Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού η Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, πρόγραμμα «ΑΛΚΥΟΝΗ: Εθνική Πρωτοβουλία προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού», σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν την έκθεση «Ο δρόμος της φύσης», Νέοι καλλιτέχνες δημιουργούν για τον Μητρικό Θηλασμό, στον Εκθεσιακό χώρο της Σχολής «Νίκος Κεσσανλής», 1-7 Νοεμβρίου 2019.
Oι Εκδόσεις της Εστίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Mαρσέλ Προυστ Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο Τόμος VII: Ο ανακτημένος χρόνος. Ομιλητές: Βασίλης Κάλφας Καθηγητής φιλοσοφίας (ΑΠΘ), Παντελής Μπουκαλάς Συγγραφέας-δημοσιογράφος Παναγιώτης Πούλος Αν. Καθηγητής (ΑΣΚΤ), Πρόεδρος του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης. Συντονιστής: Νικόλας Χριστοδούλου Διευθυντής εξετάσεων και πιστοποιήσεων Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα Γαλλίας στην Ελλάδα. Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 στις 19.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.
Διάλεξη της αναπληρώτριας καθηγήτριας και αντιπρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κας Φαίης Ζήκα με θέμα: «Ο κήπος: Μεταξύ φύσης και τέχνης» στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή, οδός Βασ. Σοφίας 79 Αθήνα.
Tην Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης, ο James Putnam, ανεξάρτητος επιμελητής, συγγραφέας και Senior Research Fellow στο University of the Arts London και College of Fashion θα μιλήσει για το πρόφατο επιμελητικό και συγγραφικό του έργο με έμφαση στο project του Gavin Turk History of Αrt (2017) καθώς και για την έκθεση Transformer (2019) που επιμελήθηκε στο πλαίσιο της 58ης Biennale της Βενετίας για το ίδρυμα Gervasutti. Κοινό στοιχείο ανάμεσα στα επιμελητικά του projects είναι η υπονόμευση σαφών ορίων ανάμεσα στις εικαστικές τέχνες, τη χειροτεχνία, τη μόδα, το φιλμ, το θέατρο, τη μουσική και το χορό. Θα ακολουθήσει συζήτηση. Αμφιθέατρο νέας βιβλιοθήκης, ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256, Tετάρτη 23 Οκτωβρίου, 5:00
Το Συμπόσιο Εικαστικής Ψυχοθεραπείας, διοργανώνεται από το Κ.Τ.Ψ. με την ευκαιρία του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του στις 9 & 10/11/19 στη Σχολή Μωραΐτη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, θεματικά στρογγυλά τραπέζια, βιωματικά εργαστήρια, θεματικά εργαστήρια, εποπτείες κλινικού περιεχομένου, βιντεοπροβολές καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα.
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ROCK - Regeneration and Optimisation of Cultural heritage in creative and Knowledge cities, το οποίο χρηματοδοτείται από το Horizon 2020, διοργανώνουν το Συμπόσιο Εργαστήριο ‘‘Citylab 2019_b: Φόβος –Αρχιτεκτονική – Τέχνη’’, 25-29 Σεπτεμβρίου 2019, στο κτίριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης).
Στο πλαίσιο των σεμιναρίων με θέμα «Ιστορίες Εκθέσεων από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα» και των παράλληλων εκδηλώσεων που τα πλαισιώνουν, θα γίνει δημόσια συζήτηση με τους διοργανωτές και τον Asad Raza καθώς και παρουσίαση της δουλειάς του. Ο Asad Raza (γεν. Buffalo, Η.Π.Α, κάτοικος Νέας Υόρκης και Λειψίας), συνδυάζει στα έργα του εμπειρίες ανθρώπων μαζί με άλλα έμβια όντα και αντικείμενα. Εξερευνά επίσης συχνά την ιδέα του διαλόγου. Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ, στις 19:30 (τηλ. 210-4833825). Είσοδος ελεύθερη, στα αγγλικά.
Οι εκδόσεις Σμίλη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Μπαμπούση: "Βρέθηκε το μέλλον". Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Αποστόλης Αρτινός, επιμελητής εκθέσεων, Δημήτρης Γλυφός, ποιητής, Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης, συγγραφέας. Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στις 20:00 στο Polis Art Cafe (Αίθριο Στοάς Βιβλίου).
Με αφορμή το διεθνές συνέδριο «Το Μπάουχαους και η Ελλάδα» που οργανώνεται από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και την Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών Στουτγάρδης από 30 Μαΐου έως 1η Ιουνίου 2019, ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης παρουσιάζει έκθεση μαθητικών έργων στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Στην έκθεση παρουσιάζονται επιλεγμένα έργα από Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας και από όλες τις ειδικότητες του Τομέα. Τα έργα δημιουργήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2018-2019 στα πλαίσια σχετικής εκπαιδευτικής δράσης του 6ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής.
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και η Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών Στουτγάρδης, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της σχολής του Μπάουχαους στη Βαϊμάρη, οργανώνουν διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Το Μπάουχαους και η Ελλάδα». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς στις 30 Μαΐου - 1 Ιουνίου 2019.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 24/02/2021
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 24/02/2021
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 03/02/2021
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών