Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
Ο Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης παρουσιάζουν την έκδοση του τόμου: Art History in Greece: Selected essays/edited by Evgenios D. Matthiopoulos, τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, 7:00 μμ στο Βιβλιοπωλείο του Εκδοτικού Οίκου Μέλισσα. Θα μιλήσουν: Αντώνης Λιάκος, Ομότιμος καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευγένιος Δ. Ματθιόπουλος, Καθηγητής ιστορίας της τέχνης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Δημήτρης Πλάντζος, Καθηγητής αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Χατζηνικολάου, Ομότιμος καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτη.
Ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης και η Muse Constant σας προσκαλούν στην έκθεση φωτογραφίας Richard Bellia: An Eye On Music.Ο Richard Bellia έχει δικαιωματικά κερδίσει μια θέση ως θρύλος στην ιστορία της ροκ μουσικής. Ο φακός του Richard καταγράφει την ενέργεια, τη δύναμη, το συναίσθημα, την κουλτούρα, την ψυχοσύνθεση και την ιδιαιτερότητα των Cure, Nirvana, The Velvet Underground, David Bowie, The Rolling Stones, Kraftwerk, Lana Del Rey, The Beastie Boys, The Pixies, Leonard Cohen, Paul McCartney, Barry White, The Woo Tang Clan, James Brown, Ray Charles, Guns N Roses, the Red Hot Chillι Peppers, The Clash, Johnny Lydon (Rotten), Blur, Muse, Megadeth, Radiohead, Public Enemy,The Chemical Brothers, Metallica, REM, Iggy Pop.Έκθεση Φωτογραφίας: Richard Bellia: An Eye On Music Foyer, Θεάτρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5) από Δευτέρα 8 Οκτωβρίου - Κυριακή 14 Οκτωβρίου 12:00-20:00. Παράλληλες εκδηλώσεις: Παρουσίαση Βιβλίου στον Ιανό (Σταδίου 24), 9 Οκτωβρίου 18:00-20:00 . Διάλεξη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης, 11 Οκτωβρίου 14:00- 16:00.
Το Εργαστήριο Μελέτης και Συντήρησης Αρχαίων και Νεότερων Πολιτιστικών αγαθών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών συνδιοργανώνουν τη Διεθνή Συνάντηση με θέμα: “Art & the Life Sciences: Ethics & perspectives / Τέχνη και Βιοεπιστήμες: Ηθική & Προοπτικές”. Στη συνάντηση θα παρευρεθούν ως ομιλητές σημαντικοί διεθνείς καλλιτέχνες και επιμελητές τέχνης, ανταλλάσσοντας απόψεις με Έλληνες ακαδημαϊκούς, οι οποίοι διαθέτουν διεθνή ερευνητική παρουσία στον χώρο της σύγκλισης της τέχνης με τις βιοεπιστήμες. Από τον διεθνή χώρο προσκεκλημένοι είναι οι Kristiina Ljokkoi, Αντιπρόεδρος της Finnish Society for Bioarts, οι Βρετανοί καλλιτέχνες Anna Dumitriu & Alex May και η Γαλλίδα επιμελήτρια τέχνης Annick Bureaud, Διευθύντρια του Leonardo/OLATS, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τάσεις στη δημιουργία έργων σύγχρονης τέχνης και καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων που προϋποθέτουν διεπιστημονική συνεργασία. Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018 στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256)
Το 6ο πανελλήνιο Συμπόσιο/Εργαστήριο για την πόλη, την αρχιτεκτονική και την τέχνη Citylab • 2018_b, με γενικό τίτλο «Σώμα Αρχιτεκτονική Τέχνη» και ειδικό θέμα εργαστηρίου «Το εξαίσιο σώμα!», διοργανώνεται από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού έργου ROCK [Regeneration and Optimisation of Cultural Heritage in Creative and Knowledge Cities / Horizon 2020 Innovative Action, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων. Οι εργασίες καθώς και οι διαλέξεις των προσκεκλημένων καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και επιστημόνων- ερευνητών θα λάβουν χώρα στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Αίθουσα De Chirico & Νέα Βιβλιοθήκη), Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, από την 4 η έως την 7 η Οκτωβρίου 2018.
Με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το έτος 2018, η ομάδα Project 2 παρουσιάζει μια μεγάλη έκθεση με θέμα το εικαστικό βιβλίο: Το βιβλίο ως έργο τέχνης – Contemporary artists’ books 2. Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 28 Σεπτεμβρίου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στον ανακαινισμένο χώρο της Παλαιάς Βιβλιοθήκης (Πειραιώς 256), και θα διαρκέσει έως τις 5 Οκτωβρίου 2018. Συμμετέχουν 100 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και παρουσιάζονται πάνω από 400 εικαστικά βιβλία διαφόρων διαστάσεων και υλικών. Η έκθεση θα πλαισιώνεται από ομιλίες, workshop και παρουσίαση βιβλιοδεσίας, ώστε να ενημερωθούν οι επισκέπτες για την τέχνη του βιβλίου και να γνωρίσουν τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Επιμέλεια: Φιόνα Μουζακίτη, Δέσποινα Σταύρου. Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 28 Σεπτέμβριου 2018, 19.00-23.00.
Η κ. Μαγδαληνή Παπανικολοπούλου σας προσκαλεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στην live performance με τίτλο ανοιχτοί διάλογοι στη Βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ (νέο κτήριο).
Το Κέντρο Ψυχαναλυτικών Ερευνών της Αθήνας διοργανώνει σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών διάλεξη του Philippe Hellbois με θέμα: Μήπως είμαστε όλοι τρελοί; Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στις 7.00μμ. - Παράλληλη μετάφραση - Είσοδος Ελεύθερη Αμφιθέατρο De Chirico, Α.Σ.Κ.Τ., Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης
Το The Symptom Projects πραγματοποιεί για ένατη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Άμφισσας το εκθεσιακό του πρόγραμμα: Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης “Τα δημώδη” σε επιμέλεια του Αποστόλη Αρτινού και μια μέρα μετά, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης “Εκδοχές του κήπου”, σε επιμέλεια της Φαίης Ζήκα και του Νίκου Παπαδόπουλου.“Παλαιό Νοσοκομείο Άμφισσας, κήποι, αυλές και δημόσιοι χώροι στην Άμφισσα.
Το Garden of Dystopian Pleasures είναι ένα επταήμερο φεστιβάλ περφόρμανς, συζητήσεων, προβολών, εγκαταστάσεων κ.λπ. στον χώρο της ΑΣΚΤ σε επιμέλεια των ΦΥΤΑ και του νεοσύστατου think-tank The Ministry of Post-Truth. Καταπιάνεται με το αρκετά καυτό ζήτημα της μετα-αλήθειας, δηλαδή την έξαρση των ψεύτικων ειδήσεων και την επιστροφή της συνωμοσιολογικής προπαγάνδας. Πάνω από 40 περφόρμανς, ακαδημαϊκές παρουσιάσεις και προβολές συνθέτουν το πυκνό πρόγραμμα του.
Το περιοδικό "Ιστορία της Τέχνης" με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του #7ου τεύχους του (καλοκαίρι 2018), σας προσκαλεί σε συζήτηση με τίτλο: Ιστορία της τέχνης και θεωρία της εικόνας. Συζητούν: Λία Γυιόκα, αναπληρώτρια καθηγήτρια ιστορίας και θεωρίας της τέχνης, ΑΠΘ και Νίκος Δασκαλοθανάσης, διευθυντής σύνταξης. Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, Κήπος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, ώρα 17:30.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 17/01/2019
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 17/01/2019
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών