Γρήγορη πρόσβαση
Εκδηλώσεις
Όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε να περιορίσετε την προβολή μόνο σε συγκεκριμένους τύπους εκδηλώσεων αλλά και να ανατρέξετε στις εκδηλώσεις προηγούμενων ετών.
Προβολή:
Έτος:
 
1 από 21 Επόμενο >
Ο Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος, κος Κωνσταντίνος Κανταρτζής, PhD, με την ευγενική υποστήριξη του Τμήματος Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: Η Τέχνη της Πρόληψης και η Πρόληψη στην Τέχνη. Θα συζητηθούν θέματα πρόληψης, όπως ο εμβολιασμός, η προφύλαξη από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, η αντηλιακή προστασία. Θα διερευνηθεί, επίσης, ο ρόλος της τέχνης και της εκπαίδευσης στον τομέα της πρόληψης. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στις 14:00 στο Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης της Α.Σ.Κ.Τ.. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Το Δίκτυο «Ακούγοντας Φωνές» (Hearing Voices Network) είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που δημιουργήθηκε από και για ανθρώπους που ακούνε φωνές ή έχουν παρόμοιες ασυνήθιστες εμπειρίες, καθώς και από φίλους, συγγενείς και εργαζόμενους που θέλουν να εκφράζουν έμπρακτα τις έντονες ενστάσεις τους για τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα ψυχικής υγείας. Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, 11 και 12 Μαΐου 2018 .
Ανοιχτό εργαστήριο διάρκειας 2 ημερών. Με τη συμμετοχή σπουδαστών του σεμιναρίου Ερευνητικής Μεθοδολογίας, με την επίβλεψη της Χριστίνας Σγουρομύτη (ΑΣΚΤ), καθώς και του σεμιναρίου Ways of doing, modes of acting, το οποίο διευθύνει η Βανέσσα Θεοδωροπούλου στη Σχολή Καλών Τεχνών της Angers (Ecole supérieure d’art et design TALM-Angers, Γαλλία). Προσκεκλημένη καλλιτέχνης: Myriam Lefkowitz. Σάββατο 12 Μαίου 14:00 - 18:00. Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (ΚΣΤΘ), Αποθήκη Β1 (Λιμάνι Θεσσαλονίκης)
Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, το Nostos Tanztheatr και το TWIXTlab σας προσκαλούν την Τετάρτη 9 Μαΐου, στις 13:00 στην Παλαιά Βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256) σε εκδήλωση με θέμα "Το Σώμα ως πολεμικός στόχος". Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος, "Άνθρωποι εν κινήσει" (Διδάσκουσ Άντα Διάλλα, Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ).
Η τέχνη οφείλει να είναι προσβάσιμη για όλους, να ενώνει, να ανοίγει νέους κόσμους και να καταρρίπτει στερεότυπα. Το Κύμα απαντά στην ανάγκη των περιθωριοποιημένων κοινωνικών ομάδων για έκφραση και συμμετοχή. Με όχημα τον σύγχρονο χορό και το χοροθέατρο στοχεύει να δημιουργήσει νέα πρότυπα σχετικά με την αναπηρία δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες συμμετοχής και εκπαίδευσης.
Με τη ομιλία «Επανάσταση τώρα» της αμερικανίδας Susan Buck-Morss, καθηγήτριας Πολιτικής Φιλοσοφίας και Κοινωνικής Θεωρίας στο Graduate Center της Νέας Υόρκης και ομότιμης καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Cornell, συνεχίζεται την Πέμπτη 26 Απριλίου στις 7 μ.μ.ο κύκλος διαλέξεων «Θεωρία στο Μέγαρο: φιλοσοφία, κριτική, ιστορία» του Μegaron Plus. Επιμέλεια κύκλου: Κώστας Δουζίνας καθηγητής και ιδρυτής του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών του Κολεγίου Μπέρκμπεκ. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30. Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά.
20 Εικαστικοί και 11 Θεωρητικοί φοιτητές των μεταπτυχιακών τμημάτων της Σχολής παρουσιάζουν: OPENSTUDIOS 2018. Φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Εικαστικών Τεχνών, αλλά για πρώτη φορά σε συνεργασία με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, ανοίγουν για τρεις ημέρες την πόρτα του εργαστηρίου τους στο κοινό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των φοιτητών, για μια από κοινού σύμπραξη των δύο μεταπτυχιακών τμημάτων της Σχολής, η οποία έχει σκοπό να δημιουργήσει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ της καλλιτεχνικής διεργασίας και της επιμελητικής πρακτικής. Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνώn, Διάρκεια: 3-5 Μαΐου 2018, Εγκαίνια: 03 Μαΐου, 18:00 - 22:00. Ώρες λειτουργίας: 04/05 Μαΐου: 12:00 - 20:00.
Ο Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ σας προσκαλεί στην επιστημονική ημερίδα Thomas Puttfarken II Ιδιωτικά Παρεκκλήσια στην ιταλική Αναγέννηση: καλλιτέχνες, πάτρωνες, εικονογραφία. Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018, 9:30 - 14:00, Κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Αμφιθέατρο "Ιωάννης Δρακόπουλος" (Πανεπιστημίου 30)
Ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Παναγιώτης Χαραλάμπους σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του Επίτιμου Καθηγητή και δωρητή της Α.Σ.Κ.Τ. Χρήστου Ιωακειμίδη την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 στις 7:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Α.Σ.Κ.Τ., Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Πρύτανης της Α.Σ.Κ.Τ. κ. Παναγιώτης Χαραλάμπους και ο κ. Αλέξης Ιωακειμίδης, Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου του Κάσσελ. Θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Νίκου Δασκαλοθανάση, Καθηγητή της Α.Σ.Κ.Τ. και προβολή βίντεο με τίτλο "Ο Χρήστος Ιωακειμίδης για τον Χρήστο Ιωακειμίδη" με αποσπάσματα από βιντεοσκοπημένες αφηγήσεις του ίδιου για την ζωή και το έργο του.
Το UbuWeb, ένα οπτικοακουστικό αρχείο στο Web, το οποίο ίδρυσε ο Kenneth Goldsmith το 1996, προτείνει ένα διαφορετικό είδος ιστορίας της τέχνης. Παρέχει δωρεάν και απεριόριστη πρόσβαση σε μια αξιοσημείωτη, ιδιοσυγκρασιακή συλλογή ταινιών και video art, κριτικών κειμένων και δοκιμίων, ηχητικής ποίησης και sound art, μεταξύ πολλών άλλων αταξινόμητων κλάδων της αβανγκάρντ.
 
1 από 21 Επόμενο >
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών