Γρήγορη πρόσβαση
Ανακοινώσεις
Όλα τα νέα και οι ανακοινώσεις της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Προβολή:
Έτος:
Ενημερώνουμε το αναγνωστικό κοινό ότι από Πέμπτη 10/09/2020 η βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ επανέρχεται στην πλήρη λειτουργία της. Οι επισκέπτες οφείλουν να σεβαστούν τις απαραίτητες υγειονομικές προφυλάξεις και τις κυβερνητικές οδηγίες (ΚΥΑ 3707/04-09-20), που επιβάλλουν: α) υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας εντός των χώρων της βιβλιοθήκης, β) τακτική χρήση απολυμαντικού διαλύματος γ) τήρηση ελάχιστης απόστασης στο 1,5μ. μεταξύ των παρευρισκομένων δ) άμεση ενημέρωση του προσωπικού, σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει συμπτώματα ε) χρήση μόνο των προβλεπόμενων καθισμάτων. Επίσης, συστήνεται στους επισκέπτες να φέρουν μαζί τους αλκοολούχο διάλυμα για την απολύμανση των χεριών τους (άρθρο 13, παρ. 1). Σε περίπτωση ταυτόχρονης προσέλευσης πολλών επισκεπτών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την αποφυγή συγχρωτισμού. Τα μέτρα θα τηρηθούν αυστηρά.
Η Βιβλιοθήκη όπως και όλες οι Διοικητικές Υπηρεσίες της ΑΣΚΤ θα παραμείνουν κλειστές από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 έως και την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020. Σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία διαδανεισμού δε θα λειτουργεί από 27 Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου 2020. Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!
Από την Τρίτη 2 Ιουνίου η Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8:30 -16:00 ΜΟΝΟ κατόπιν τηλ. ραντεβού (2104801204) για τις εξής υπηρεσίες: 1. Δανεισμός και επιστροφή υλικού 2. Επιστροφές συγγραμμάτων «Ευδόξου» 3. Καταθέσεις πτυχιακών/μεταπτυχιακών/διδακτορικών διατριβών. 4. Εξυπηρέτηση με ηλεκτρονικά μέσα, αιτημάτων και υπηρεσιών που μπορούν να διεκπεραιωθούν απομακρυσμένα (Διαδανεισμό άρθρων, υποστήριξη πρόσβασης στις ηλεκτρονικές πηγές, έκδοση βεβαιώσεων μη οφειλής υλικού κ.ά.). Η παραμονή των χρηστών/ριών δε θα επιτρέπεται στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Οι χρήστες/τριες αφού εντοπίσουν το υλικό που τους ενδιαφέρει στο Κατάλογο της Βιβλιοθήκης θα στέλνουν λίστα με το υλικό που επιθυμούν να δανειστούν στο daneismos@asfa.gr.Θα προσέρχονται στη Βιβλιοθήκη να παραλάβουν το υλικό, μόνο όταν λάβουν μήνυμα ότι το υλικό είναι έτοιμο για παράδοση. Για την επιστροφή υλικού δε απαιτείται ραντεβού. Το υλικό που επιστρέφεται θα κρατείται σε ειδικό χώρο για 72 ώρες και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο πάλι για δανεισμό. Αναστέλλεται η είσπραξη προστίμου για εκπρόθεσμους δανεισμούς. Οι χρήστες/ριες που βρίσκονται εκτός Αθηνών ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, παρακαλούνται να ανανεώσουν το υλικό που έχουν δανειστεί. Όσοι/ες υποχρεούνται να επιστρέψουν συγγράμματα «Ευδόξου» μπορούν να τα επιστρέφουν στη Βιβλιοθήκη καθημερινά από τις 8:30 -16:00 κατόπιν τηλ. ραντεβού στο 2104801208.
H Βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή για το κοινό έως ότου υπάρξει νεότερη ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας. Παρακαλούμε αγνοείστε τις αυτοματοποιημένες υπενθυμίσεις που λαμβάνετε σχετικά με την επιστροφή των βιβλίων. Δεν θα υπάρξει χρέωση για το διάστημα που η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή. Τα βιβλία θα επιστραφούν όταν λειτουργήσει ξανά η Βιβλιοθήκη.
Η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 θα πραγματοποιηθεί με κατ΄ οίκον παράδοση στους δικαιούχους φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με ευθύνη των εκδοτικών οίκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών. Η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων για την επιλογή διδακτικών συγγραμμάτων από τους δικαιούχους φοιτητές θα ξεκινήσει την Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στις 26 Απριλίου 2020. Η Βιβλιοθήκη δε θα κάνει διανομή συγγραμμάτων αυτό το εξάμηνο λόγω αναστολής της λειτουργίας της. Οι επιστροφές των συγγραμμάτων του Ευδόξου, θα πραγματοποιηθούν όταν αρχίσει πάλι η λειτουργία της Βιβλιοθήκης.
Έπειτα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την προστασία από τον κορωνοϊό, η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας. Παρακαλούμε αγνοείστε τις αυτοματοποιημένες υπενθυμίσεις που λαμβάνετε σχετικά με την επιστροφή των βιβλίων. Δεν θα υπάρξει χρέωση ή αύξηση των ήδη υπαρχόντων προστίμων για το διάστημα που η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή. Τα βιβλία από δανεισμό και διαδανεισμό θα επιστραφούν όταν λειτουργήσει ξανά η Βιβλιοθήκη.
Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 η Βιβλιοθήκη θα κλείσει στις 12:30 λόγω συμμετοχής του προσωπικού της σε εκπαιδευτικό σεμινάριο.
Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 οι διοικητικές υπηρεσίες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών δε θα λειτουργήσουν και δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις εγκαταστάσεις της οδού Πειραιώς 256. Από την Πρυτανεία.
Η ακαδημαϊκή κοινότητα της ΑΣΚΤ έχει πλέον πρόσβαση σε μια νέα βάση δεδομένων. H Arts & Humanities Database είναι μια βάση που προσφέρει βιβλιογραφικές πληροφορίες αλλά και πλήρες κείμενο (μερικώς) σε εκατοντάδες τίτλους περιοδικών τέχνης και ανθρωπιστικών σπουδών. Καλύπτει τις παρακάτω θεματικές κατηγορίες: ιστορία τέχνης, μοντέρνα τέχνη, αρχιτεκτονική, ντιζάιν, λογοτεχνία, μουσική, πολιτισμικές σπουδές, κοινωνιολογία, εθνολογία, ιστορία κ.ά. Επίσης, οι φοιτητές/τριες του εικαστικού τμήματος μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εικόνες και πληροφορίες για σύγχρονες εικαστικές πρακτικές. Χρονολογική κάλυψη από το 1970 μέχρι σήμερα.
Η AMELib http://www.amelib.gr/είναι μια βιβλιοθήκη που παρέχει προσβάσιμα βιβλία σε όλους τους δικαιούχους εντυπο-ανάπηρους χρήστες. Στο συλλογικό διαδικτυακό δημόσιο κατάλογο της AMELIB τα εντυποανάπηρα άτομα των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών της χώρας μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ψηφιακή προσβάσιμη μορφή σε συγγράμματα της ανώτατης εκπαίδευσης. Ρωτήστε το προσωπικό της Βιβλιοθήκης να σας ενημερώσει.
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 21/10/2020
Λήξη: 21/10/2020
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 19/05/2020
Λήξη: 19/05/2020
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών