Γρήγορη πρόσβαση
Υποστήριξη στα AMEΑ
03/02/2020
Η βιβλιοθήκη είναι προσβάσιμη σε όλα τα επίπεδα από άτομα ΑΜΕΑ και διαθέτει κατάλληλα διαμορφωμένες τουαλέτες. Η βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ συνεργάζεται με την AMELib προσθέτοντας κατάλληλα επεξεργασμένα - προσβάσιμα- τεκμήρια στο συλλογικό διαδικτυακό δημόσιο κατάλογο ελεγχόμενης πρόσβασης της AMELIB.

Στην AMELib τεκμηριώνονται και αναρτώνται τα διδασκόμενα βιβλία των ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ που συμμετέχουν στο Συνεργατικό Δίκτυο, τα τεκμήρια που παραχωρούνται για τον σκοπό αυτό από τους κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς και τεκμήρια ανοιχτής πρόσβασης. AMELib Δικαιούχοι χρήστες των υπηρεσιών της AMELib είναι τα εντυπο-ανάπηρα μέλη των βιβλιοθηκών του Δικτύου.

Η εντυπο-αναπηρία ως όρος αναφέρεται στα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολία στην ανάγνωση έντυπου υλικού χωρίς υποβοήθηση. Αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω μιας φυσικής αναπηρίας που δεν του/της επιτρέπει να κρατήσει ένα βιβλίο, λόγω μιας αντιληπτικής ή μαθησιακής δυσκολίας, όπως δυσλεξία, λόγω τύφλωσης ή οπτικής αναπηρίας. Στην ελληνική νομοθεσία ορίζονται ως τα άτομα που «πάσχουν από ελαττωματική ή εξασθενημένη όραση η οποία δεν δύναται να διορθωθεί με χρήση διορθωτικών φακών σε τέτοιο βαθμό που θα ήταν ικανοποιητικός για ανάγνωση, είναι κωφοί, και γενικότερα δεν έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα τυπωμένο κείμενο με συμβατικό τρόπο ή να αντιληφθούν το περιεχόμενο ενός έργου με τη χρήση των φυσικών αισθήσεων τους» (άρθρο 3 της σχετικής Υπ. Απόφαση).

Όσες/οι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες και υποστήριξη μπορούν να απευθυνθούν στην κυρία Ευαγγελία Τζαφέρη (etzaferi@asfa.gr, τηλ. 2104801301) που είναι υπεύθυνη για την AMELib στη Βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ.

Τελευταία νέα
Ημερομηνία: 05/12/2023
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 14/11/2023
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
Ημερομηνία: 17/10/2023
Είδος εγγράφου: Ανακοινώσεις
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών