Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από το μέλος Ε.ΔΙ.Π. της Α.Σ.Κ.Τ. κα. Ερμιόνη Δελή, με θέμα «Όταν τελειώσει ο πόλεμος», την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, στις 12:00, στo Αμφιθέατρο «GIORGIO DE CHIRICO» (Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης). Θα παρουσιαστεί μικρό θεατρικό δρώμενο, απόσπασμα από το βιβλίο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Μαουτχάουζεν» καθώς και κύκλος τραγουδιών σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη & μουσική Μίκη Θεοδωράκη από ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών των Ραλλείων Πειραματικών Δ.Σ. Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αθηνών. Την Παρασκευή 26η Οκτωβρίου δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και οι διοικητικές υπηρεσίες επί της οδού Πατησίων 42, καθώς και η Βιβλιοθήκη επί της οδού Πειραιώς 256 θα παραμείνουν κλειστές. Από την Πρυτανεία της ΑΣΚΤ.
Παρακολουθήστε ένα μικρό βίντεο για τις υπηρεσίες και τη χρήση της Βιβλιοθήκης.
Ο Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης παρουσιάζουν την έκδοση του τόμου: Art History in Greece: Selected essays/edited by Evgenios D. Matthiopoulos, τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, 7:00 μμ στο Βιβλιοπωλείο του Εκδοτικού Οίκου Μέλισσα. Θα μιλήσουν: Αντώνης Λιάκος, Ομότιμος καθηγητής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευγένιος Δ. Ματθιόπουλος, Καθηγητής ιστορίας της τέχνης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Δημήτρης Πλάντζος, Καθηγητής αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Χατζηνικολάου, Ομότιμος καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτη.
Ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης και η Muse Constant σας προσκαλούν στην έκθεση φωτογραφίας Richard Bellia: An Eye On Music.Ο Richard Bellia έχει δικαιωματικά κερδίσει μια θέση ως θρύλος στην ιστορία της ροκ μουσικής. Ο φακός του Richard καταγράφει την ενέργεια, τη δύναμη, το συναίσθημα, την κουλτούρα, την ψυχοσύνθεση και την ιδιαιτερότητα των Cure, Nirvana, The Velvet Underground, David Bowie, The Rolling Stones, Kraftwerk, Lana Del Rey, The Beastie Boys, The Pixies, Leonard Cohen, Paul McCartney, Barry White, The Woo Tang Clan, James Brown, Ray Charles, Guns N Roses, the Red Hot Chillι Peppers, The Clash, Johnny Lydon (Rotten), Blur, Muse, Megadeth, Radiohead, Public Enemy,The Chemical Brothers, Metallica, REM, Iggy Pop.Έκθεση Φωτογραφίας: Richard Bellia: An Eye On Music Foyer, Θεάτρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5) από Δευτέρα 8 Οκτωβρίου - Κυριακή 14 Οκτωβρίου 12:00-20:00. Παράλληλες εκδηλώσεις: Παρουσίαση Βιβλίου στον Ιανό (Σταδίου 24), 9 Οκτωβρίου 18:00-20:00 . Διάλεξη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης, 11 Οκτωβρίου 14:00- 16:00.
Εγκαινιάζεται την Τρίτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ η ατομική έκθεση χαρακτικής της Ντίνας Κώτσιου με τίτλο «Η άλλη όψη του φεγγαριού». Θα παρουσιαστούν χαρακτικά, μικρών και μεσαίων διαστάσεων τυπωμένα σε χαρτί. Με οδηγό τη Χαρακτική η Ντίνα Κώτσιου σας προσκαλεί σε μια διεισδυτικότερη ματιά στην αστραφτερή επιφάνεια των κοχυλιών, τα πρόσωπα και τις μάσκες που κρύβουν την αλήθεια της αθέατης πλευράς των πραγμάτων.
Η Γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την 5η ατομική έκθεση του Νίκου Ναυρίδη, με τίτλο «When you sing». Στην καινούρια του θεματική ενότητα με τίτλο: «When yousing», ο Ναυρίδης συνεχίζει να δουλεύει με αφορμή το θεατρικό και λογοτεχνικό έργο του Samuel Beckett, επιλέγοντας αποσπάσματα από τα κείμενα του συγγραφέα που λειτουργούν νοηματικά αυτόνομα και ανεξάρτητα. Τα έργα, μεγάλες επιχρυσωμένες επιφάνειες, γίνονται το υπόστρωμα όπου προβάλλονται οι φωτεινές φράσεις των κειμένων τονίζοντας την αμφίσημη σημασία του χρυσού που αποκτάει στις μέρες μας μια απόλυτα επίκαιρη διάσταση. Γκαλερί Bernier/Eliades, Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, 2018, 20:00-22:00.
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών