Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Σας ενημερώνουμε ότι το θερινό ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης είναι: Δευτέρα - Παρασκευή, 8:30 έως 15:00. Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή λόγω θερινών διακοπών από Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016 έως και Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016.
O Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών σάς ενημερώνει ότι έχει τεθεί σε λειτουργία η νέα, ανανεωμένη ιστοσελίδα της Δράσης «Κάλλιπος», στο πλαίσιο της οποίας έχουν δημιουργηθεί τα πρώτα ελληνικά ακαδημαϊκά ηλεκτρονικά συγγράμματα Ανοικτής Πρόσβασης σε μορφή epub (electronic publication), πλέον της μορφής pdf, τα οποία ελεύθερα διατίθενται στους φοιτητές των ΑΕΙ, στο σύνολοτης Ακαδημαϊκής & Ερευνητικής Κοινότητας, καθώς και στο ευρύ κοινό.
Το περιοδικό Ιστορία της τέχνης σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου τεύχους (#5, Καλοκαίρι 2016) που μόλις κυκλοφόρησε. Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016, ώρα: 20:00 στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, 105 53, Θησείο). Θα μιλήσουν: Νίκος Δασκαλοθανάσης, διευθυντής Σύνταξης, Μιχάλης Παπαρούνης, εκδόσεις futura. Θα ακολουθήσει συναυλία με μουσική για δύο φλάουτα. Παίζουν: Δημήτρης Δασκαλοθανάσης, Ηλιάνα Μιχοπούλου. Είσοδος ελεύθερη.
Έπειτα από την ολοκλήρωση του 11ου κύκλου σπουδών τους, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρουσιάζουν την καλλιτεχνική τους μελέτη όπως προέκυψε από τη θεωρητική και εικαστική τους κατάρτιση, κατά τη διετή φοίτηση τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Πρόκειται για μια σειρά από έργα που αντιστοιχούν σε περφόρμανς, γλυπτικές και ζωγραφικές εγκαταστάσεις, διαδραστικές πλατφόρμες και βίντεο. Εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256 (Ρέντης) από τις 7 έως τις 12 Ιουλίου 2016.
Το Ελληνικό Φεστιβάλ και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών εγκαινιάζουν την τριετή συνεργασία τους με την έκθεση πτυχιακών εργασιών των φοιτητών της σχολής. Η έκθεση παρουσιάζει έργα τριών διαφορετικών ομάδων φοιτητών, επισημαίνει τις τάσεις και τους εκφραστικούς χαρακτήρες, και καταγράφει τα τελικά αποτελέσματα της εικαστικής εκπαίδευσης και της καλλιτεχνικής έρευνας που ανέπτυξαν οι φοιτητές των τομέων ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. στη διάρκεια των σπουδών τους, λειτουργώντας ως συνοπτική αλλά και συνεκτική εικόνα των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων του Τμήματος. Από τις 15 Ιουνίου και για συγκεκριμένες ημερομηνίες το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256 (Ρέντης).
Aφιερωμένη στη σύγχρονη χαρακτική δημιουργία, η ομαδική έκθεση Σύγχρονη Χαρακτική Τέχνη από την Αθήνα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (επιμέλεια: Μιχάλης Αρφαράς, διευθυντής Τομέα Χαρακτικής) στο Παράρτημα του Μουσείου Ηρακλειδών. Θα παρουσιαστούν περισσότερα από 50 έργα οκτώ καταξιωμένων εικαστικών που ζουν κι εργάζονται στην Αθήνα: Ζαχαρίας Αρβανίτης, Δέσποινα Κοταλακίδου, Kati Mahrt, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Άκης Πειρουνίδης, Μιλτιάδης Πεταλάς, Νίκος Σταυρακαντωνάκης, Florence Χρηστάκη.
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών