Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου, πραγματοποιεί ομιλία του κ. Ι. Καρατζόγλου την Παρασκευή 24 Μαρτίου, στις 12:00 μ. στην αίθουσα Ντε Κίρικο. Λόγω της συμμετοχής της ακαδημαϊκής κοινότητας στον εορτασμό, μετά τις 12:00 μ. δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και δεν θα λειτουργήσει η Βιβλιοθήκη. Από την Πρυτανεία.
Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου δεν θα λειτουργήσουν οι διοικητικές υπηρεσίες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις εγκαταστάσεις της οδού Πειραιώς 256. Από την Πρυτανεία.
Η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, οι εκδόσεις Gutenberg και το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής σας προσκαλούν την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο της νέας βιβλιοθήκης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, (Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης) στην παρουσίαση του τόμου πρακτικών του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην ΑΣΚΤ τον Μάϊο 2014 "Ελληνική Αρχιτεκτονική Στον 20ό και 21ο αιώνα: Ιστορία – Θεωρία – Κριτική". Συμμετέχουν οι: Παναγιώτης Χαραλάμπους, Εικαστικός, πρύτανης ΑΣΚΤ, Κώστας Τσιαμπάος, Επίκουρος Καθηγητής Σχολή Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, Γιώργος Ξηροπαΐδης, Καθηγητής Φιλοσοφίας ΑΣΚΤ, Κωσταντής Κίζης, Senior Lecturer Leeds School of Architecture, Σωκράτης Γεωργιάδης Καθηγητής Αρχιτεκτονικής Ακαδημία Καλών Τεχνών Στουτγάρδης. Συντονίζει o επιμελητής του τόμου Ανδρέας Γιακουμακάτος, Καθηγητής Αρχιτεκτονικής ΑΣΚΤ.
Στο πλαίσιο του προγράμματος συζητήσεων της έκθεσης «Past forward: Το παρελθόν αφορμή για νέες αφηγήσεις του παρόντος», το iset σας προσκαλεί στη συζήτηση με θέμα: «1960s/’70s: ελληνική εικαστική πρωτοπορία και η καταγραφή της στην Ιστορία της Τέχνης» Ομιλητές: • Νίκος Δασκαλοθανάσης, καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, ΑΣΚΤ • Χάρις Κανελλοπούλου, ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια. Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης iset, 22 Μαρτίου 2017, 6:30μμ.
Ο Μανώλης Μπαμπούσης στη νέα του δουλειά με διαφορετικά μέσα: αντικείμενα/κατασκευές εφήμερες και σ’ εύθραστη ισορροπία, κείμενα, φωτογραφίες και βιντεοπροβολές, μας προτρέπει να δούμε με ένα διαφορετικό τρόπο, γεμάτο χιούμορ – τον πραγματικό κόσμο, τη συναρμολόγηση των διαφορετικών μνημείων και της μνήμης, το όνομα και τα άνομα, τους τίτλους και τους λύκους, την παρωδία και το παροδικό, την απελπισία, την πραγματικότητα, την ουτοπία ως αδιέξοδα και ελπίδα. Επιμέλεια έκθεσης Αποστόλης Αρτινός. Ρομάντζο, 27 Μαρτίου 2017 - 13 Απριλίου 2017.
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την εγκατάσταση ''White Power'' του Νίκου Τρανού. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί συνδυαστικά πολλά και διαφορετικά υλικά και μέσα για να αφηγηθεί τις «ιστορίες» του. Το εν εξελίξει έργο με γενικό τίτλο ''White Power'' ξεκίνησε το 2007 και περιλαμβάνει διάφορες ενότητες που σχολιάζουν πραγματικές και φανταστικές καταστάσεις. Διάρκεια έκθεσης: 16 Μαρτίου – 21 Απριλίου 2017.
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών