Γρήγορη πρόσβαση
Performing Utopia: Γιορτάζοντας 500 Χρόνια Ριζοσπαστικής Σκέψης
25/05/2016
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σας προσκαλεί για δεύτερη χρονιά στο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών και περφόρμανς ΑSFA BBQ, που θα διεξαχθεί στο κτίριο της οδού Πειραιώς, από την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 έως και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από 9 χώρες. Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα από performances, προβολές, sοund και video installations, διαλέξεις και εργαστήρια με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό.

Η θεματική του ΑSFA BBQ για το 2016, αναφέρεται στο κλασικό βιβλίο του Thomas More, Ουτοπία, που συμπληρώνει 500 χρόνια από την έκδοσή του και συνδέεται με μια σειρά από εκδηλώσεις στον κόσμο που γιορτάζουν αυτή την πολύ σημαντική επέτειο για την μοντέρνα κουλτούρα.

Η Ουτοπία (Of a republic's best state and of the new island Utopia) του More, γραμμένη το 1516, εισήγαγε μια νέα μεθοδολογία στην πολιτική ανάλυση ενώ έχει χρησιμοποιηθεί ευρύτατα και στην καλλιτεχνική δημιουργία. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το πλαίσιο για μια κριτική χρήση της έννοιας της ουτοπίας αναφερόμενοι στα σύγχρονα κοινωνικά και καλλιτεχνικά κινήματα, ειδικά σε αυτά που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας και ειδικότερα μετά την κατάρρευση του 2010. Πιστεύουμε ότι η αναγκαιότητα του να σκεφτόμαστε και να δημιουργούμε συλλογικά, όπως ο More την οραματίστηκε πριν από 500 χρόνια, γίνεται ακόμα επίκαιρη στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης απορρύθμισης των κοινωνικών και πολιτικών θεσμών.

Η οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ θα παρουσιάσει συνολικά το πρόγραμμα και τη θεματική την Παρασκευή 27 Μαΐου στις οκτώ (20:00) το απόγευμα, ενώ αμέσως μετά η ομάδα The Girls θα εγκαινιάσει το φεστιβάλ με την performance Τουρτοπία.

Το Σάββατο 28 Μαΐου έχουμε προγραμματίσει μια σειρά από προβολές και sοund installations στο Σινεμά της Σχολής.

Την Κυριακή 29 Μαΐου στις επτά (19:00) το απόγευμα η Ευαγγελία Μπασδέκη θα παρουσιάσει στον Κήπο της Σχολής την performance Βυσσινόδεντρο, ενώ στις εννέα (21:00) θα ακολουθήσουν οι Wild Torus από την Νέα Υόρκη, οι οποίοι θα παρουσιάσουν στο Θέατρο της Σχολής το Digital Spirituality; Wild Torus and the New Underground.

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου θα γίνει η παρουσίαση του εγχειρήματος καλλιτεχνικής έρευνας πάνω στην οικονομική ανάλυση Skills of Economy, από το Φιλανδό επιμελητή Jussi Koitela, ενώ θα ξεκινήσουν και τα εργαστήρια Wild Torus Art Kult Initiation (30.5 με 2.6) και Utopic Interventions (1.6 με 3.6) από τους Wild Torus και τους Εσθονούς καλλιτέχνες Non Grata. Τα δύο εργαστήρια θα ολοκληρωθούν με performances ανοιχτές στο κοινό στις 2 και 3 Ιουνίου αντίστοιχα.

Αλλά highlights του φεστιβάλ είναι η συλλογική performance Ποίηση στην Εποχή της Εκποίησης (Τετάρτη 1 Ιουνίου στις 20:00 στο Θέατρο της Σχολής), το πρόγραμμα Video Installations, Souvenirs From που επιμελήθηκε η Εύα Βασλαματζή (την Πέμπτη 2 Ιουνίου), η συζήτηση πάνω στη σχέση Μόδας και Τέχνης (Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 18:00, στο Αμφιθέατρο De Chirico) και το ΒΟΜΒ ένα πρόγραμμα πάρτι κ performance που οργανώνει η ομάδα Τake Over (Παρασκευή 3 Ιουνίου στο Ρομάντζο μετά τις 22:00).

Το κυρίως πρόγραμμα του φεστιβάλ θα κλείσει το Σάββατο 4 Ιουνίου με μια σειρά από performances, ενώ στον κήπο της σχολής θα γίνει πάρτι και Barbeque. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ και ιδιαίτερα στα εγκαίνια την Παρασκευή 27 Μάη στις οκτώ (20:00) το βράδυ.

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα, ενώ περισσότερες πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.asfabarbecue.com και στη σελίδα μας σ το facebook (https://www.facebook.com/asfabbq/).

Το email επικοινωνίας είναι το asfabarbecue@gmail.com

Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 13/03/2024
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 22/12/2023
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 05/12/2023
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών