Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης από τη Δευτέρα 06 Ιουλίου 2015 έως την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου θα είναι: Δευτέρα - Παρασκευή 8.30 έως 15.00. Η Βιβλιοθήκη θα είναι κλειστή λόγω θερινών διακοπών από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015.
Ο ΣΕΑΒ ενημέρωσε τα μέλη του σχετικά με τη διακοπή των συμβάσεων με όλους τους εκδότες από 01/07/2015, λόγω της αδυναμίας εξεύρεσης του ήμισυ του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν και συνεχίζουν να καταβάλλονται, σε συνεργασία με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων και το Υπουργείο Παιδείας.
Οι τελειόφοιτοι του 10ου κύκλου του Μεταπτυχιακού Eικαστικών Tεχνών παρουσιάζουν τα έργα τους στην αίθουσα Νίκος Κεσσανλής εκθέτοντας το σώμα δουλειάς που δημιούργησαν κατά τη διετή φοίτηση τους στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών ως αποτέλεσμα της θεωρητικής τους κατάρτισης αλλά και της μεταξύ τους διάδρασης. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Κέλλυ Βαρδάκα, Σοφία Γρηγοριάδου, Αλεξία Καραβέλα, Κατερίνα Κότσαλα, Φωτεινή Παλπάνα, Μαριάννα Παπαγεωργίου, Ιωάννης Παπαϊωάννου, Νίκος Σαρλής, Δέσποινα Φλέσσα. Από 8 έως 12 Ιουλίου 2015, ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256.
Η εκδήλωση απευθύνεται στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της ΑΣΚΤ και σε όποιον ενδιαφέρεται για την ψηφιακή τεχνολογία και την έρευνα στις ανθρωπιστικές σπουδές και τις τέχνες. Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015, 10:30 – 13:00 Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Αίθουσα Πρεβελάκη, Πατησίων 42, Αθήνα.
Τo Athens Photo Festival θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου 2015. Πυρήνας των δράσεών του είναι το Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο οδού Πειραιώς) αλλά δράσεις γίνονονται και σε διάφορους εκθεσιακούς χώρους της πόλης, όπως μορφωτικά ινστιτούτα, αίθουσες τέχνης και άλλους πολιτιστικούς οργανισμούς. Mε νέες ιδέες και προσανατολισμό στη σύγχρονη διεθνή φωτογραφία, το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και επιμελητών από 35 χώρες και ένα σύνολο δράσεων -υπαίθριες προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, μαραθώνιο φωτογραφίας, παράλληλες εκδηλώσεις- που διευρύνουν το διάλογο και την ενεργή συμμετοχή.
Έκθεση με έργα φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίοι κλήθηκαν να πειραματιστούν με την έννοια «αρχείο», υπό την καθοδήγηση των καθηγητών της ΑΣΚΤ, Αγγελου Αντωνόπουλου, Τιτίκας Σάλλα, Βασίλη Βλασταρά, Μάριου Σπηλιόπουλου και Μιχαήλ Μανουσάκη. 9 - 30 Ιουνίου, Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (Δωρίδος 2 και Λεωφ. Ειρήνης 14 Ταύρος).
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών