Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

O Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών σάς ενημερώνει ότι έχει τεθεί σε λειτουργία η νέα, ανανεωμένη ιστοσελίδα της Δράσης «Κάλλιπος», στο πλαίσιο της οποίας έχουν δημιουργηθεί τα πρώτα ελληνικά ακαδημαϊκά ηλεκτρονικά συγγράμματα Ανοικτής Πρόσβασης σε μορφή epub (electronic publication), πλέον της μορφής pdf, τα οποία ελεύθερα διατίθενται στους φοιτητές των ΑΕΙ, στο σύνολοτης Ακαδημαϊκής & Ερευνητικής Κοινότητας, καθώς και στο ευρύ κοινό.
Η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή: Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη, Μ. Τετάρτη (25, 26 & 27Απριλίου 2016), και Πέμπτη & Παρασκευή του Πάσχα (5 & 6 Μαΐου 2016) με ωράριο λειτουργίας 8.30 π.μ. - 15.00μ.μ.
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σας προσκαλεί για δεύτερη χρονιά στο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών και περφόρμανς ΑSFA BBQ, που θα διεξαχθεί στο κτίριο της οδού Πειραιώς, από την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 έως και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από 9 χώρες. Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα από performances, προβολές, sοund και video installations, διαλέξεις και εργαστήρια με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό.
Το Circuits and Currents Project Space of the Athens School of Fine Arts διοργανώνει συζήτηση με τον Δημήτρη Βανέλλη για το σενάριο στα Κόμικς στις 26/5, ώρα: 20.00, (Νοταρά 13 & Τοσίτσα, Εξάρχεια). Ο Βανέλλης εργάζεται στη Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και γράφει σενάρια για κόμικς για πολλούς Έλληνες δημιουργούς (Δερβενιώτη, Γ. Δημητρίου, Ζαφειράτο, Ζήκο, Ζογλοπίτου, Κυριαζή, Πέτρου, Σόλη κ.ά.), Η ομιλία είναι ανοιχτή στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.
Η 21η Art-Athina, Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει τις πύλες της στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo) την Πέμπτη 26 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 29 Μαΐου. Στην Art-Athina συμμετέχνουν ελληνικές καθώς και ξένες αίθουσες τέχνης, οι οποίες προβάλουν μία σύνοψη των καλλιτεχνικών τάσεων, σε συνδυασμό με την τρέχουσα δυναμική στην αγορά της τέχνης.
To Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το ΣT΄ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν στη Φωκίωνος Νέγρη 16, από 18 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, την έκθεση «Ο πόνος των άλλων» με έργα 20 φοιτητών. Αφορμή για αυτή την έκθεση στάθηκε το βιβλίο της Σούζαν Σόνταγκ με τίτλο «Παρατηρώντας τον πόνο των άλλων». Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση θίγουν εικαστικά το ζήτημα της βιαιότητας της εικόνας και το πώς αντιλαμβάνονται σήμερα τον πόνο των άλλων, στην εποχή των κοινωνικών δικτύων και της υποκειμενικής ενημέρωσης από τα Μ.Μ.Ε.. Εγκαίνια: Τετάρτη 18 Μαΐου στις 8 μ.μ.
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών