Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Βασικός σκοπός ύπαρξης και αποστολή μιας Ακαδημαϊκής Βιβλιοθήκης είναι η ικανοποίηση των πληροφοριακών αναγκών της εκπαιδευτικής και ερευνητικής κοινότητας που εξυπηρετεί και η προσφορά σύγχρονων υπηρεσιών Βιβλιοθήκης. Επίκεντρο της προσπάθειας και του ενδιαφέροντος είναι οι χρήστριες/ες – αναγνώστριες/ες και οι ανάγκες τους. Το παρόν ερωτηματολόγιο της ΜΟ.ΔΙ.Π.Α.Β. αποσκοπεί στην ηλεκτρονική καταγραφή του βαθμού ικανοποίησης των χρηστών/τριών των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Η Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών αιτήθηκε στη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΜΟ.ΔΙ.Π.Α.Β.) την πραγματοποίηση Ηλεκτρονικής Έρευνας Ικανοποίησης Χρηστών/τριών που κατά το χρονικό διάστημα 15/03/2019 – 15/04/2019. Παρακαλούμε συνδεθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://mopab.seab.gr/SatisfactionUserService/index.php/252734/lang-el και συμπληρώστε την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ για τη Βιβλιοθήκη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με βάση τις προσωπικές σας εκτιμήσεις. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και τη συμμετοχή σας.
Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 8 Μαρτίου οι διοικητικές υπηρεσίες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών δεν θα λειτουργήσουν και δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις εγκαταστάσεις της οδού Πειραιώς 256. Από την Πρυτανεία.
Στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Ανοιχτές Συλλογές» της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζει την έκθεση «Τόποι της φαντασίας, της απόλαυσης και της πνευματικής αναζήτησης, βιβλία-έργα τέχνης, βιβλία καλλιτεχνών». Τα βιβλία καλλιτεχνών που παρουσιάζονται στην έκθεση ανήκουν στην Ειδική Συλλογή της Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και έχουν δημιουργηθεί στο εργαστήριο της Τέχνης του Βιβλίου της ΑΣΚΤ. Βιβλιοθήκη ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256, 1 - 29 Μαρτίου 2019.
Το βιβλίο της Χριστίνας Νάκου παρουσιάζει μια δημιουργική μέθοδο για παιδιά Δημοτικού, προκειμένου να προσεγγίσουν την Ιστορία της τέχνης, με δημιουργικό τρόπο. Μέσα από τις σελίδες του, τα παιδιά καλούνται να γνωρίσουν σημαντικά έργα τέχνης, ξεκινώντας από τις προϊστορικές σπηλαιογραφίες, την αρχαία Ελλάδα, την αρχαία Κίνα, τις Ινδίες, την ανακάλυψη της τυπογραφίας, τις νεκρές φύσεις των Ολλανδών ζωγράφων κ.ά. και φθάνοντας μέχρι την περίοδο της ανακάλυψης της Αμερικής από τους Ευρωπαίους. Στο βιβλίο παρέχονται με λεπτομέρειες τεχνικές οδηγίες, ώστε το παιδί, με την βοήθεια ενός ενήλικα, να μπορέσει να πειραματιστεί με διάφορα υλικά και να δημιουργήσει τα δικά του έργα, χρησιμοποιώντας τις διαφορετικές τεχνικές που προτείνουν τα έργα κάθε εποχής. Στην παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν η Χριστίνα Νάκου, η Ειρήνη Γιαννημάρα και η Χριστίνα Ντεπιάν. Αίθουσα "Τζόρτζιο Ντε Κίρικο" Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, ώρα: 19.00.
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σχολιάζει: Ζωγραφικές προτάσεις για ρούχα στο θέατρο και τον κινηματογράφο εξέθεσα πρώτη φορά με τα κοστούμια του Μεγαλέξανδρου στη Αίθουσα Τέχνης Αθηνών το 1980. Στη τωρινή μου έκθεση στη γκαλερί «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου» παρουσιάζω τις μακέτες για δυο ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου: «Η Άλλη Θάλασσα», η τελευταία ταινία του που σταμάτησε σχεδόν στο ξεκίνημά της και «Το Λιβάδι που Δακρύζει» [...]. Αίθουσα τέχνης «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου», 07.03.2019 - 06.04.2019.
Μια ξεχωριστή προσέγγιση της ζωγραφικής του Νίκου Χουλιαρά, μέσα από μια σειρά έργων, που έχει επιλέξει ο αδερφός του, Γλύπτης και Ομ.Καθηγητής της ΑΣΚΤ, Γιώργος Χουλιαράς, παρουσιάζει η Evripides Art Gallery στην έκθεση «ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ. Οι ζωγραφιές της επόμενης μέρας – Ξαναβλέποντας την ζωγραφική του», η οποία εγκαινιάζεται το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι και θα διαρκέσει έως τις 16 Μαρτίου 2019. Πρόκειται, για την πρώτη έκθεση με ζωγραφικά έργα του Νίκου Χουλιαρά, τριάμισι χρόνια από τον θάνατό του, το 2015, μέσα από την οποία ξαναζωντανεύει η Ζωγραφική ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της μεταπολεμικής γενιάς, που διακρίθηκε ως ζωγράφος, ποιητής, πεζογράφος, συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής.
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών