Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Αγαπητά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της ΑΣΚΤ, η Βιβλιοθήκη σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στην έρευνα με θέμα: "Ικανοποίηση των πληροφοριακών αναγκών της εκπαιδευτικής και ερευνητικής κοινότητας ΑΣΚΤ". Βασικός σκοπός ύπαρξης και αποστολή μιας Ακαδημαϊκής Βιβλιοθήκης είναι η ικανοποίηση των πληροφοριακών αναγκών της εκπαιδευτικής και ερευνητικής κοινότητας που εξυπηρετεί και η προσφορά σύγχρονων υπηρεσιών Βιβλιοθήκης. Επίκεντρο της προσπάθειας και του ενδιαφέροντος είναι οι χρήστες – αναγνώστες και οι ανάγκες τους. Το παρόν ερωτηματολόγιο της ΜΟ.ΔΙ.Π.Α.Β. (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών) αποσκοπεί στην ηλεκτρονική καταγραφή του βαθμού ικανοποίησης των χρηστών των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Θα χρειαστείτε περίπου 5 λεπτά. Σας διαβεβαιώνουμε για την ανωνυμία και την εμπιστευτικότητα όλων των απαντήσεών σας. Η συμβολή σας στην έρευνα είναι πολύτιμη. Συμπληρώστε το Ερωτηματολόγιο εδώ
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης της ΑΣΚΤ θα παραμείνει ανοιχτή κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα 2022, μόνο για τις ημέρες: 18/04 Μ. Δευτέρα, 19/04 Μ. Τρίτη, 20/04 Μ. Τετάρτη & 27/04 Τετάρτη, 28/04 Πέμπτη, 29/04 Παρασκευή, με ωράριο 8:30-16:00. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!
Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου και ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ, Νίκος Τρανός σας προσκαλούν στην συνολική παρουσίαση του προγράμματος «Save the dates – ένα οπτικοακουστικό αρχείο για την σύγχρονη τέχνη» την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 στις 12:30 στο αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256). Πρόκειται για το σύνολο των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών που δημιούργησε, επιμελήθηκε και παρουσίασε η Κατερίνα Ζαχαροπούλου σε διάρκεια 26 χρόνων (1995-1999, SevenX και 2000-2021, ΕΡΤ). Οι εκπομπές ψηφιοποιήθηκαν, τεκμηριώθηκαν και ταξινομήθηκαν ώστε να αποτελέσουν εργαλείο έρευνας και δημιουργικής εκπαιδευτικής αξιοποίησης, έχοντας ως αρχικό προορισμό και στέγη την Βιβλιοθήκη της ΑΣΚΤ. Μέγας Χορηγός: Οργανισμός ΝΕΟΝ. Χορηγός: Ίδρυμα Schwarz. Υποστήριξη: ΕΡΤ. Με την συμβολική υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ.
Οι εκδόσεις futura σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Δασκαλοθανάση: Ιστορία της τέχνης 1945–1975. Από τη μοντέρνα στη σύγχρονη τέχνη: Ζωγραφική – Γλυπτική – Αρχιτεκτονική. Ομιλητές: Λία Γυιόκα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης και του Πολιτισμού στο ΑΠΘ, Κύριλλος Σαρρής, εικαστικός, Τηλέμαχος Δουφεξής-Αντωνόπουλος, κολεκτίβα εργαζομένων οι Εκδόσεις των Συναδέλφων. Συντονιστής: Μιχάλης Παπαρούνης, εκδότης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ, καθηγητής Νίκος Τρανός. Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, ώρα: 19:30. Αίθουσα Giorgio de Chirico, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256 ,Αγ. Ι. Ρέντης, Αθήνα.
Ένα project των φοιτητών του 3ου έτους του Α' Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) για το χθες και το σήμερα του κτηρίου της Σχολής στην Πειραιώς. Η έκθεση αποτελείται από έργα που προέκυψαν μετά από έρευνα των φοιτητών σχετικά με την ιστορία του κτηρίου της Σχολής, με αναφορές στη χρήση του παρελθόντος και στη μορφή του σήμερα. Πηγές αυτής της έρευνας αποτέλεσαν αρχεία, δημοσιευμένα κείμενα-άρθρα, συνεντεύξεις-μαρτυρίες, παλιές φωτογραφίες, αρχιτεκτονικές μελέτες, αλλά και επιτόπια καταγραφή του χώρου. Σκοπός του εγχειρήματος ήταν οι φοιτητές να οδηγηθούν στη δημιουργία έργων που να αφορούν στο παρελθόν και στο παρόν του χώρου της Σχολής, όπως τον βιώνουν καθημερινά. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα με διαφορετικά υλικά και μέσα, σχέδια-μελέτες, ζωγραφική, βίντεο, φωτογραφία, κατασκευές και εγκαταστάσεις που άλλοτε συντελούν στην αναβίωση της μνήμης και άλλοτε υπογραμμίζουν το σήμερα. Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι – κartάλος», 12 - 23 Μαρτίου 2022
Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Ε.Τ.Ε.) διοργανώνει την έκθεση "Χαρακτική – Από την προϊστορία, στην Ελλάδα του σήμερα". Αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής», Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Διάρκεια έκθεσης: 29 Δεκεμβρίου 2021-18 Φεβρουαρίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες στα επισυναπόμενα αρχεία.
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών