Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
Το Ερευνητικό Εργαστήριο Προηγμένων Διεπιστημονικών Εφαρμογών στη Συντήρηση - Ανάδειξη Εικαστικών Έργων & Βιβλιακού-Αρχειακού Υλικού ARTICON σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης (ΙΔΒΕ) του ΤΕΙ Αθήνας, διοργανώνει το 3ο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα. Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η διερεύνηση του ρόλου των υλικών και της τεχνικής εφαρμογής τους σε σχέση με την πρόθεση των δημιουργών και τη λειτουργία του έργου τέχνης. Η δράση, η οποία εστιάζει στην σύγχρονη ελληνική εικαστική δημιουργία, από την μεταπολεμική περίοδο μέχρι σήμερα, αποσκοπεί στην εξοικείωση του κοινού με την εις βάθος ανάγνωση και ερμηνευτική προσέγγιση της τέχνης, μέσα από μια συνθετική εκπαιδευτική διαδικασία στην οποία περιλαμβάνονται θεωρητικές διαλέξεις, πειραματικές εφαρμογές και επισκέψεις σε εργαστήρια καταξιωμένων καλλιτεχνών.
Το περιοδικό Ιστορία της τέχνης με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του #6ου τεύχους του (καλοκαίρι 2017) σας προσκαλεί σε εκδήλωση με τίτλο: Λαϊκή και λόγια τέχνη: πεδίο διαλόγου για την ιστορία της τέχνης; Θα μιλήσουν: Παναγιώτης Τουρνικιώτης, καθηγητής, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Ελεονώρα Βρατσκίδου, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Technische Universität Berlin. Συντονιστής: Νίκος Δασκαλοθανάσης, διευθυντής σύνταξης. Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, ώρα 19:30, στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134).
Παρουσίαση του βιβλίου REVIEW 17 και multimedia προβολές με έργα των συμμετεχόντων του σεμιναρίου "Φωτογραφία: θεωρίες και δημιουργικές πρακτικές" από το πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στη φωτογραφία της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών / ΕΛΚΕ. Τριάντα επτά συμμετέχοντες του σεμιναρίου «Φωτογραφία: Θεωρίες και Δημιουργικές Πρακτικές Ι και ΙΙ» παρουσιάζουν δείγματα δουλειάς τους που παράχθηκαν μέσα στη χρονιά. Τρίτη 13 Ιουνίου, ώρα: 20.00, στο Φουαγιέ του Θεάτρου της ΑΣΚΤ.
Την Παρασκευή 02.06 στις 14:00 στο αμφιθέατρο De Chirico θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της Ingeborg Reichle, Ph.D. (Humboldt), Professor and Chair, Department of Media Theory, University of Applied Arts, Vienna, με τίτλο:‘Bio Art on Display’. Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας Erasmus και την ΑΣΚΤ και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Τεχνών της Βιέννης, με τη φιλοξενία των μαθημάτων ‘Κριτικές Προσεγγίσεις στην Ιστορία της Τέχνης: o θεσμός του Μουσείου’ (διδάσκουσα Α. Κανιάρη, Επ. Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, ΑΣΚΤ) και ‘Θεωρίες τοπίου και κήπου’ (διδάσκουσα Φ. Ζήκα, Επ. Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Τέχνης, ΑΣΚΤ). Η καθηγήτρια Reichle θα μιλήσει επίσης στον κύκλο ομλιών με θέμα τη φιλοξενία ('The artist as host') στο νέο αμφιθέατρο της νέας βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ την ίδια ημέρα (18:00-20:30).
Σάββατο 20 Μαΐου 2017, 12:00-14:00 (Α.Σ.Κ.Τ.) και 15:00-17:00 (Ε.Μ.Σ.Τ.). Σημείο Συνάντησης Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256 Εκθεσιακός Χώρος “Εργοστάσιο/Νίκος Κεσσανλής”. Ώρα Έναρξης της Ξενάγησης 12:00. https://vimeo.com/217921877
Ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Πάνος Χαραλάμπους σας προσκαλεί στην εκδήλωση προς τιμήν του συλλέκτη κινηματογραφικών μηχανών Δημήτρη Πιστιόλα. Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, ώρα 19:30 Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης της Α.Σ.Κ.Τ. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο συλλέκτης Δημήτρης Πιστιόλας και θα μιλήσουν οι: Πάνος Χαραλάμπους, εικαστικός - Πρύτανης Α.Σ.Κ.Τ. Λίζη Καλλιγά,εικαστικός Λευτέρης Στεφανουδάκης, κινηματογραφιστής Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας. Προβολή βίντεο της Λίζης Καλλιγά. Έκθεση φωτογραφιών της Μαρίλης Ζάρκου.
Παρουσίαση του Έργου Μικροπολιτικές Θορύβου του Λάμπρου Πηγούνη, συνθέτη και sound artist στο Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ. Συζητητής ο Πάνος Πανόπουλος, Ανθρωπολόγος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εκ μέρους της Α.Σ.Κ.Τ. προλογίζει η Ουρανία Αναστασιάδου, Εικαστικός, Υπεύθυνη της Μονάδας Προσβάσιμης Εκπαίδευσης της Α.Σ.Κ.Τ.
Την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και ώρα 19:00, η ομάδα του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος Μαθαίνοντας από την documenta σε συνεργασία με το TWIXTLab διοργανώνει την συνάντηση με τίτλο Υποκειμενικότητες, κριτική, καλλιτεχνική πολιτική. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με δύο παράλληλες συζητήσεις, τις οποίες θα συντονίσουν ο Άρης Αναγνωστόπουλος και η Ελπίδα Ρίκου, ενώ ταυτόχρονα στο χώρο θα προβάλλονται τρία βίντεο. Το κοινό μπορεί να κινείται ανάμεσα στις διαφορετικές συζητήσεις και τα βίντεο. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή των ομιλητών και του κοινού.
Στο πλαίσιο του μαθήματος «Θεωρίες τοπίου και κήπου» και του προγράμματος ERASMUS+, καθώς και με αφορμή δύο τρέχουσες εκθέσεις στο Grand Palais (“Jardins”) και στο Musee d’Orsay (“Le paysage mystique de Monet a Kandinsky”), η Άντρη Μιχαήλ, καθηγήτρια Ιστορίας της Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης στο πανεπιστήμιο Jules Verne-Picardie (Amiens, Γαλλία), θα μιλήσει με θέμα «Κήποι και τοπία: μια ποιητική του χώρου» την Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017, ώρα 15:00, στην αίθουσα Ντε Κίρικο.
Με αφορμή την επέτειο τριάντα χρόνων από το θάνατο του Αλέξανδρου Ιόλα, ο βιογράφος του Νίκος Σταθούλης, ανασύρει προσωπικές μνήμες απο τη συνεργασία του με τον Αλ. Ιόλα επικεντρωμένος στην τέχνη της εκμαίευσης που χαρακτήριζε το μεγάλο συλλέκτη, την κοινωνική απόρριψη, τις συγκρούσεις και την πορεία του ιδιοφυούς Αιγυπτιώτη. Καλλιτέχνες όπως οι M.Duchamp, Ντε Κίρικο, A. Warhol, R.Magritte, κ.α, στη σκηνή της διαλεκτικής αντιπαράθεσης. Την ομιλία θα προλογίσει ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ, Π. Χαραλάμπους. Συντονισμός ΑΣΚΤ : Γ. Μελανίτης ΑΣΚΤ, Tετάρτη 5 Απριλίου 2017, Aμφιθέατρο Βιβλιοθήκης, 6μμ.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 13/11/2017
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 01/11/2017
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών