα πεδία του πειραματικού ντοκιμαντέρ και της μυθοπλασίας, παρουσιάζοντας ταινίες οι οποίες, με την προσέγγιση και τη θεματολογία τους, αγγίζουν κοινωνικούς, πολιτικούς και ποιητικούς προβληματισμούς, ενώ η θεωρητική σκευή και οι θέσεις τους συνομιλούν με το ευρύτερο επιμελητικό όραμα της documenta 14. Δείτε το πρόγραμμα Ιουλίου .
Το Pharos είναι μια διεθνής κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν προς το παρόν 14 σημαντικά ευρωπαϊκά και αμερικανικά φωτογραφικά αρχεία. Προσφέρει στους ερευνητές μια κοινή πλατφόρμα αναζήτησης και πρόσβαση στα ψηφιοποιημένα έργα και την τεκμηρίωσή τους. Υποστηρίζει εικονική αναζήτηση (visual search), ο χρήστης ανεβάζει μια φωτογραφία και βρίσκει σχετικά έργα. Pharos image database
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 13/07/2018
Λήξη: 13/07/2018
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 04/07/2018
Λήξη: 04/07/2018
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 20/06/2018
Λήξη: 20/06/2018
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών