Γρήγορη πρόσβαση
Ανακοινώσεις
Όλα τα νέα και οι ανακοινώσεις της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Προβολή:
Έτος:
Η Βιβλιοθήκη προτείνει τη δημιουργία μιας μικρής ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης Κήπου αξιοποιώντας το μικρό εγκαταλειμμένο ξύλινο κιόσκι στη μέση του κήπου. Τα βιβλία που θα τοποθετούνται στη «Βιβλιοθήκη του Κήπου» θα είναι βιβλία και περιοδικά που είναι στις αποθήκες της Βιβλιοθήκης γιατί είναι πολλαπλά. Τα βιβλία θα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε εντός του κήπου και να τα επιστρέφετε πάλι στα ράφια της μικρής βιβλιοθήκης. Εναλλακτικά, θα μπορείτε να τα ανταλλάσετε με άλλα που θα φέρνετε, καθώς και να την εμπλουτίζετε με δικά σας βιβλία. Ζητούνται εθελοντές/τριες για την πρόχειρη επισκευή του . Εάν σας ενδιαφέρει και μπορείτε να βοηθήσετε επικοινωνήστε με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης και διαδώστε αυτό το μήνυμα και σε άλλους που μπορεί να ενδιαφέρονται… Προτείνεται μια δοκιμαστική λειτουργία και εάν υπάρχει θετική ανταπόκριση, χωρίς σοβαρές απώλειες και καταστροφές, η Βιβλιοθήκη θα συνεχίσει να λειτουργεί σε μόνιμη βάση. Εμπνευστήκαμε από το απόφθεγμα το Κικέρωνα: «Αν έχεις ένα κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται».
Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα εγκαινιάζει την έκθεση «Το βιβλίο και μία άλλη ιστορία», με έργα μαθητών του, την Παρασκευή 11 Μαΐου και ώρα 18:00, στη Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Η έκθεση περιλαμβάνει εικαστικά βιβλία των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα. Επίσης στη διάρκεια των εγκαινίων θα παρουσιαστεί δρώμενο με κουστούμια εμπνευσμένα από το Μπαουχάους. Διάρκεια έκθεσης: 11 Μαΐου -31 Μαΐου 2018. Ώρες λειτουργίας: 10:00-16:00. Επιπλέον στο χώρο της Παλιάς Βιβλιοθήκης θα παρουσιάσουμε την έκθεση με θέμα: « Από την Ιδέα στο Χώρο» με τρισδιάστατες κατασκευές των μαθητών/τριών μας. Διάρκεια έκθεσης: 11 Μαΐου -13 Μαΐου 2018. Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πειραιώς 256.
Σας ενημερώνουμε ότι στον ημιόροφο της Βιβλιοθήκης υπάρχει αίθουσα σεμιναρίων και προβολών. Η αίθουσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους φοιτητές για ομαδική μελέτη ή θέαση οπτικοακουστικού υλικού ( 5 άτομα και πάνω). Όποια/ος θέλει να χρησιμοποιήσει αυτή την αίθουσα πρέπει να κάνει κράτηση στο Γραφείο Εξυπηρέτησης της Βιβλιοθήκης ή να στείλει e-mail στο: audiovisualasfa@gmail.com. Απαραίτητα στοιχεία για την κράτηση είναι: ονοματεπώνυμο, αριθμός μητρώου (για φοιτητές/τριες), κινητό τηλέφωνο, ώρα κράτησης (π.χ. από 11:00- 13:00) και σύνολο ατόμων. Το διδακτικό προσωπικό μπορεί να κάνει χρήση της αίθουσας και όταν η Βιβλιοθήκη είναι κλειστή. Επίσης σας ενημερώνουμε ότι πλέον μπορείτε να χρησιμοποιείτε για μελέτη και το χώρο ανάγνωσης του 2ου ορόφου.
Η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή: Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη & Μ. Τετάρτη (2, 3 & 4 Απριλίου 2018) καθώς και Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή μετά το Πάσχα (11, 12 & 13 Απριλίου 2018) με ωράριο λειτουργίας: 8.30 π.μ. - 15.00 μ.μ. Η υπηρεσία του διαδανεισμού δε θα λειτουργεί από 30//03/18 έως 16/04/18. Σας ευχόμαστε καλές γιορτές.
Η Βιβλιοθήκη εξασφάλισε δοκιμαστική περίοδο πρόσβασης ενός μήνα (19/03/18 - 18/04/2018) στη βιβλιογραφική βάση ARTbibliographies Modern. Η ΑRTbibliographies Modern είναι η μόνη εξειδικευμένη βιβλιογραφική βάση για την έρευνα της σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης και χρησιμοποιείται από σπουδαστές και ερευνητές σε όλο τον κόσμο για να εντοπίσουν βιβλιογραφία σχετική με την την μοντέρνα τέχνη. Περιέχει περιλήψεις άρθρων από περιοδικά τέχνης, βιβλία, καταλόγους εκθέσεων και διδακτορικών διατριβών. Για πρόσβαση ανοίξτε το συνοδευτικό PDF και ακολουθήστε το σύνδεσμο.
Μέσω της Ενιαίας μηχανής αναζήτησης ηλεκτρικών πηγών του HEAL-Link μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στα ηλεκτρονικά περιοδικά (τρέχοντα και παλαιοτέρων ετών) σε επίπεδο άρθρου, καθώς και στα ηλεκτρονικά βιβλία. Ταυτόχρονα, εάν επιλέξετε σύνθετη αναζήτηση έχετε την δυνατότητα περιορισμού των αποτελεσμάτων μέσω πολλαπλών φίλτρων μεταδεδομένων. Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση γίνεται μέσω της IP διεύθυνσης του ιδρύματος (απαιτείται VPN για απομακρυσμένη πρόσβαση).
Ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Πάνος Χαραλάμπους σας προσκαλεί στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 12:00 στο αμφιθέατρο De Chirico στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης. Θα προβληθεί βίντεο 15 λεπτών και θα ακολουθήσει ομιλία με τίτλο: Η "αεικινησία" του ελληνικού μοντερνισμού.
Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/asktlibrary/
Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου οι διοικητικές υπηρεσίες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών δε θα λειτουργήσουν και δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις εγκαταστάσεις της οδού Πειραιώς 256. Από την Πρυτανεία.
Παρακολουθήστε το JSTOR Tutorial Video για πιο αποτελεσματικές αναζητήσεις στο JSTOR.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 19/10/2018
Λήξη: 19/10/2018
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 11/10/2018
Λήξη: 11/10/2018
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 01/10/2018
Λήξη: 01/10/2018
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών