Γρήγορη πρόσβαση
Πολιτιστική επικαιρότητα
Ειδήσεις από τον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.
Έτος:
To Mykonos Art Festival κάλεσε τον Κώστα Τσόκλη να δημιουργήσει ένα έργο και να το εκθέσει μέσα στα τέσσερα εργαστήρια του Σταθμού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Μυκόνου, τα οποία ο καλλιτέχνης θα μετατρέψει με μέσα τεχνητά, σύγχρονα και φευγαλέα στα τέσσερα στοιχεία της Φύσης. Φωτιά, Νερό, Γη και Αέρα. Έργα καμωμένα in situ τα οποία θα εκπνεύσουν για πάντα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, με το τέλος της έκθεσης. Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών - Σταθμός Μυκόνου. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μουσείου Κώστα Τσόκλη.
Στον Πολυχώρο του ξενοδοχείου Aneroussa, στο Μπατσί της Άνδρου, παρουσιάζεται η νέα δουλειά της Δάφνης Αγγελίδου με έργα ζωγραφικής, ακρυλικά σε καμβά, 9 ψηφιδωτά και ψηφιακές λιθογραφίες. Από: 29/06/2018 Εως: 10/09/2018
Στη φετινή έκθεση συµµετέχουν 53 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Νέος χώρος διεξαγωγής της 23ης Art Athina είναι το έντονα συνδεδεµένο µε τον Πολιτισµό Ωδείο Αθηνών, τόσο διότι αποτελεί την έδρα του αρχαιότερου µουσικοθεατρικού εκπαιδευτικού ιδρύµατος της νεώτερης Ελλάδας, όσο κι επειδή στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, δράσεις του Οργανισµού Πολιτισµού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς εκθεσιακούς χώρους της documenta14. 21-24 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών.
Το TRII σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης του Τρ. Πατρασκίδη: «Εν δε φάει και όλεσσον» την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.00 με επιμέλεια Δάφνης Στεφανίδου. Στα εγκαίνια θα προλογίσει ο Μάνος Στεφανίδης. Διάρκεια: 14 - 30 Ιουνίου 2018.
Ο διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου Δρ Γ. Κακαβάς και η Καθηγήτρια της ΑΣΚΤ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στα εγκαίνια της έκθεσης "Αφροδίτη Λίτη: γλαύκες και αθηναϊκή δημοκρατία. Από την αρχαία νομισματική στη σύγχρονη γλυπτική" που θα πραγματοποιηθούν στο Νομισματικό Μουσείο την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30. Διάρκεια έκθεσης: 07/06/2018 - 06/09/2018.
Η έκθεση Beat. From portraits to selfies έχει την τιμή να παρουσιάσει τους καλλιτέχνες Michael Bowen, Arthur Richer, Casey Van Duren καθώς και έναν άγνωστο καλλιτέχνη πλάι σε έργα που δημιουργήθηκαν από δεκαπέντε (15) φοιτητές του Α’ και Ε’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) για τη συγκεκριμένη έκθεση. Παλαιά Βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ, 7-21 Ιουνίου 2018.
Η νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» αναδεικνύει τις διαφορετικές εκφράσεις αισθητικής σε ετερογενή κοινωνικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα από τη νεολιθική περίοδο μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, αξιοποιώντας το εξαιρετικά ευρύ χρονολογικό φάσμα που καλύπτουν οι συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Τριακόσιες σαράντα αρχαιότητες από τις πλούσιες συλλογές του σε συνδυασμό με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, προσφέρουν μια αισθητική πανδαισία και υπόσχονται ένα ταξίδι στον χρόνο γεμάτο αισθητικές απολαύσεις. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Η έκθεση με τίτλο: Η Ακρόπολη στο Βυθό έχει ως αφετηρία τα λεγόμενα citadels on ships τα οποία είναι δωμάτια ασφαλείας κρυμμένα μέσα σε πολεμικά πλοία ή ακόμα και σε μεγάλα σκάφη αναψυχής. Σύμφωνα με τη γλώσσα της ναυσιπλοΐας, το citadel (ελληνική μετάφραση ακρόπολη ή κάστρο), είναι ένα οχυρό όπου μπορούν να βρουν οι άνθρωποι καταφύγιο κατά τη διάρκεια πολέμου, πειρατείας ή γενικότερα κάποιου εξωτερικού κινδύνου. Επιμέλεια: Κατερίνα Νίκου. Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: Μαρία Μανέτα. Εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής», Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αγ. Ι Ρέντης. Διάρκεια: 25 Μαΐου 2018 -11 Ιουνίου 2018. Εγκαίνια: Παρασκευή 25 Μαΐου, 19:30-22:30 Ώρες και ημέρες λειτουργίας: 26 Μαΐου – 11 Ιουνίου: 15:00 – 21:00, Κλειστά: Δευτέρα 28 Μαΐου.
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College παρουσιάζουν την «διπλή» ατομική έκθεση του καλλιτέχνη «Παλίμψηστο εννοιών» σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης, Μάνου Στεφανίδη.
To Platforms Project 2018 θα παρουσιαστεί και θα λειτουργήσει φέτος, από τις 17 έως τις 20 Μαΐου 2018 στον Εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, TK 182 35 Αγ. Ιωάννης Ρέντης), με ένα πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμα ομιλιών, βίντεο και περφόρμανς από τις συμμετέχουσες ομάδες. Ως κατεξοχήν “φυτώριο” των νέων καλλιτεχνών όπου ο πειραματισμός, η έρευνα αλλά και η διαμόρφωση καλλιτεχνικής ταυτότητας είναι το συνεχές ζητούμενο, ο εκθεσιακός χώρος της ΑΣΚΤ αποτελεί την ιδανική επιλογή για το Platforms Project στόχος του οποίου είναι η παρουσίαση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής όπως αυτή εκφράζεται μέσα από ομαδικές πρωτοβουλίες καλλιτεχνών. Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2018 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 13/11/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 09/11/2018
Λήξη: 09/11/2018
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών