Γρήγορη πρόσβαση
Πολιτιστική επικαιρότητα
Ειδήσεις από τον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.
Έτος:
Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College παρουσιάζουν την «διπλή» ατομική έκθεση του καλλιτέχνη «Παλίμψηστο εννοιών» σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης, Μάνου Στεφανίδη.
To Platforms Project 2018 θα παρουσιαστεί και θα λειτουργήσει φέτος, από τις 17 έως τις 20 Μαΐου 2018 στον Εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, TK 182 35 Αγ. Ιωάννης Ρέντης), με ένα πλούσιο και πολύπλευρο πρόγραμμα ομιλιών, βίντεο και περφόρμανς από τις συμμετέχουσες ομάδες. Ως κατεξοχήν “φυτώριο” των νέων καλλιτεχνών όπου ο πειραματισμός, η έρευνα αλλά και η διαμόρφωση καλλιτεχνικής ταυτότητας είναι το συνεχές ζητούμενο, ο εκθεσιακός χώρος της ΑΣΚΤ αποτελεί την ιδανική επιλογή για το Platforms Project στόχος του οποίου είναι η παρουσίαση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής όπως αυτή εκφράζεται μέσα από ομαδικές πρωτοβουλίες καλλιτεχνών. Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2018 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.
Ο Χώρος Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τον Καθηγητή του Α΄ Εργαστηρίου Γλυπτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Νίκο Τρανό και τον συνεργάτη του Λουκά Λουκίδη και παρουσιάζει τα εικαστικά έργα 30 νέων καλλιτεχνών. Με θεματικό άξονα τις Βάκχες του Ευριπίδη οι φοιτητές ανιχνεύουν και εκφράζουν εικαστικά τη σχέση τους με τη διονυσιακή προσέγγιση της ζωής. Τι συμβαίνει με το σώμα μας και τις αρχέγονες επιθυμίες του; Αντιστεκόμαστε; Ενδίδουμε; Ντρεπόμαστε; Φοβόμαστε; Γιατί και πώς; Από την Παρασκευή 18 Μαΐου στις 20:00 το βράδυ και για 20 ημέρες, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα «υλικά σχόλια» των καλλιτεχνών και να μυηθούμε στον οπτικό και απτικό κόσμο τους.
Ο Δήμος Αλίμου & το Trii Art Hub παρουσιάζουν την έκθεση:«Εν δε φάει και όλεσσον», με έργα του Τριαντάφυλλου Πατρασκίδη. Ο Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης δίδαξε επί τριάντα δύο χρόνια στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στην οποία διετέλεσε και Πρύτανης. Eπιμέλεια Δάφνη Στεφανίδου. Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 και ώρα 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου, Λεωφ. Ιωνίας 96. Διάρκεια Έκθεσης: 11 Μαΐου – 12 Ιουνίου 2018. Ώρες Λειτουργίας: Κάθε μέρα, 10:00 – 21:00
Η Γκαλερί Μορφές στο Ρέθυμνο παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Βούτσα: Ελληνικόν – Το Αεροδρόμιο του χθες (1969-2001) και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Παρασκευή 11 Μαΐου στις 20.00 – 22.00. Διάρκεια έκθεσης έως 7 Ιουνίου 2018.
Ο Μάρκος Γεωργιλάκης παρουσιάζει στην τελευταία του έκθεση μια εγκατάσταση, η οποία αποτελείται από έντεκα ξύλινους κορμούς ύψους 3.18-3.46. Πριν ξεκινήσει να δουλεύει τη σύνθεση στο δάσος, ο Γεωργιλάκης φιλοτέχνησε σχέδια και σπουδές με χρώμα καθώς και μικρά γλυπτά σε μπρούτζο και σίδερο, πάντα με το ίδιο θέμα. Το μοτίβο του δένδρου, που απασχολεί το γλύπτη από νωρίς ακλουθώντας τον με συνέπεια, εξελίσσεται από το ενδιαφέρον του στο μεμονωμένο δένδρο στην ενασχόληση του με την εικόνα του δάσους. Αίθουσα τέχνης «Έ κ φ ρ α σ η – Γιάννα Γραμματοπούλου». Εγκαίνια: Πέμπτη 10 Μαΐου, , 7.30 μ.μ. Διάρκεια: 10 Μαΐου - 9 Ιουνίου 2018.
To Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το Εργαστήριο Επιλογής «Χαρακτική» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν στη Φωκίωνος Νέγρη 16, από 9 έως 31 Μαΐου 2018, την έκθεση «Ζωγράφοι και γλύπτες χαράζουν…». Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα 46 φοιτητών του εργαστηρίου, με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ντίνα Κώτσιου και τη συνεργάτιδα του εργαστηρίου Λία Μπλιούμη, που φιλοτεχνήθηκαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.
Η νέα ατομική έκθεση της εικαστικού Ρένας Παπασπύρου με τίτλο «Κλίμακες», σε επιμέλεια του Χριστόφορου Μαρίνου περιλαμβάνει έργα που ολοκληρώθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αποτυπώνουν ένα βασικό στοιχείο του αστικού χώρου, τη σκάλα. Με τις «Κλίμακες» η Παπασπύρου θέλει να τονίσει τη σημασία που έχουν οι σκάλες για την κατοίκηση και την ποιητική βίωση του αστικού χώρου. Υλικότητα/αϋλότητα, κίνηση/στατικότητα, δυνατότητα/αδυνατότητα είναι ορισμένα από τα δίπολα εννοιών που απαντάμε στη νέα εικαστική πρόταση της καταξιωμένης καλλιτέχνιδας. Σπίτι της Κύπρου. Διάρκεια έκθεσης: 20 Απριλίου – 18 Μαΐου 2018
Η αίθουσα τέχνης Bernier/Eliades παρουσιάζει στις Βρυξέλλες την ατομική έκθεση του εικαστικού Νίκου Ναυρίδη, με τίτλο «When you sing». Η σειρά αυτή των έργων βασίζεται πάνω στην προηγούμενη δουλειά του καλλιτέχνη, με τίτλο «Fail again Fail better», τα οποία είχαν παρουσιαστεί για πρώτη φορά στα Αισχύλεια στην Ελευσίνα, το 2013. Διάρκεια έκθεσης: 18 Απριλίου– 5 Ιουλίου, 2018.
Πως εκφράζει ένας εικαστικός καλλιτέχνης την εναντίωσή του σ’ ένα ανελεύθερο, καταπιεστικό και απάνθρωπο πολιτικό σύστημα; Αυτό το ερώτημα εντοπίζεται στον πυρήνα της έκθεσης Εναντίωση - Η τέχνη σε σκοτεινά χρόνια, 1967-1974.Η έκθεση επικεντρώνεται στις έννοιες της εναντίωσης και της αντίστασης, όπως αυτές αποτυπώνονται στις συνθέσεις της ομάδας των Νέων Ελλήνων Ρεαλιστών (Γιάννης Βαλαβανίδης, Κλεοπάτρα Δίγκα, Κυριάκος Κατζουράκης, Χρόνης Μπότσογλου, Γιάννης Ψυχοπαίδης), καθώς και σε εκείνες των Ηλία Δεκουλάκου, Ασαντούρ Μπαχαριάν, Δημοσθένη Κοκκινίδη, Βαγγέλη Δημητρέα, Δήμου Σκουλάκη, Λευτέρη Κανακάκη, Βάσως Κυριάκη, και Σωτήρη Σόρογκα, στην ένταση των χαρακτικών της Βάσως Κατράκη και του Α. Τάσσου, στις δράσεις της Μαρίας Καραβέλα, στους γραφιστικούς σχεδιασμούς της Βουβούλας Σκούρα, στις προτάσεις των Βλάση Κανιάρη, Κωνσταντίνου Ξενάκη, Γιάννη Γαΐτη, Δημήτρη Αληθεινού και Λήδας Παπακωνσταντίνου που ανοίγονται σε μια νέα διάσταση διαμαρτυρίας, πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης-πράξης, μακριά από συμβάσεις, κυρίαρχες και δεσμευτικές αρχές και αξίες. Επιμέλεια: Γιάννης Μπόλης – Δόμνα Γούναρη. Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, 19 Απριλίου – 23 Ιουνίου 2018.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 13/07/2018
Λήξη: 13/07/2018
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 06/07/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 04/07/2018
Λήξη: 04/07/2018
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών