Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Σύμφωνα με απόφαση της Πρυτανείας οι Διοικητικές Υπηρεσίες της ΑΣΚΤ θα παραμείνων κλειστές την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015. Οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές διαδικασίες (π.χ. εξεταστικές) θα διεξαχθούν κανονικά.
Αυτός ο εκπαιδευτικός ιστότοπος προσφέρει δωρεάν μαθήματα σε διάφορα θέματα για όλες τις ηλικίες. Παρέχει πάνω από 1.000 βίντεο και άρθρα για την τέχνη συνοδευόμενα από πλούσιο εικονογραφικό υλικό, διασυνδέσεις και βιβλιογραφία. Συνεργάζεται με μουσεία και ιστορικούς τέχνης.
Το Εικαστικό Τμήμα της ΑΣΚΤ, σας προσκαλεί στην παρουσίαση της δουλειάς του Μανώλη Μπαμπούση από τον ίδιο, τη Δευτέρα, 30 Απριλίου 2015 στις 18:00 μ.μ. στην αίθουσα «Ντε Κίρικο» του Εργοστασίου της ΑΣΚΤ. Ο Μανώλης Μπαμπούσης, εικαστικός καλλιτέχνης, φωτογράφος, αρχιτέκτονας, Ομότιμος Καθηγητής της ΑΣΚΤ, θα παρουσιάσει συνολικά τη δουλειά του, από το 1973 έως σήμερα. Θα ακολουθήσει διάλογος με τον κ Ιωαννίδη, τους φοιτητές και το κοινό. Θα προλογίσει ο κ. Κώστας Ιωαννίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης της ΑΣΚΤ.
Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) της ΑΣΚΤ παρουσιάζει το project διαρκείας Εντός/Εκτός κατά το οποίο έργα φοιτητών και προσφάτων αποφοίτων της ΑΣΚΤ θα φιλοξενηθούν διαδοχικά ανά δεκαπενθήμερο στο χώρο ενός ανενεργού καταστήματος στο Μέγαρο Κωνσταντόπουλου, εντός της στοάς της οδού Πανεπιστημίου 44 . Επιμέλεια:Χάρις Κανελλοπούλου. Το έργο της Άντας Πετρανάκη: Τα τάματα του Ζάντμαν αποτελεί την πρώτη εικαστική παρέμβαση. Διάρκεια έκθεσης: 5 - 16 Μαρτίου 2015.
Το φετινό επετειακό πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές, διαγωνισμούς, αφιερώματα και εικαστικές δράσεις καθώς και τιμητικό αφιέρωμα στον Θανάση Ρεντζή για τα 40 Χρόνια της ταινίας ΒΙΟ-ΓΡΑΦΙΑ. Για την εξόχως πειραματική ταινία ΒΙΟ-ΓΡΑΦΙΑ θα μιλήσουν ο Θεωρητικός Τέχνης, Κωνσταντίνος Βασιλείου, και ο ίδιος ο σκηνοθέτης. Το 10ο Athens ANIMFEST θα πραγματοποιηθεί από 26 Μαρτίου έως 1η Απριλίου 2015 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στην Αλκυονίδα New Star Art Cinema και στο Ρομάντσο.
Εβδομήντα νέοι καλλιτέχνες, φοιτητές ή απόφοιτοι του Α' εργαστηρίου ζωγραφικής παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη.Στην έκθεση αυτή παρουσιάζεται ένα εργαστήριο, με έργα που παρήχθησαν σε αυτό. Έργα τελειωμένα, πειραματικά, κλασικά, ίσως και ατελή. Διάρκεια έκθεσης: 18/03/2015 μέχρι 3/5/2015.Επιμέλεια έκθεσης: Άγγελος Αντωνόπουλος, Παναγιώτης Σ. Παπαδόπουλος
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών