Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, οι εγκαταστάσεις επί της οδού Πειραιώς 256 δεν θα λειτουργήσουν λόγω αναγκαίας απολύμανσης των χώρων. Το εστιατόριο επί της οδού Πειραιώς δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024. Οι διοικητικές υπηρεσίες της ΑΣΚΤ στην οδό Πατησίων θα λειτουργήσουν κανονικά. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
Το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης για την περίοδο των Χριστουγέννων διαμορφώνεται ως εξής: 27, 28, 29 Δεκεμβρίου 2023 και 3,4,5 Ιανουαρίου 2024, 8:30 - 16:00. Σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές και Χρόνια καλά!!!
H Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου σας προσκαλούν στην απονομή του "Βραβείο Αριστείας Άννυ Σ. Κωστοπούλου" την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, στις 6 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Το Βραβείο θα απονεμηθεί στον φοιτητή ή την φοιτήτρια του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών που αποφοίτησε το Ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 με τον υψηλότερο βαθμό Πτυχίου.
Με αφορµή τα 160 χρόνια από τη γέννηση του Edvard Munch (1863-1944), η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, η Νορβηγική Πρεσβεία και το Νορβηγικό Ινστιτούτο στην Αθήνα σας προσκαλούν σε µια συζήτηση γύρω από το έργο του νορβηγού ζωγράφου, που εκκινεί από την ταινία του Peter Watkins, Edvard Munch (1973). Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί την Τρίτη, 12 ∆εκεµβρίου 2023, και ώρα 19:00 στο Αµφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ. Προσκεκληµένοι οµιλητές Eamon O´Kane, Καθηγητής εικαστικών τεχνών στο Τµήµα Ζωγραφικής και Σχεδίου της Ακαδηµίας Τέχνης, Πανεπιστήµιο του Bergen (διαδικτυακή παρέµβαση, στα αγγλικά), Frode Sandvik, επιµελητής του µουσείου KODE, Bergen (διαδικτυακή παρέµβαση, στα αγγλικά), Μανταλίνα Ψωµά, επίκουρη καθηγήτρια, Τµήµα Εικαστικών Τεχνών, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Συντονισµός Ελεονώρα Βρατσκίδου, επίκουρη καθηγήτρια, Τµήµα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Christian Grotnes Halvorsen, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Νορβηγικής πρεσβείας στην Αθήνα. Θα προβληθεί απόσπασµα της ταινίας µε ελληνικούς υπότιτλους.
Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου εγκαινιάζει στις 12 Δεκεμβρίου την έκθεση της Ρένας Παπασπύρου, «Επιφάνειες, οδηγίες χρήσης* Η διαλεκτική ανάμεσα στην καθημερινότητα και την ύλη». Η έκθεση, που θα έχει διάρκεια μέχρι τις 16 Ιουνίου 2024, είναι η πρώτη μίας σειράς δράσεων που ανήκουν στο νέο πρόγραμμα του μουσείου με τίτλο «Ενδιάμεσος Χώρος». Πρόκειται για ένα ευέλικτο πρόγραμμα με συνεχή ροή ανάμεσα σε περιεκτικές ατομικές ή ομαδικές εκθέσεις, εργαστήρια, επιτελεστικές δράσεις, θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις και διατομεακά προγράμματα που θα εστιάζει στη σύνδεση του «μέσα» με το «έξω» και θα ενεργοποιεί κάθε φορά διαφορετικούς χώρους τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου. Στόχος του «Ενδιάμεσος Χώρος» είναι να τροφοδοτήσει με σύγχρονες επιμελητικές και θεωρητικές προσεγγίσεις την ανάγνωση της μόνιμης συλλογής, των αρχείων και της ιστορίας της ΕΠΜΑΣ και να γίνει ο δίαυλος επικοινωνίας, η γέφυρα που θα συνδέσει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.
Αναδρομική έκθεση του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, αποκλειστικά με "έργα τέχνης - βιβλία" (artist's books). Ελληναμερικανική Ένωση, 14 Νοεμβρίου - 22 Δεκεμβρίου 2023.
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών