Γρήγορη πρόσβαση
Ανακοινώσεις
Όλα τα νέα και οι ανακοινώσεις της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Προβολή:
Έτος:
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε να συνδέεστε στο JSTOR με τη χρήση των κωδικών της ακαδημαϊκής σας ταυτότητας (χωρίς VPN) ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: 1. Στην ιστοσελίδα του JSTOR κάνετε κλικ στο “Find my Institution” 2. Πληκτρολογείτε και επιλέγετε στη λίστα με τα Ιδρύματα το «Athens School of Fine Arts» 3. Με την επιλογή του ιδρύματος εμφανίζεται το” Login” δίπλα στο όνομα του Ιδρύματος 4.Πατώντας πάνω στο Login εμφανίζεται μια λίστα με τα ελληνικά πανεπιστήμια 5. Επιλέγετε ξανά την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών 6. Εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό της ακαδημαϊκής σας ταυτότητας. Με την ίδια περίπου διαδικασία, με τους κωδικούς της ακαδημαϊκής σας ταυτότητας έχετε επίσης πρόσβαση στην Emerald , ενώ σταδιακά θα προστίθενται και άλλοι εκδότες.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει ενεργοποιηθεί δοκιμαστική περίοδος χρήσης (trial) σε 6 επιπλέον συλλογές ηλεκτρονικών βιβλίων του εκδότη Springer για όλα τα μέλη του Συνδέσμου HEAL-Link. Η δοκιμαστική περίοδος πρόσβασης θα είναι ενεργή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018 και ο έλεγχος πρόσβασης, όπως και για τις υπόλοιπες πηγές του Συνδέσμου, γίνεται με αναγνώριση ΙΡ διευθύνσεων.Συνοπτικά, η δοκιμαστική περίοδος πρόσβασης (trial) αφορά στις παρακάτω συλλογές: History (685 τίτλοι ηλεκτρονικών βιβλίων) Literature, Cultural and Media Studies (1306 τίτλοι ηλεκτρονικών βιβλίων) Political Science and International Studies (1335 τίτλοι ηλεκτρονικών βιβλίων) Religion and Philosophy (834 τίτλοι ηλεκτρονικών βιβλίων) Social Sciences (1744 τίτλοι ηλεκτρονικών βιβλίων).
Έως την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου η Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί με ωράριο 8:30 - 15:00.
Σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία διαδανεισμού δε θα λειτουργεί από τις 9-13 Ιουλίου και από τις 30 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου.
Η Βιβλιοθήκη, όπως και όλες οι διοικητικές υπηρεσίες της ΑΣΚΤ, θα είναι κλειστή από τις 30 Ιουλίου - 17 Αυγούστου 2018. Από τις 02 Ιουλίου έως την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου θα ισχύει το θερινό ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης: Δευτέρα – Παρασκευή: 8.30 έως 15.00.
Σας ενημερώνουμε ότι το παζάρι δε θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/6/2018 λόγω εξαντλήσεως των διαθέσιμων βιβλίων.
Η Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών πραγματοποιεί παζάρι με βιβλία τέχνης και όχι μόνο! Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από παλαιά μέχρι σύγχρονα βιβλία τέχνης, καταλόγους εκθέσεων, περιοδικά τέχνης, κ.ά. Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Ιουνίου 2018. Ωράριο: Παρασκευή 12 π.μ. έως 7 μ.μ. Σάββατο 10 π.μ. έως 2 μ.μ.
Η Βιβλιοθήκη προτείνει τη δημιουργία μιας μικρής ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης Κήπου αξιοποιώντας το μικρό εγκαταλειμμένο ξύλινο κιόσκι στη μέση του κήπου. Τα βιβλία που θα τοποθετούνται στη «Βιβλιοθήκη του Κήπου» θα είναι βιβλία και περιοδικά που είναι στις αποθήκες της Βιβλιοθήκης γιατί είναι πολλαπλά. Τα βιβλία θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε εντός του κήπου και να τα επιστρέφετε πάλι στα ράφια της μικρής βιβλιοθήκης. Εναλλακτικά, θα μπορείτε να τα ανταλλάσετε με άλλα που θα φέρνετε, καθώς και να την εμπλουτίζετε με δικά σας βιβλία. Ζητούνται εθελοντές/τριες για την πρόχειρη επισκευή του . Εάν σας ενδιαφέρει και μπορείτε να βοηθήσετε επικοινωνήστε με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης και διαδώστε αυτό το μήνυμα και σε άλλους που μπορεί να ενδιαφέρονται… Προτείνεται μια δοκιμαστική λειτουργία και εάν υπάρχει θετική ανταπόκριση, χωρίς σοβαρές απώλειες και καταστροφές, η Βιβλιοθήκη θα συνεχίσει να λειτουργεί σε μόνιμη βάση. Εμπνευστήκαμε από το απόφθεγμα το Κικέρωνα: «Αν έχεις ένα κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται».
Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα εγκαινιάζει την έκθεση «Το βιβλίο και μία άλλη ιστορία», με έργα μαθητών του, την Παρασκευή 11 Μαΐου και ώρα 18:00, στη Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Η έκθεση περιλαμβάνει εικαστικά βιβλία των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα. Επίσης στη διάρκεια των εγκαινίων θα παρουσιαστεί δρώμενο με κουστούμια εμπνευσμένα από το Μπαουχάους. Διάρκεια έκθεσης: 11 Μαΐου -31 Μαΐου 2018. Ώρες λειτουργίας: 10:00-16:00. Επιπλέον στο χώρο της Παλιάς Βιβλιοθήκης θα παρουσιάσουμε την έκθεση με θέμα: « Από την Ιδέα στο Χώρο» με τρισδιάστατες κατασκευές των μαθητών/τριών μας. Διάρκεια έκθεσης: 11 Μαΐου -13 Μαΐου 2018. Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πειραιώς 256.
Σας ενημερώνουμε ότι στον ημιόροφο της Βιβλιοθήκης υπάρχει αίθουσα σεμιναρίων και προβολών. Η αίθουσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους φοιτητές για ομαδική μελέτη ή θέαση οπτικοακουστικού υλικού ( 5 άτομα και πάνω). Όποια/ος θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή την αίθουσα πρέπει να κάνει κράτηση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης της Βιβλιοθήκης ή να στείλει e-mail στο: audiovisualasfa@gmail.com. Απαραίτητα στοιχεία για την κράτηση είναι: ονοματεπώνυμο, αριθμός μητρώου (για φοιτητές/τριες), κινητό τηλέφωνο, ώρα κράτησης (π.χ. από 11:00- 13:00) και σύνολο ατόμων. Το διδακτικό προσωπικό μπορεί να κάνει χρήση της αίθουσας και όταν η Βιβλιοθήκη είναι κλειστή. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι πλέον μπορείτε να χρησιμοποιείτε για μελέτη και το χώρο ανάγνωσης του 2ου ορόφου.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 18/01/2019
Λήξη: 18/01/2019
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 18/01/2019
Λήξη: 18/01/2019
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών