Γρήγορη πρόσβαση
Ανακοινώσεις
Όλα τα νέα και οι ανακοινώσεις της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Προβολή:
Έτος:
Τα «Κείμενα» είναι μία εβδομαδιαία εκπομπή προβολής ταινιών υπό την επιμέλεια της Hila Peleg και του Βασίλη Μπούρικα, την οποία παρουσιάζει η Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (ΕΡΤ) και οργανώνει η documenta 14. Το πρόγραμμα της εκπομπής «Κείμενα» επικεντρώνεται στα πεδία του πειραματικού ντοκιμαντέρ και της μυθοπλασίας, παρουσιάζοντας ταινίες οι οποίες, με την προσέγγιση και τη θεματολογία τους, αγγίζουν κοινωνικούς, πολιτικούς και ποιητικούς προβληματισμούς, ενώ η θεωρητική σκευή και οι θέσεις τους συνομιλούν με το ευρύτερο επιμελητικό όραμα της documenta 14. Δείτε το πρόγραμμα Ιουλίου .
Το Pharos είναι μια διεθνής κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν προς το παρόν 14 σημαντικά ευρωπαϊκά και αμερικανικά φωτογραφικά αρχεία. Προσφέρει στους ερευνητές μια κοινή πλατφόρμα αναζήτησης και πρόσβαση στα ψηφιοποιημένα έργα και την τεκμηρίωσή τους. Υποστηρίζει εικονική αναζήτηση (visual search), ο χρήστης ανεβάζει μια φωτογραφία και βρίσκει σχετικά έργα. Pharos image database
Το ΕΚΤ είναι εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο OPERAS, που έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο μιας ενιαίας υποδομής για την ενίσχυση της επιστημονικής επικοινωνίας. Στο πλαίσιο του έργου, διεξάγεται μια έρευνα για την αποτύπωση των αναγκών και των αντιλήψεων σχετικά με την ανοικτή πρόσβαση, με έμφαση στις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες και προσαρμοσμένα ερωτηματολόγια για βιβλιοθήκες, εκδότες, ερευνητές και χρηματοδότες έρευνας αλλά και για το ευρύ κοινό.
Το Μουσείο Guggenheim διαθέτει δωρεάν πάνω από 200 βιβλία των εκδόσεων του για τη μοντέρνα τέχνη. Η συλλογή περιλαμβάνει καταλόγους αναδρομικών εκθέσεων καλλιτεχνών όπως Paul Klee, Robert Rauschenberg, Max Ernst, Francis Bacon, και Mark Rothko. Επίσης μπορείτε να βρείτε βιβλία για την ιστορία της τέχνης όπως: Picasso and the War Years and Expressionism, a German intuition, την πρώτη αγγλική μετάφραση του Kandinsky's On the spiritual in art, Chinese art in the 20th century. Μπορείτε να τα διαβάσετε online, ή να τα κατεβάσετε σε PDF ή ePub formats από το Internet Archive
Η Βιβλιοθήκη Επιστήμης, Τεχνολογίας και Πολιτισμού του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης ( ΕΚΤ ), εξυπηρετώντας το σύνολο της επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας της χώρας, παρέχει ορισμένες από τις σημαντικότερες υπηρεσίες ηλεκτρονικής επιστημονικής πληροφόρησης στην Ελλάδα. Παρέχεται πρόσβαση, μεταξύ άλλων, στη βιβλιογραφική βάση: Arts & Humanities Citation Index (που ευρετηριάζει περισσότερα από 1.300 περιοδικά Τέχνης και Ανθρωπιστικών Επιστημών) και στη βάση δεδομένων Thesaurus Linguae Graecae (TLG) που περιλαμβάνει κείμενα που σώζονται από την περίοδο του Ομήρου (8ος αιώνας π.Χ.) μέχρι και το 600 μ.Χ. Η βάση περιέχει επίσης και ένα μεγάλο αριθμό κειμένων, σχολιαστών της περιόδου μεταξύ 600 και 1453 μ.Χ., καθώς και ιστοριογραφικά και λεξικογραφικά αποσπάσματα.Οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις παραπάνω συνδρομητικές βάσεις δεδομένων μέσα από τον χώρο της Βιβλιοθήκης του ΕΚΤ, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
Η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή: Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη, Μ. Τετάρτη (10, 11, & 12 Απριλίου 2017), και Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή του Πάσχα (19, 20 & 21 Απριλίου 2017).
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιεί ομιλία του κ. Ι. Καρατζόγλου την Παρασκευή 24 Μαρτίου, στις 12:00 μ. στην αίθουσα Ντε Κίρικο. Λόγω της συμμετοχής της ακαδημαϊκής κοινότητας στον εορτασμό, μετά τις 12:00 μ. δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και δεν θα λειτουργήσει η Βιβλιοθήκη. Από την Πρυτανεία.
Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου δεν θα λειτουργήσουν οι διοικητικές υπηρεσίες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις εγκαταστάσεις της οδού Πειραιώς 256. Από την Πρυτανεία.
Οι Πρυτανικές Αρχές εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Ομότιμου Καθηγητή Α.Σ.Κ.Τ. Δημήτρη Μυταρά και του Επίτιμου Καθηγητή Α.Σ.Κ.Τ. Γιάννη Κουνέλλη, δύο μεγάλων Δασκάλων, κορυφαίων εικαστικών και αγαπημένων συναδέλφων.  Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Δ. Μυταρά, Χαρίκλεια και τον γιο του Αριστείδη, καθώς και στους οικείους του Γ. Κουνέλλη. Η κηδεία του Δ. Μυταρά  θα γίνει τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Λόγω πένθους η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών θα είναι κλειστή τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.
Η συλλογή περιλαμβάνει περισσότερα από 20.000 τεκμήρια και περιέχει τα προσωπικά έγγραφα του Sigmund Freud (1856-1939) του ιδρυτή της ψυχανάλυσης. Ψηφιοποιήθηκε και είναι διαθέσιμη online από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 24/11/2017
Λήξη: 24/11/2017
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 21/11/2017
Λήξη: 21/11/2017
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 21/11/2017
Λήξη: 21/11/2017
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών