Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης σας καλεί να παρακολουθήσετε τις ξεναγήσεις που θα πραγματοποιηθούν στους χώρους και στις συλλογές της, από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή (5-9 Δεκεμβρίου 2016), 10:00 - 11:00 και 11:00-12:00.
Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί στο νέο κτήριο, που βρίσκεται απέναντι από το παλιό, στην Πειραιώς 256. Το ωράριο λειτουργίας της είναι 8:30 - 3:00.
O φωτογράφος Μανώλης Κασιμάτης σε συνεργασία με τον Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Μαργαρίτη, θα μιλήσουν και θα παρουσιάσουν φωτογραφικά και κινηματογραφικά καρέ του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας / Δ.Σ.Ε. 70 χρόνια από την ίδρυσή του. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από τις εκδόσεις του Δ.Σ.Ε. και στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν φωτογραφικά καρέ από τις κινηματογραφικές λήψεις του κινηματογραφικού συνεργείου του Δ.Σ.Ε. Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, 6.30 μ.μ. ΑΣΚΤ, αίθουσα «Ντε Κίρικο».
Το ‘Regarding Nicolas Calas’ είναι μια σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένη στον ποιητή και τεχνοκριτικό Νικόλαο Κάλας, έναν από τους λίγους Έλληνες διανοητές των οποίων το έργο έτυχε σημαντικής αναγνώρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει διεθνές συνέδριο, εικαστικές εγκαταστάσεις σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς και σειρά εργαστηρίων ανοιχτών και στο ευρύ κοινό. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε χώρους της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. με αφορμή τη συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας, μέσα στο πνεύμα της ιδιαίτερης σχέσης δασκάλων και φοιτητών. Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» 24 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2016. Εγκαίνια Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 19.00.
Ο ΝΕΟΝ παρουσιάζει την έκθεση Flying over the Αbyss – Η Υπέρβαση της Άβυσσος και στην Αθήνα, στον νέο χώρο πολιτισμού του Ωδείου Αθηνών. Η έκθεση αξιοποιεί ένα μεγάλο πολιτιστικό κεφάλαιο της χώρας μας, τον στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη, φέρνοντας το έργο του Ασκητική σε διάλογο με δημιουργίες 34 ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης, φωτίζοντας τη διαδρομή της ανθρώπινης ζωής, από το τραύμα της γέννησης, τον αγώνα για τη ζωή και τη δημιουργικότητα, έως το θάνατο. Το χειρόγραφο της Ασκητικής θα εκτίθεται στο πλαίσιο της έκθεσης.
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών