Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η Βιβλιοθήκη κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων θα είναι ανοιχτή Δευτέρα 22/12/, Τρίτη 23/12, και Δευτέρα 29/12, Τρίτη 30/12. Το ωράριο λειτουργίας της θα είναι 8.30 π.μ.- 3.00 μ.μ. Η Βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει ξανά με το κανονικό της ωράριο την Τετάρτη 7/01/15.
Η Βιβλιοθήκη καλεί προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και διδακτικό προσωπικό που επιθυμεί να εκπαιδευτεί στην αναζήτηση βιβλιογραφίας, στον κατάλογο και στις βάσεις δεδομένων καθώς και στα εργαλεία σύνταξης ββιλιογραφίας να δηλώσουν συμμετοχή (μέρα και ώρα) στο γραφείο εξυπηρέτησης της Βιβλιοθήκης ή στο email:cgeorg@asfa.gr.
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, διοργανώνει την έκθεση «Η ποιητική της Χίου από τη ματιά των εικαστικών» στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης – Φουαγιέ Θεάτρου). Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, στις 19:30 και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014.
Το ΔΣ της ΕΕΙΤ επισημαίνει ότι το καθεστώς «έκτακτης ανάγκης» που έχει επιβληθεί με διάφορες αφορμές, μέσω αστυνομικών αποφάσεων, το τρέχον τριήμερο στην Αθήνα αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη η οποία δυσχεραίνει εκ των πραγμάτων την ομαλή διεξαγωγή του Σεμιναρίου. Το ΔΣ της ΕΕΙΤ επιθυμεί επίσης να τοποθετηθεί στο ζήτημα που αφορά την άρνηση της πολιτείας να επιτρέψει στον νεαρό κρατούμενο απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό...
Η Στέγη παρουσιάζει μια έκθεση που μας ταξιδεύει στο συναρπαστικό κόσμο της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Με περισσότερα από 100 απροσδόκητα εκτυπωμένα αντικείμενα, ευφυή μηχανήματα, και συναρπαστικά βίντεο, αλλά και με εργαστήρια και ομιλίες εξερευνούμε τις τρεις διαστάσεις της τέχνης, της μόδας, του design, της επιστήμης και της αρχιτεκτονικής. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 15 Δεκεμβρίου 2014 - 31 Ιανουαρίου 2015.
Στην αναδρομική αυτή έκθεση ο Παύλος Σάμιος παρουσιάζει για πρώτη φορά τα έργα που δημιούργησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς και μια επιλογή έργων που καλύπτουν όλη την πορεία του στη ζωγραφική, καταγράφοντας τα θέματα που τον απασχόλησαν κατά καιρούς στις ατομικές του εκθέσεις. Η έκθεση περιλαμβάνει περί τα 180 έργα, πολλά εκ των οποίων προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές. Επιμέλεια έκθεσης: Μαρία Ξανθάκου. Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο οδού Πειραιώς.
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών