Γρήγορη πρόσβαση
Ανακοινώσεις
Όλα τα νέα και οι ανακοινώσεις της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Προβολή:
Έτος:
Το νέο Νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ πλήττει σοβαρά τις Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες και τη μεταξύ τους συνεργασία μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ). Οι προϊστάμενοι των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών συνυπογράφουν τη θέση τους στο συνημμένο κείμενο pdf.
Σας ενημερώνουμε ότι η Βιβλιοθήκη μας, από το έτος 2022, έχει ενεργή ηλεκτρονική συνδρομή στο περιοδικό Netherlands Yearbook for History of Art. Επισκεφθείτε το link: https://brill.com/view/journals/nkjo/nkjo-overview.xml?rskey=qKGLsv&result=1&contents=journaltoc για να δείτε τα τεύχη.
Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της ΑΣΚΤ, η Βιβλιοθήκη σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στην έρευνα με θέμα: "Ικανοποίηση των πληροφοριακών αναγκών της εκπαιδευτικής και ερευνητικής κοινότητας ΑΣΚΤ". Βασικός σκοπός ύπαρξης και αποστολή μιας Ακαδημαϊκής Βιβλιοθήκης είναι η ικανοποίηση των πληροφοριακών αναγκών της εκπαιδευτικής και ερευνητικής κοινότητας που εξυπηρετεί και η προσφορά σύγχρονων υπηρεσιών Βιβλιοθήκης. Επίκεντρο της προσπάθειας και του ενδιαφέροντος είναι οι χρήστες – αναγνώστες και οι ανάγκες τους. Το παρόν ερωτηματολόγιο της ΜΟ.ΔΙ.Π.Α.Β. (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών) αποσκοπεί στην ηλεκτρονική καταγραφή του βαθμού ικανοποίησης των χρηστών των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Θα χρειαστείτε περίπου 5 λεπτά. Σας διαβεβαιώνουμε για την ανωνυμία και την εμπιστευτικότητα όλων των απαντήσεών σας. Η συμβολή σας στην έρευνα είναι πολύτιμη. Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιο εδώ
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης της ΑΣΚΤ θα παραμείνει ανοιχτή κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα 2022, μόνο για τις ημέρες: 18/04 Μ. Δευτέρα, 19/04 Μ. Τρίτη, 20/04 Μ. Τετάρτη & 27/04 Τετάρτη, 28/04 Πέμπτη, 29/04 Παρασκευή, με ωράριο 8:30-16:00. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!
Ανακοινώθηκε στη Διαύγεια η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια του έργου "Ιδρυματκό Αποθετήριο της ΑΣΚΤ". Προθεσμία υποβολής προσφορών έως την Τετάρτη 13/04/2022. Περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο και στη Διαύγεια.
Σας ενημερώνουμε ότι έχει προγραμματιστεί εκπαιδευτικό σεμινάριο για την αναζήτηση πληροφοριακών πηγών που θα πραγματοποιηθεί στις εξής ημερομηνίες: Δευτέρα 21 Μαρτίου. 11:30 – 13:00 & Δευτέρα 28 Μαρτίου, 11:30 – 13:00. Το υλικό του σεμιναρίου περιλαμβάνει: Συμβουλές αναζήτησης στον κατάλογο Opac - Συμβουλές για την έρευνα και τις πληροφοριακές πηγές (βάσεις δεδομένων, ηλεκτρονικούς καταλόγους και αποθετήρια) - Συμβουλές για την συγγραφή εργασιών, αποφυγή λογοκλοπής, διαχείριση βιβλιογραφίας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα οπτικοακουστικών, με ταυτόχρονη μετάδοση στην πλατφόρμα Teams. Link Teams: Δευτέρα 21 Μαρτίου (Κάντε κλικ εδώ για να συμμετάσχετε στη σύσκεψη) Δευτέρα 28 Μαρτίου (Κάντε κλικ εδώ για να συμμετάσχετε στη σύσκεψη) Καλούμε όλα τα μέλη να συμμετέχουν, έτσι ώστε να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες και τις δυνατότητες πρόσβασης σε πηγές πληροφόρησης.
Τον Απρίλιο του 2020 η Μονάδα Ψηφιακής Επιμέλειας του ΙΠΣΥ/Ε.Κ. Αθηνά και η Υποδομή ΑΠΟΛΛΩΝΙΣ διοργάνωσαν, ως απάντηση στην πανδημία COVID-19 που βρισκόταν ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, ένα συνέδριο στο Twitter με τίτλο “DH in the Time of Virus“. Η εκδήλωση αυτή είχε ως στόχο την άρση της απομόνωσης που επέβαλλε η πανδημία στην ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα των Digital Humanities (DH), την ενίσχυση του επιστημονικού διαλόγου σε καιρό κρίσης και την καταγραφή της πρώιμης ανταπόκρισης της κοινότητας στη νέα συνθήκη. Το εγχείρημα επαναλήφθηκε με τη μορφή ενός διαδικτυακού εργαστηρίου που σχεδιάστηκε και διοργανώθηκε έναν χρόνο μετά, το 2021. Το αποτέλεσμα αυτών των εκδηλώσεων είναι μια έκδοση, σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή, που παρακολουθεί τις επιπτώσεις της πανδημίας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την ψηφιακή έρευνα και τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και μεθόδων, τις εξελίξεις που επιτάχυνε η πανδημία και τις καθυστερήσεις που τυχόν προκάλεσε στην έρευνα των DH, αλλά και την απόσταση που χρειάστηκε να καλύψουν και τους κόπους που κατέβαλαν οι ερευνητές και οι επαγγελματίες των DH προκειμένου να υλοποιήσουν το έργο τους. Η ηλεκτρονική έκδοση (DOI: 10.5281/zenodo.5793151) είναι διαθέσιμη ελεύθερα με άδεια Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0). DH Goes Viral
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Βιβλιοθήκη εξασφάλισε την ενεργοποίηση δίμηνης δοκιμαστικής πρόσβασης στο πλήρες περιεχόμενο της βάσης ProQuest Dissertations & Theses Global datase. H ProQuest Dissertations & Theses Global (PQDT) είναι μια συλλογή με πάνω από 5 εκατομμύρια εγγραφές διατριβών, εκ των οποίων σχεδόν 3 εκατομμύρια είναι πλήρες κείμενο. Το PQDT είναι ένα σύνολο εργαλείων που παρέχει πληροφορίες και βοηθάει τον ερευνητή να γίνει πιο αποτελεσματικός στην έρευνα του. Οι ξενόγλωσσες βάσεις δεδομένων είναι διαθέσιμες μέσω του δικτύου της Βιβλιοθήκης και εναλλακτικά μέσω της υπηρεσίας «Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου» (Virtual Private Network – VPN).
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης της ΑΣΚΤ θα παραμείνει ανοιχτή κατά τη διάρκεα των εορτών μόνο για τις ημέρες 28,29,30 Δεκεμβρίου και 4,5,7 Ιανουαρίου 2022 με ωράριο 8:30-16:00. Καλές γιορτές!!!
Χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίων στην Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από παλαιά και σύγχρονα βιβλία τέχνης, καταλόγους εκθέσεων, κ.ά. Υπάρχει αρκετό υλικό που θα διατεθεί δωρεάν. Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021. Ωράριο: Πέμπτη: 10:00 – 13:00, Παρασκευή: 10:00 – 14:00.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 18/12/2023
Λήξη: 31/12/2023
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 12/12/2023
Λήξη: 12/12/2023
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 14/12/2022
Λήξη: 14/12/2022
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών