Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
Παρουσίαση πτυχιακών εργασιών των φοιτητών του Εικαστικού Μεταπτυχιακού της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Συμμετέχουν οι εικαστικοί : Γιάννης Αμανατίδης, Κώστας Γκουρτζής, Ελένη Κορδαλή, Λαμπρινή Μάρκου, Μαρία Μαυροπούλου, Ελεάννα Μπαλέση, Άντα Πετρανάκη, Λυσίμαχος Πολυχρονίδης, Μυρτώ Σαρμά, Σωκράτης Φατούρος, Μυρτώ Χρήστου. Πειραιώς 256, 10-11-12 Ιουλίου 2018, ώρες: 17:00 - 21:00.
Degree Show Athens School of Fine Arts. Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256. Εγκαίνια:22.06.2018, στις 19:00. Διάρκεια: 23.06.2018-29.06.2018.
Οι απόφοιτοι του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας 2017-2018 θα εκθέσουν τις σκηνογραφικές και ενδυματολογικές προτάσεις τους στο Φουαγιέ του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, για τα θεατρικά έργα: «Φάουστ» του Goethe, «Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση» του Bernard-Marie Koltès, το παραμύθι «Η Πεντάμορφη και το τέρας», «Κουκλόσπιτο (Νόρα)» του Η. Ibsen, «H Τρικυμία» του W. Shakespeare, Όπερα «Madame Butterfly» του Puccini, «Far away» της Caryl Churchill, «Λολίτα» του V. Nabokov, το παραμύθι «Η Ωραία Κοιμωμένη», «Ο Ροζενκραντζ κι ο Γκίλντενστερν είναι Νεκροί» του T. Stoppard, «ο Φάρος» του Conor McPherson, «Woyzeck» του K.G. Büchner,«Ματωμένος Γάμος» του F. G. Lorca. Η έκθεση περιλαμβάνει τρισδιάστατες μακέτες σε κλίμακα, τρισδιάστατες κατασκευές, σχέδια, portfolios, story boards, σχέδια για κοστούμια, κοστούμια κ.α.
H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση καλεί στις 14 και 15 Ιουνίου, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, δύο αθηναϊκά μουσικά σύνολα και τον Τούρκο συνθέτη Tolga Tüzün να αφουγκραστούν την Αθήνα και το ιστορικό της κέντρο. Το Ώτων Project είναι ένα ηχητικό αποτύπωμα του ιστορικού κέντρου της πόλης, το οποίο επεξεργάστηκαν συνθέτες που είτε ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα είτε την ανακαλύπτουν για πρώτη φορά. 14-15 Ιουνίου 2018 | Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών | 21:00 Εργαστήριο Θ΄ | Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης. Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.
«Η Δημοκρατία στην παραλία - Μικρό δοκίμιο για το μπικίνι» το βιβλίο του Ηλία Καφάογλου, των εκδόσεων Πόρτες παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ. Μιλούν ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Άγγελος Βλάχος, ο Βασίλης Μπογιατζής, η Αλεξία - Σοφία Παπαζαφειροπούλου και η Έφη Φαλίδα. Προλογίζει ο πρύτανης της ΑΣΚΤ Πάνος Χαραλάμπους και συντονίζει η Σίσσυ Παπαθανασίου. Πειραιώς 256. Στις 7.30 μ.μ.
Η 4 η Συνάντηση των Αρχαιολογικών Διαλόγων διεξάγεται στην Αθήνα με θέμα: «Πόλεις /Αστικό Τοπίο» από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2018. Στο πλαίσιο της Συνάντησης περίπου 30 συνεδρίες και στρογγυλά τραπέζια με 150 ανακοινώσεις, πληθώρα αστικών δράσεων και περιπάτων, εργαστηρίων και in situ καλλιτεχνικών έργων δίνουν δημόσιο χαρακτήρα στον διάλογο που έχει ξεκινήσει όλους τους προηγούμενους μήνες προετοιμασίας της συνάντησης. Αθήνα, Κήπος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136, Θησείο.
Με το πολυεπίπεδο πρόγραμμά του το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει μια ευρεία γκάμα Εκθέσεων, Προβολών, Live Performances, Workshops και Διεθνών Αφιερωμάτων που παρουσιάζουν έργα τέχνης τα οποία φέρουν τα χαρακτηριστικά του ψηφιακού μέσου και στοχάζονται πάνω στη γλώσσα και την αισθητική του. Εκθέσεις-Προβολές-Performances-Workshops-Webart-Διαδραστικές Εγκαταστάσεις-Animation-Digital Image, Applications από και με διεθνείς καλλιτέχνες (24 – 27/5/2018).
Ο Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, κος Κωνσταντίνος Κανταρτζής, PhD, με την ευγενική υποστήριξη του Τμήματος Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: Η Τέχνη της Πρόληψης και η Πρόληψη στην Τέχνη. Θα συζητηθούν θέματα πρόληψης, όπως ο εμβολιασμός, η προφύλαξη από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, η αντηλιακή προστασία. Θα διερευνηθεί, επίσης, ο ρόλος της τέχνης και της εκπαίδευσης στον τομέα της πρόληψης. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στις 14:00 στο Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης της Α.Σ.Κ.Τ.. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Το Δίκτυο «Ακούγοντας Φωνές» (Hearing Voices Network) είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που δημιουργήθηκε από και για ανθρώπους που ακούνε φωνές ή έχουν παρόμοιες ασυνήθιστες εμπειρίες, καθώς και από φίλους, συγγενείς και εργαζόμενους που θέλουν να εκφράζουν έμπρακτα τις έντονες ενστάσεις τους για τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα ψυχικής υγείας. Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, 11 και 12 Μαΐου 2018 .
Ανοιχτό εργαστήριο διάρκειας 2 ημερών. Με τη συμμετοχή σπουδαστών του σεμιναρίου Ερευνητικής Μεθοδολογίας, με την επίβλεψη της Χριστίνας Σγουρομύτη (ΑΣΚΤ), καθώς και του σεμιναρίου Ways of doing, modes of acting, το οποίο διευθύνει η Βανέσσα Θεοδωροπούλου στη Σχολή Καλών Τεχνών της Angers (Ecole supérieure d’art et design TALM-Angers, Γαλλία). Προσκεκλημένη καλλιτέχνης: Myriam Lefkowitz. Σάββατο 12 Μαίου 14:00 - 18:00. Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (ΚΣΤΘ), Αποθήκη Β1 (Λιμάνι Θεσσαλονίκης)
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 19/10/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 11/10/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 01/10/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών