Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

To ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 είναι: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 8.30 - 19.00. Δευτέρα & Παρασκευή: 8.30 - 15.00. Σάββατο & Κυριακή: κλειστά.
Η Βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ συμμετέχει στην Ηλεκτρονική Έρευνα Ικανοποίησης Χρηστών που πραγματοποιεί η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΜΟ.ΔΙ.Π.Α.Β.) κατά το χρονικό διάστημα 21/09/2015 – 21/11/2015. Σας παρακαλούμε να συμμετάσχετε στην έρευνα.
Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση συνδιοργανώνουν διήμερο Συνέδριο με θέμα: «Τέχνη & Εκπαίδευση: Διδακτικές και Παιδαγωγικές προσεγγίσεις στο Σχολείο του 21ου αιώνα», στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου 2015, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109). Στόχος του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση σύγχρονων παιδαγωγικών προτάσεων, απόψεων και κατευθύνσεων για τη δυναμική σχέση Τέχνης και Σχολείου, καθώς και η ανάπτυξη ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ λειτουργών και στελεχών της εκπαίδευσης, καλλιτεχνών, ειδικών παιδαγωγών- επιστημόνων, αλλά και ερευνητών-διδασκόντων από τον χώρο των Τεχνών και της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν.
Η διάλεξη θα επικεντρωθεί στους θεωρητικούς και πρακτικούς πειραματισμούς της Καταστασιακής Διεθνούς σε σχέση με την ―πολυσυζητημένη έκτοτε― έννοια, επιχειρώντας να διατυπώσει ένα σχόλιο αναφορικά με τις πολλαπλές σύγχρονες επανεργοποιήσεις της σε διάφορους τομείς της καλλιτεχνικής παραγωγής. Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS ανταλλαγής διδασκόντων μεταξύ της ΑΣΚΤ και της Ανωτάτης Σχολή Καλών Τεχνών της Γαλλίας ESBA TALM, ΑΣΚΤ Πειραιώς 256, Αίθουσα Giorgio De Chirico, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015, 20:00.
Η έκθεση προσφέρει ένα νοητό περίπατο στη μνημειακή Αθήνα της περιόδου από τον 17ο μέχρι και τον 19ο αιώνα. Συνοδοιπόροι οι Ευρωπαίοι περιηγητές που επιχειρούν το «μεγάλο ταξίδι» στην πρωτεύουσα πόλη του ελληνισμού και εμπνευσμένοι από το κίνημα του κλασικισμού. Εικονογραφημένες περιηγητικές εκδόσεις, πρωτότυπα έργα τέχνης, από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων και γλυπτά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου συνδιαλέγονται με τα έργα των περιηγητών ενώ τη μουσειακή εμπειρία συμπληρώνουν τα μουσικά ακούσματα από τις πατρίδες των περιηγητών, αλλά και η ελληνική μουσική, όπως αυτή που κατέγραψε επισκεπτόμενος την Αθήνα το 1874-5 ο Γάλλος συνθέτης L.A. Bourgault-Ducoudray.
Στα τελευταία του έργα από ξύλο, μπρούντζο, πέτρα και φινιρισμένο ανοξείδωτο χάλυβα, τα οποία εκθέτει στο Μουσείο Μπενάκη, ο Cragg παρουσιάζει μια νέα αφαιρετική αντίληψη της μορφής. Πειραματίζεται γύρω από την έννοια της συμπίεσης και της ανάλυσης χρησιμοποιώντας τοτεμικές δομές, όπου το ανθρώπινο προφίλ αποτελεί συχνά ένα απομονωμένο στοιχείο του συνόλου. Επιμέλεια Ξένια Γερουλάνου. Μουσείο Μπενάκη. Κτίριο Πειραιώς, Διάρκεια:10/09/2015 - 08/11/2015.
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών