Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Το SearchCulture.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη που προσφέρει ενιαία αναζήτηση και πρόσβαση σε ψηφιακό πολιτιστικό περιεχόμενο που παράγεται στη χώρα μας από έγκριτους φορείς. Χιλιάδες τεκμήρια, διαφόρων πολιτιστικών φορέων της χώρας μας, όπως μουσεία, αρχεία, εφορίες αρχαιοτήτων, δήμοι, πολιτιστικοί οργανισμοί, διατίθενται στο πλήρως οργανωμένο ψηφιακό περιβάλλον ενιαίας πρόσβασης και προηγμένης αναζήτησης searchculture.gr που αναπτύχθηκε από το ΕΚΤ.
Σας ενημερώνουμε ότι το θερινό ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης είναι: Δευτέρα - Παρασκευή, 8:30 έως 15:00. Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή λόγω θερινών διακοπών από Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016 έως και Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016.
Το περιοδικό Ιστορία της τέχνης σας προσκαλεί στην παρουσίαση του νέου τεύχους (#5, Καλοκαίρι 2016) που μόλις κυκλοφόρησε. Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016, ώρα: 20:00 στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, 105 53, Θησείο). Θα μιλήσουν: Νίκος Δασκαλοθανάσης, διευθυντής Σύνταξης, Μιχάλης Παπαρούνης, εκδόσεις futura. Θα ακολουθήσει συναυλία με μουσική για δύο φλάουτα. Παίζουν: Δημήτρης Δασκαλοθανάσης, Ηλιάνα Μιχοπούλου. Είσοδος ελεύθερη.
Έπειτα από την ολοκλήρωση του 11ου κύκλου σπουδών τους, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές παρουσιάζουν την καλλιτεχνική τους μελέτη όπως προέκυψε από τη θεωρητική και εικαστική τους κατάρτιση, κατά τη διετή φοίτηση τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Πρόκειται για μια σειρά από έργα που αντιστοιχούν σε περφόρμανς, γλυπτικές και ζωγραφικές εγκαταστάσεις, διαδραστικές πλατφόρμες και βίντεο. Εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256 (Ρέντης) από τις 7 έως τις 12 Ιουλίου 2016.
Oι συμμετέχοντες φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εστιάζουν στο νησί της Λέσβου, μέσα από μια πληθώρα πρακτικών, την ανθρωπογεωγραφία, την ιστορία, το φυσικό τοπίο και τον πολιτισμικό πλούτο που περιβάλλει το βορειανατολικό αυτό άκρο του Αιγαίου. Eπιμέλεια: Χριστίνα Σγουρομύτη. «Στέγη Σ. Τρύφων», Λιμάνι Μολύβου (Μήθυμνας) Λέσβου, Διάρκεια έκθεσης: 12 Αυγούστου - 10 Σεπτεμβρίου 2016.
Το Ελληνικό Φεστιβάλ και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών εγκαινιάζουν την τριετή συνεργασία τους με την έκθεση πτυχιακών εργασιών των φοιτητών της σχολής. Η έκθεση παρουσιάζει έργα τριών διαφορετικών ομάδων φοιτητών, επισημαίνει τις τάσεις και τους εκφραστικούς χαρακτήρες, και καταγράφει τα τελικά αποτελέσματα της εικαστικής εκπαίδευσης και της καλλιτεχνικής έρευνας που ανέπτυξαν οι φοιτητές των τομέων ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ. στη διάρκεια των σπουδών τους, λειτουργώντας ως συνοπτική αλλά και συνεκτική εικόνα των εκπαιδευτικών αποτελεσμάτων του Τμήματος. Από τις 15 Ιουνίου και για συγκεκριμένες ημερομηνίες το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256 (Ρέντης).
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών