Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Εν όψει του εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με κοινή απόφαση των Πανεπιστημίων της Αττικής, αυτά θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου. Κατά συνέπεια, σας ενημερώνουμε ότι και η Α.Σ.Κ.Τ (Πατησίων 42 και Πειραιώς 256) τις παραπάνω ημερομηνίες θα παραμείνει κλειστή. Από την Πρυτανεία.
Από τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου η Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί με το εξής ωράριο: Δευτέρα -Πέμπτη 8:30 - 19:00, Παρασκευή 8:30 - 16:00. Σάββατο & Κυριακή: κλειστά.
Οι Εκδόσεις Άγρα και το Βιβλιοπωλείο Πλειάδες σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της αναπληρώτριας καθηγήτριας της ΑΣΚΤ Φαίης Ζήκα "Απορία τέχνες και σκέψεις κατεργάζεται: φιλοσοφικές έρευνες στη σύγχρονη τέχνη" την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, ώρα 8.00 μ.μ. στο Βιβλιοπωλείο Πλειάδες. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Αλεξάνδρα Μουρίκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια αισθητικής θεωρίας και αγωγής, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Κατερίνα Σχινά, κριτικός λογοτεχνίας, συγγραφέας και μεταφράστρια, Νίκος Δασκαλοθανάσης, καθηγητής ιστορίας της τέχνης ΑΣΚΤ, Γιάννης Κονταράτος, ζωγράφος, επίκουρος καθηγητής ΑΣΚΤ.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί από Παρασκευή 9 έως Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 σε τρεις διαφορετικούς χώρους: Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (9/11), Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (10/11), Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Κτίριο Παλαιάς Βουλής (11/11).37 ομιλητές από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα θα αναλύσουν μουσικολογικά και ιστορικά ζητήματα που σχετίζονται με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την καλλιτεχνική δημιουργία εκείνης της περιόδου σε ένα τριήμερο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: The Birth of Contemporary Europe: World War I, Music and the Arts” στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.
Ο Εικαστικός Κύκλος Sianti παρουσιάζει τη νέα δουλειά του Δημοσθένη Κοκκινίδη με τίτλο Κυκλάδες. Στα νέα του έργα, ο Δημοσθένης Κοκκινίδης ενσαρκώνει με το χρώμα τη νοσταλγία του και τη μοιράζεται με τον θεατή. Άλλωστε, έχει χαρακτιριστεί ως ζωγράφος του χρώματος. Εικαστικός Κύκλος Sianti, 16 Νοεμβρίου - 8 Δεκεμβρίου 2018.
Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη και η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου διοργανώνουν τη θεματική έκθεση:ςΆρωμα Γυναίκας στην Ελληνική Ζωγραφική. Ογδόντα πέντε εξαίρετοι πίνακες της νεοελληνικής ζωγραφικής παρουσιάζονται στην έκθεση, με σκοπό να προβάλουν την εικόνα της γυναίκας στους δύο αιώνες του ελεύθερου εθνικού μας βίου. Η έκθεση δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει τις μεταμορφώσεις της εικόνας της Ελληνίδας, μέσα από αντιπροσωπευτικές προσωπογραφίες, ηθογραφικές και οριενταλιστικές σκηνές, συμβολισμούς, αλληγορίες και πίνακες συγχρόνων ζωγράφων. Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, 7 Νοεμβρίου 2018 - 3 Φεβρουαρίου 2019.
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών