Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε από εδώ και στο εξής να δανείζεστε και DVD-video και CD μουσικής από την Οπτικοακουστική συλλογή της Βιβλιοθήκης. Τα DVD-video δανείζονται για 3 ημέρες ενώ τα CD μουσικής για 2 εβδομάδες. Μπορείτε να αναζητήσετε / εξευρενήσετε την οπτικοακουστική συλλογή της βιβλιοθήκης στον κατάλογο οπτικοακουστικού υλικού
Σύμφωνα με τον αναθεωρημένο κανονισμό της Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ δίνεται η δυνατότητα στους αποφοίτους της Σχολής καθώς και σε ερευνητές τέχνης να εκδόσουν κάρτα εξωτερικού μέλους. Σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου το ποσό της ετήσιας συνδρομής για τα εξωτερικά μέλη είναι 50 ευρώ. Στα εξωτερικά μέλη εκτός της δυνατότητας του δανεισμού παρέχεται και η δυνατότητα χρήσης των συνδρομητικών πηγών της Βιβλιοθήκης.
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και η Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών Στουτγάρδης, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της σχολής του Μπάουχαους στη Βαϊμάρη, οργανώνουν διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Το Μπάουχαους και η Ελλάδα». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς στις 30 Μαΐου - 1 Ιουνίου 2019.
Τα σεμινάρια με θέμα «Ιστορίες Εκθέσεων από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα» και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα τα πλαισιώσουν, θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις που θα αφορούν τις περιοδικές εκθέσεις τέχνης με ιδιαίτερη εστίαση στις σύγχρονες θεωρητικές και ιστορικές προσεγγίσεις. Θα δοθεί η δυνατότητα στους προσκεκλημένους εισηγητές, που ασχολούνται με το θέμα, να παρουσιάσουν την έρευνα τους αλλά και σ’ ένα ευρύτερο κοινό να ενημερωθεί και να συζητήσει για τις εικαστικές εκθέσεις και την ιστορία τους. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον Σταθμό της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Ύδρα (υπό την αιγίδα της ΑΣΚΤ και σε συνεργασία με το σωματείο ΥΔΡΑ 21).
Στο Platforms Project 2019 συμμετέχουν 800 καλλιτέχνες και 116 εθελοντές. Από την Πέμπτη 16 Μαΐου έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στη μεγαλύτερη έως τώρα διοργάνωσή στην επτάχρονη πορεία της έκθεσης. Στην ΑΣΚΤ, για δεύτερη χρονιά φέτος, η έβδομη διεθνής εικαστική έκθεση Platforms Project φέρνει κοντά ανεξάρτητες εικαστικές πλατφόρμες απ’ όλο τον κόσμο και το αθηναϊκό κοινό, σε μία προσπάθεια χαρτογράφησης της εικαστικής δράσης αλλά και εικαστικών και θεωρητικών ερωτημάτων που τίθενται διεθνώς. 60 πλατφόρμες από 17 χώρες θα συρρεύσουν στην Αθήνα για τέσσερις ημέρες, ως το αποκορύφωμα του παγκόσμιου δικτύου που έχει οικοδομηθεί, συνεργάζεται και επικοινωνεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Το Platforms Project είναι μία διεθνής έκθεση ανεξάρτητων καλλιτεχνών που δρουν ομαδικά, στοχεύοντας στη δημιουργία δίαυλων επικοινωνίας και συνεργασίας, ανταλλαγής πρότζεκτ και προώθησης καλλιτεχνών διεθνώς. Platforms
Το Σπίτι της Κύπρου, υπό την αιγίδα του Γ´ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, με διευθυντή τον Καθηγητή, Μάριο Σπηλιόπουλο, διοργανώνει έκθεση με θέμα, «Ποίηση και ζωγραφική: Τίτος Πατρίκιος», σε επιμέλεια και παρακολούθηση της Αν. Καθηγήτριας, Ερατούς Χατζησάββα. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 και ώρα 20:00-22:30, στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2 Α Σύνταγμα. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 13 Ιουνίου 2019.
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών