Γρήγορη πρόσβαση
Πολιτιστική επικαιρότητα
Ειδήσεις από τον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού.
Έτος:
 
1 από 33 Επόμενο >
Το Annex M, παρουσιάζει μια εκθεσιακή τριλογία με τίτλο: Η Άγραφη Βιβλιοθήκη γύρω από το θέμα Βιβλία/Αναγνώστες/Συγγραφείς που πραγματοποιείται κατά την περίοδο της διοργάνωσης Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018. Με πυρήνα το θεματικό αυτό τρίπτυχο οι 3 εκθέσεις επιχειρούν να αναδείξουν δίκτυα πολλαπλών σχέσεων και διασυνδέσεων, που ανιχνεύονται στη διατομή του βιβλίου/κειμένου με το σώμα, προφορικότητας και κειμενικότητας, του προσωπικού με τον δημόσιο χώρο. Οι εκθέσεις θα πλαισιώνονται από πρόγραμμα προβολών, αναγνώσεις, συζητήσεις με καλλιτέχνες και θεωρητικούς στο πλαίσιο του Megaron Plus, εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις για το κοινό. Επιμέλεια: Άννα Καφέτση.
Η έκθεση αποτελεί διεύρυνση της κύριας έκθεσης του καλλιτέχνη Flora Filopappou: ένα ταξίδι από την πόλη των βράχων στον κήπο που παρουσιάζεται στο Μέγαρο Εϋνάρδου και δημιουργεί μια γέφυρα μεταξύ του πραγματικού τόπου της έρευνας (λόφος Φιλοπάππου) και του εκθεσιακού χώρου του ΜΙΕΤ. Ο θεατής, για να δει την έκθεση, μπορεί να περιδιαβεί ο ίδιος στο λόφο, να περπατήσει στα μονοπάτια του Πικιώνη έως το μνημείο, αλλά και να δει το εικαστικό υλικό της έρευνας που προέκυψε και εκτίθεται στο Μέγαρο Εϋνάρδου μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου, καθώς οι δύο εκθέσεις θα λειτουργούν πλέον παράλληλα. Στη συνέχεια η έκθεση Flora Filopappou: ένα ταξίδι από την πόλη των βράχων στον κήπο – In situ / Επί τόπου αυτονομείται, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, ενεργοποιώντας το Αναπαυτήριο Πικιώνη σε σχέση με το τοπίο του λόφου. Η έκθεση αποτελείται από σχέδια, εγκαταστάσεις και αρχειακό υλικό που τεκμηριώνει τις αλλαγές του τοπίου στο λόφο. Η επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης είναι της Φαίης Ζήκα. Διάρκεια έκθεσης: 13 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2018 Ώρες λειτουργίας: 10 πμ. – 8 μμ.
Ο Οργανισμός ΝΕΟΝ παρουσιάζει τον Αμερικανό καλλιτέχνη Paul Chan σε μια πολυδιάστατη έκθεση, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η έκθεση Odysseus and the Bathers παρουσιάζει νέες παραγωγές αλλά και πρόσφατα έργα του καλλιτέχνη, τα οποία ο ίδιος αποκαλεί «breathers» και «bathers». Το κάθε έργο αποτελείται από ένα υφασμάτινο «σώμα» σχεδιασμένο από τον Chan και προσαρμοσμένο σε τροποποιημένους ανεμιστήρες. Πρόκειται για κινούμενα έργα γλυπτικής τέχνης που λειτουργούν ως τρισδιάστατες κινούμενες εικόνες οι οποίες «χορογραφούνται» από τον Chan με σκοπό να δημιουργήσουν διαφορετικές μορφές κίνησης. 05/07/2018 έως 14/10/2018.
Στο πλαίσιο των Aνοιχτών Συλλογών από τη διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, από τις 2 έως τις 15 Ιουλίου το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη παρουσιάζει την έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης: εικονογραφήσεις βιβλίων και τυπογραφία». Ο Γιάννης Τσαρούχης είχε φιλοτεχνήσει εξώφυλλα βιβλίων, προμετωπίδες, αφίσες και εξώφυλλα προγραμμάτων θεάτρου, εικονογραφήσεις συλλογών πολλών ποιητών όπως ο Ελύτης, ο Σεφέρης, ο Ρίτσος, ο Καβάφης, κ.α. Εκτός αυτού, έκανε την επιμέλεια των ημερολογίων της Ιονικής και Εμπορικής Τράπεζας.
To Mykonos Art Festival κάλεσε τον Κώστα Τσόκλη να δημιουργήσει ένα έργο και να το εκθέσει μέσα στα τέσσερα εργαστήρια του Σταθμού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Μυκόνου, τα οποία ο καλλιτέχνης θα μετατρέψει με μέσα τεχνητά, σύγχρονα και φευγαλέα στα τέσσερα στοιχεία της Φύσης. Φωτιά, Νερό, Γη και Αέρα. Έργα καμωμένα in situ τα οποία θα εκπνεύσουν για πάντα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, με το τέλος της έκθεσης. Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών - Σταθμός Μυκόνου. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μουσείου Κώστα Τσόκλη.
Στον Πολυχώρο του ξενοδοχείου Aneroussa, στο Μπατσί της Άνδρου, παρουσιάζεται η νέα δουλειά της Δάφνης Αγγελίδου με έργα ζωγραφικής, ακρυλικά σε καμβά, 9 ψηφιδωτά και ψηφιακές λιθογραφίες. Από: 29/06/2018 Εως: 10/09/2018
Στη φετινή έκθεση συµµετέχουν 53 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Νέος χώρος διεξαγωγής της 23ης Art Athina είναι το έντονα συνδεδεµένο µε τον Πολιτισµό Ωδείο Αθηνών, τόσο διότι αποτελεί την έδρα του αρχαιότερου µουσικοθεατρικού εκπαιδευτικού ιδρύµατος της νεώτερης Ελλάδας, όσο κι επειδή στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, δράσεις του Οργανισµού Πολιτισµού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς εκθεσιακούς χώρους της documenta14. 21-24 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών.
Το TRII σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης του Τρ. Πατρασκίδη: «Εν δε φάει και όλεσσον» την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 και ώρα 19.00 με επιμέλεια Δάφνης Στεφανίδου. Στα εγκαίνια θα προλογίσει ο Μάνος Στεφανίδης. Διάρκεια: 14 - 30 Ιουνίου 2018.
Ο διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου Δρ Γ. Κακαβάς και η Καθηγήτρια της ΑΣΚΤ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στα εγκαίνια της έκθεσης "Αφροδίτη Λίτη: γλαύκες και αθηναϊκή δημοκρατία. Από την αρχαία νομισματική στη σύγχρονη γλυπτική" που θα πραγματοποιηθούν στο Νομισματικό Μουσείο την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:30. Διάρκεια έκθεσης: 07/06/2018 - 06/09/2018.
Η έκθεση Beat. From portraits to selfies έχει την τιμή να παρουσιάσει τους καλλιτέχνες Michael Bowen, Arthur Richer, Casey Van Duren καθώς και έναν άγνωστο καλλιτέχνη πλάι σε έργα που δημιουργήθηκαν από δεκαπέντε (15) φοιτητές του Α’ και Ε’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) για τη συγκεκριμένη έκθεση. Παλαιά Βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ, 7-21 Ιουνίου 2018.
 
1 από 33 Επόμενο >
Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 11/09/2018
Λήξη: 11/09/2018
Είδος εγγράφου: Εκδηλώσεις
Ημερομηνία: 10/09/2018
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών