Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο κανονισμό της Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ δίνεται η δυνατότητα στους αποφοίτους της Σχολής καθώς και σε ερευνητές τέχνης να εκδόσουν κάρτα εξωτερικού μέλους. Σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου το ποσό της ετήσιας συνδρομής για τα εξωτερικά μέλη είναι 50 ευρώ. Στα εξωτερικά μέλη εκτός της δυνατότητας του δανεισμού παρέχεται και η δυνατότητα χρήσης των συνδρομητικών πηγών της Βιβλιοθήκης.
Παρακαλούμε συνδεθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://mopab.seab.gr/SatisfactionUserService/index.php/252734/lang-el και συμπληρώστε την Έρευνα ικανοποίησης χρηστών/τριών της Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Το ερωτηματολόγιο πραγματοποείται σε συνεργασία με τη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΜΟ.ΔΙ.Π.Α.Β.). Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση και βελτίωση των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας.
Το Εργαστήριο Διεπιστημονικών Ερευνών στη Συντήρηση – Ανάδειξη Εικαστικών Έργων, Βιβλιακού & Αρχειακού Υλικού ΑRTICON της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αρχείων, διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα : «Αρχεία καλλιτεχνών – Προβληματισμοί και προοπτικές για τη διαχείριση και την προστασία τους». Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών "Λεωνίδας Ζέρβας" Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα.
Διεθνής Συνάντηση/Συνέδριο «Περιπατητικές Πρακτικές / Περιπατητική Τέχνη / Περιπατητικά Σώματα». Την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, και ώρα 18.30, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα De Chirico της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών η παρουσίαση των Διεθνών Συναντήσεων/Συνεδρίου «Περιπατητικές Πρακτικές / Περιπατητική Τέχνη/ Περιπατητικά Σώματα». Τη διαδικασία συντονίζει διεθνής καλλιτεχνική/επιστημονική επιτροπή και οργανώνεται από το 1ο Εργαστήριο Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας και το the Milenaprinciple/Made of Walking.
Στο Platforms Project 2019 συμμετέχουν 800 καλλιτέχνες και 116 εθελοντές. Από την Πέμπτη 16 Μαΐου έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στη μεγαλύτερη έως τώρα διοργάνωσή στην επτάχρονη πορεία της έκθεσης. Στην ΑΣΚΤ, για δεύτερη χρονιά φέτος, η έβδομη διεθνής εικαστική έκθεση Platforms Project φέρνει κοντά ανεξάρτητες εικαστικές πλατφόρμες απ’ όλο τον κόσμο και το αθηναϊκό κοινό, σε μία προσπάθεια χαρτογράφησης της εικαστικής δράσης αλλά και εικαστικών και θεωρητικών ερωτημάτων που τίθενται διεθνώς. 60 πλατφόρμες από 17 χώρες θα συρρεύσουν στην Αθήνα για τέσσερις ημέρες, ως το αποκορύφωμα του παγκόσμιου δικτύου που έχει οικοδομηθεί, συνεργάζεται και επικοινωνεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το Platforms Project είναι μία διεθνής έκθεση ανεξάρτητων καλλιτεχνών που δρουν ομαδικά, στοχεύοντας στη δημιουργία δίαυλων επικοινωνίας και συνεργασίας, ανταλλαγής πρότζεκτ και προώθησης καλλιτεχνών διεθνώς. Platforms
Το Σπίτι της Κύπρου, υπό την αιγίδα του Γ´ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, με διευθυντή τον Καθηγητή, Μάριο Σπηλιόπουλο, διοργανώνει έκθεση με θέμα, «Ποίηση και ζωγραφική: Τίτος Πατρίκιος», σε επιμέλεια και παρακολούθηση της Αν. Καθηγήτριας, Ερατούς Χατζησάββα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 και ώρα 20:00-22:30, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2 Α Σύνταγμα. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 13 Ιουνίου 2019.
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών