Καλώς ήρθατε στη θεματική πύλη της βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η Βιβλιοθήκη όπως και όλες οι Διοικητικές Υπηρεσίες της ΑΣΚΤ θα παραμείνουν κλειστές από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 έως και την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020. Σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία διαδανεισμού δε θα λειτουργεί από 27 Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου 2020. Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!
Από την Τρίτη 2 Ιουνίου η Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8:30 -16:00 ΜΟΝΟ κατόπιν τηλ. ραντεβού (2104801204) για τις εξής υπηρεσίες: 1. Δανεισμός και επιστροφή υλικού 2. Επιστροφές συγγραμμάτων «Ευδόξου» 3. Καταθέσεις πτυχιακών/μεταπτυχιακών/διδακτορικών διατριβών. 4. Εξυπηρέτηση με ηλεκτρονικά μέσα, αιτημάτων και υπηρεσιών που μπορούν να διεκπεραιωθούν απομακρυσμένα (Διαδανεισμό άρθρων, υποστήριξη πρόσβασης στις ηλεκτρονικές πηγές, έκδοση βεβαιώσεων μη οφειλής υλικού κ.ά.). Η παραμονή των χρηστών/ριών δε θα επιτρέπεται στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Οι χρήστες/τριες αφού εντοπίσουν το υλικό που τους ενδιαφέρει στο Κατάλογο της Βιβλιοθήκης θα στέλνουν λίστα με το υλικό που επιθυμούν να δανειστούν στο daneismos@asfa.gr.Θα προσέρχονται στη Βιβλιοθήκη να παραλάβουν το υλικό, μόνο όταν λάβουν μήνυμα ότι το υλικό είναι έτοιμο για παράδοση. Για την επιστροφή υλικού δε απαιτείται ραντεβού. Το υλικό που επιστρέφεται θα κρατείται σε ειδικό χώρο για 72 ώρες και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο πάλι για δανεισμό. Αναστέλλεται η είσπραξη προστίμου για εκπρόθεσμους δανεισμούς. Οι χρήστες/ριες που βρίσκονται εκτός Αθηνών ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, παρακαλούνται να ανανεώσουν το υλικό που έχουν δανειστεί. Όσοι/ες υποχρεούνται να επιστρέψουν συγγράμματα «Ευδόξου» μπορούν να τα επιστρέφουν στη Βιβλιοθήκη καθημερινά από τις 8:30 -16:00 κατόπιν τηλ. ραντεβού στο 2104801208.
H διεθνής έκθεση Platforms Project για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, έχει ως αντικείμενο την από κοινού αναζήτηση λύσεων σε σύγχρονα εικαστικά ερωτήματα και την ενδεικτική χαρτογράφηση της εικαστικής δράσης, όπως αυτή παράγεται σήμερα στα πλαίσια ομαδικών πρωτοβουλιών νέων καλλιτεχνών στο διεθνές περιβάλλον της τέχνης. Το Platforms Project δημιουργεί μια νέα άποψη στη θέαση της τέχνης, μέσω του διαδικτυακού art fair, του Platforms Project Net. Το Platforms Project Net θα δώσει την ευκαιρία στο ευρύ φιλότεχνο κοινό, να έρθει σε επαφή με τα έργα και τους καλλιτέχνες των ομάδων, μέσα από μια ψηφιακή έκθεση. Ο θεατής θα μπορεί να ζήσει μια νέα εμπειρία μπαίνοντας στη σελίδα του Platforms Project για 15 μέρες, από τις 14 Μαΐου έως 31 Μαΐου 2020. Μέσω μιας ψηφιακής κάτοψης του εκθεσιακού χώρου “Νίκος Κεσσανλής” της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με τις πλατφόρμες τοποθετημένες στα ψηφιακά τους περίπτερα, ο θεατής θα μπορεί πατώντας κλικ πάνω στο αριθμό και το όνομα της πλατφόρμας ,να δει έργα που θα εκθέτει κάθε καλλιτέχνης της ομάδας ( video-art, ζωγραφική, φωτογραφία, installations κτλ).
Βασικοί εισηγητές: Στάθης Βαλούκος, συγγραφέας του βιβλίου: Ο νέος ελληνικός κινηματογράφος, Γιάννης Σολδάτος, συγγραφέας του βιβλίου: Ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν με μαρτυρίες και αρκετοί δημιουργοί του ΝΕΚ, όπως οι: Γιώργος Σταμπουλόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Κώστας Φέρρης, Λάκης Παπαστάθης, Θόδωρος Μαραγκός, Δημήτρης Σταύρακας, Σταύρος Κωνστανταράκος. Αμφιθέατρο Νέας Βιβλιοθήκης ΑΣΚΤ, Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 12.00 μ.μ..
Η αίθουσα τέχνης "ε κ φ ρ α σ η – γιαννα γραμματοπουλου", παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Μανουσάκη με τίτλο "Τόποι αλμύρας σε χρόνους εσπέρας." Ο Μιχάλης Μανουσάκης έρχεται ξανά να μας παρουσιάσει εικόνες οικίες που ζούμε, ή χάσαμε ή ξεχάσαμε. Εικόνες απαραίτητες για την συνέχεια του βίου μας, εφόσον η λαχτάρα για τον άλλο είναι κοινός τόπος. Μεγαλώνοντας, αυτό που αντιλαμβάνεται κι επεξεργάζεται ο καλλιτέχνης είναι ό, τι ο ίδιος κρατά στην καρδιά του, μικρές στιγμές για μελλοντικά πλάνα που τον ανησυχούν. Εγκαίνια: Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 19.30. Διάρκεια: 21 Φεβρουαρίου – 21 Μαρτίου 2020.
Το Hellenic American College και η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζουν την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Αριστοτέλη Τζάκου. Ο Αριστοτέλης Τζάκος επανέρχεται με νέα σειρά έργων, όπου πρωταγωνιστούν το χρώμα και οι λιτές, γεωμετρικές γραμμές. Σημείο αναφοράς αποτελεί ένα κεντρικό μοτίβο που αναδύεται από την δεξαμενή του ασυνείδητου με ευφάνταστους χρωματικούς συνδυασμούς. Χρώματα καθαρά, ευέλικτα στο φως και στην ένταση. Εγκαίνια: Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, ώρα:19:30. Διάρκεια έκθεσης: 24 Φεβρουαρίου έως 21 Μαρτίου 2020. Γκαλερί: Χατζηκυριάκου-Γκίκα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.
 

Διεύθυνση: Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης, 182 33. Tηλ.: 210-4833825. Fax: 210-4834351. E-mail: library@asfa.gr
©2008 Βιβλιοθήκη Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών