Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή από 5 έως 23 Αυγούστου 2019. Από 1 Ιουλίου και έως την έναρξη των μαθημάτων του νέου ακαδημαϊκού έτους θα λειτουργεί ως εξής: Δευτέρα - Παρασκευή: 8:30 - 16:00.
Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμτπτη 27 Ιουνίου η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει εκτάκτως κλειστή. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ROCK - Regeneration and Optimisation of Cultural heritage in creative and Knowledge cities, το οποίο χρηματοδοτείται από το Horizon 2020, διοργανώνουν το Συμπόσιο Εργαστήριο ‘‘Citylab 2019_b: Φόβος –Αρχιτεκτονική – Τέχνη’’, 25-29 Σεπτεμβρίου 2019, στο κτίριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης).
Στο πλαίσιο των σεμιναρίων με θέμα «Ιστορίες Εκθέσεων από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα» και των παράλληλων εκδηλώσεων που τα πλαισιώνουν, θα γίνει δημόσια συζήτηση με τους διοργανωτές και τον Asad Raza καθώς και παρουσίαση της δουλειάς του. Ο Asad Raza (γεν. Buffalo, Η.Π.Α, κάτοικος Νέας Υόρκης και Λειψίας), συνδυάζει στα έργα του εμπειρίες ανθρώπων μαζί με άλλα έμβια όντα και αντικείμενα. Εξερευνά επίσης συχνά την ιδέα του διαλόγου. Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ, στις 19:30 (τηλ. 210-4833825). Είσοδος ελεύθερη, στα αγγλικά.
Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, εργαστήρια του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ δούλεψαν πάνω στην κοινή θεματική του ταξιδιού. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα, καλλιτεχνικά και design, καθηγητών και φοιτητών. Στα έργα αυτά, που είναι συχνά αποτέλεσμα μιας δημιουργικής ώσμωσης, φαίνεται να αναδύονται κάποιες κοινές, ανά εργαστήριο, κατευθύνσεις σχετικές με τις συζητήσεις, τη δημιουργική διαδικασία, την αλληλεπίδραση μεταξύ φοιτητών και δασκάλων. Το εγχείρημα αυτό αποτέλεσε για όλους τους δημιουργούς, εικαστικούς και designers, ένα ταξίδι – ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, με αναφορές στο τοπικό ή το παγκόσμιο, στο παρόν ή το παρελθόν, ταξίδι άλλοτε πραγματικό και βιωμένο –από τον ίδιο τον δημιουργό ή από κάποιον άλλον– και άλλοτε ουτοπικό, στη σφαίρα της φαντασίας, που μας μεταφέρει ενίοτε σε μύθους αρχετυπικούς ή/και στο υποσυνείδητο και τους αρχέγονους φόβους. Μέγαρο Εϋνάρδου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης. Εγκαίνια: 26.09.2019, στις 20.00. Διάρκεια έκθεσης: 26.09 – 30.10.2019.
Ο Μανώλης Μπαμπούσης, με τον αμφίσημο τίτλο How to repair a tear, παρουσιάζει μια πολυμεσική ασπρόμαυρη εγκατάσταση, η οποία αρθρώνεται σε διαφορετικά έργα στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Το φωτογραφικό έργο του Μανώλη Μπαμπούση, τα τελευταία 45 χρόνια υπερασπίζει την αντικειμενική και ευκρινή εικόνα-tableau με μια κριτική προσέγγιση και ευαισθησία γύρω από νοήματα θεσμών και εξουσίας, περιβάλλοντος και απώλειας ενάντια στην ψευδή και σκηνοθετημένη εικόνα των διαφορετικών μύθων των καιρών μας, όπου όλο και περισσότερο η ίδια η τέχνη γίνεται παράγωγο ενός fake news. Εκφράζει τη δυσπιστία του για τις προσεγγίσεις που ευνοούν περισσότερο το story telling, και λιγότερο την αγωνία του καλλιτέχνη για τη μορφή του έργου του. Διερωτάται αν η δημιουργία γίνεται με ή χωρίς concept today, αν χρειάζεται ένα πρόσχημα η έκθεση / μια αγκαλιά το τέλος της ημέρας; Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Πέμπτη: 15:00-20:00, Τετάρτη-Παρασκευή: 12:00-20:00, Σάββατο: 12:00-16:00
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών